Germania: Doi episcopi catolici au semnat o carte în care se cer „binecuvântări” pentru uniunile homosexuale

Episcopul Peter Kohlgraf de Mainz a susținut o carte în care se sugerează că nu poate fi așteptat ca acei romano-catolici cu inclinații homosexuale să trăiască o viață de castitate și Biserica Romano-Catolică ar trebui să adopte o abordare pastorală pentru a recunoaște asta, scrie Catholic News Service.

Episcop Peter Kohlgraf 

Sunt destui oameni care au atracții homosexuale și aparțin Bisericii și sunt cu adevărat evlavioși în cel mai bun sens al cuvântului”, a scris episcopul Peter Kohlgraf din Mainz într-un editorial pentru ziarul său eparhial care a fost publicat și pe site-ul eparhiei, cu titlul „Să nu ignorăm știința”, pe 3 februarie.

În ceea ce privește cererea de a-și păstra castitatea: ce înseamnă din perspectiva oamenilor care experimentează atracția față de același sex? Cred că puțini ar considera această solicitare drept respectuoasă, pentru că – așa cum apare și în Catehism – această înclinație nu este aleasă de sine”, a scris Episcopul.

Cartea de binecuvântări intitulată Cupluri, rituri, Biserică este publicată de către o editură afiliată Arhiepiscopiei Catolice de Paderborn. Ea conține și un „Cuvânt Înainte” semnat de un alt episcop, Ludger Schepers.

Episcopul Kohlgraf a confirmat pe 3 februarie că membrii ai staff-ului său eparhial au participat la producția cărții și și-a afirmat sprijinul pentru publicarea acesteia. El a mai spus că a devenit „conștient” că există multe forme și diferite binecuvântări pentru cuplurile homosexuale deja „și vor continua să existe” după ce a fost numit episcop de Mainz în 2017.

Episcopul este cel mai recent dintr-o serie de prelați germani care solicită public schimbări în poziția Bisericii față de homosexualitate. Au existat, de asemenea, contestații similare în Austria vecină. În mai 2020, a fost publicată o carte care analizează modul în care cuplurile homosexuale ar putea primi o binecuvântare formală liturgică a uniunii lor în Biserica Catolică, un autor numind-o ca răspuns la o cerere din partea comitetului liturgic al conferinței episcopilor austrieci.

Printre episcopii germani care și-au exprimat public sprijinul pentru binecuvântarea uniunilor homosexuale se numără cardinalul Reinhard Marx de München și Freising, episcopul Franz-Josef Bode de Osnabrück și episcopul Heinrich Timmerervers de la Dresda-Meißen.

Citiți și:
Orgii homosexuale în care au fost implicați înalți prelați de la Vatican
Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT așa cum sunt

 

yogaesoteric
4 iunie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More