Papa Francisc îndeamnă să acceptăm copiii LGBT așa cum sunt

 

Biserica Catolică s-a opus până acum comunității LGBT, dar mai multe comentarii făcute de Papa Francis arată ca ea va accepta tot mai mulți enoriași curcubeu.

Potrivit publicației America Magazine, Papa le-a spus celor de la Tenda di Gionata, un grup de aproximativ 40 de părinți de copii LGBT, că „Dumnezeu iubește copiii voștri așa cum sunt” și „biserica iubește copiii voştri așa cum sunt pentru că sunt copii ai lui Dumnezeu”.

Cortul lui Jonathan (în traducere) este un grup de sprijin pentru „creștinii” LGBT, familiile lor și pastori. A fost înființat pentru a oferi informații și pentru a susține comunitatea „creștină” LGBT, așa că obținerea unei audiențe cu Papa Francisc este un eveniment deosebit.

Vicepreședintele grupului, Mara Grassi, a relatat după întâlnirea cu pontiful că i-a spus acestuia: „Ne considerăm norocoși pentru că am schimbat modul în care ne uităm la copiii noștri. Am găsit un nou mod de a privi care ne-a permis să vedem în ei frumusețea și dragostea lui Dumnezeu”.

Dorim să creăm o punte de legătură către biserică, astfel încât și biserica să își poată schimba modul de a-i privi pe copiii noștri, să nu-i mai excludă și să-i accepte pe deplin”, a continuat ea.

Biserica nu îi exclude, pentru că îi iubește profund”, a răspuns Papa, potrivit lui Grassi.

Papa Francisc a mai făcut remarci similare în repetate rânduri. În anul 2018, suveranul pontif îndemna părinții copiilor LGBT să „îi înțeleagă și să le ofere posibilitate să se manifeste”.

Declaraţiile sale recente arată că Papa este pregătit să își continue mandatul ca unul dintre cei mai progresiști papi din istorie.

Citiți și:
Fratelli tutti sau cum încearcă Papa Francisc să creeze Lumea Nouă
Papa Francisc recunoaşte ca femei pe bărbații care se identifică astfel
Economistului Antonio Martino în Il Giornale: ‘Papa Francisc este un marxist argentinian’

 

yogaesoteric
12 aprilie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More