Germania – Un important politician din Bundestag le recomandă nemților să facă „sacrificii personale“ pentru a susține Ucraina în războiul contra Rusiei
Președinta influentei comisii de apărare a parlamentului german, liberal-democrata Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), le-a cerut nemților să facă „sacrificii personale” în războiul împotriva Rusiei.
„Este necesar să ne opunem cu hotărâre lui Putin și dictatorilor acestei lumi care urăsc și vor să ne distrugă viața democratică”, a spus ea, de curând, ziarelor grupului de media Funke.
Deși o astfel de acțiune necesită dorința de a face sacrificii, nu este cazul ca oamenii din această țară să devină slabi, a spus ea. Politicianul nu a precizat exact în ce domenii ar fi necesar ca nemții să facă sacrificii. Cu toate acestea, este posibil ca cetățenii să nu aibă prea multe de ales în această chestiune.
Șeful Băncii Sparkasse, Helmut Schleweis, a declarat că germanii se confruntă cu o criză gravă în această iarnă și sunt deja supuși stresului. El a afirmat că majoritatea germanilor își ating limitele financiare din cauza inflației și că până la 60% din gospodării vor fi nevoite să-și folosească tot venitul disponibil pentru cheltuieli de trai, cum ar fi încălzirea, mâncarea și chiria.
Strack-Zimmermann a lucrat la Nürnberg pentru editura Tessloff, departamentul pentru copii, timp de 20 de ani. Este însă clar că pentru postul său în Bundestag-ul german este bine plătită, câștigând mult mai mult decât neamțul obișnuit. Aceasta înseamnă că este puțin probabil să se confrunte cu aceleași dificultăți pe care le au cetățenii germani când vine vorba de inflație, care a atins un maxim din ultimii 40 de ani și așteptările nu sunt deloc îmbucurătoare.
Potrivit informațiilor oficiale ale Bundestag-ului, ea câștigă peste 10.000 de euro pe lună și peste 120.000 de euro pe an, cu mult peste dublu față de salariul mediu german de 4.100 de euro pe lună. Venitul nu include avantaje precum călătoriile, mesele și alte bonusuri pentru munca ei în comitetul de apărare.
Ea este, de asemenea, cunoscută drept unul dintre cei mai răspândiți promotori ai războiului din guvernul german, cerând Germaniei să trimită tancuri și alte arme grele în Ucraina. Ea a fost criticată și pentru legăturile sale cu industria armelor.
Deși multe națiuni europene sunt de acord cu sancțiunile împotriva Rusiei, Ungaria a subliniat că poziția Europei cu privire la sancțiunile energetice rusești este dezastruoasă, iar ministrul de Externe al țării, Péter Szijjártó, a declarat că Ungaria refuză să discute despre noi sancțiuni energetice împotriva Rusiei.
În Germania, există o opoziție tot mai mare față de poziția guvernului față de criză. Atât Partidul de Stânga, cât și Alternativa pentru Germania (AfD) au cerut guvernului să înceteze trimiterea de arme în Ucraina și să se concentreze în schimb pe asigurarea păcii în regiune, ambele partide susținând că gospodăriile mai sărace și din clasa de mijloc vor suporta sancțiunile împotriva Rusiei. Având în vedere creșterea prețurilor la energie, Strack-Zimmermann s-a exprimat în favoarea scăderii poverii financiare asupra germanilor care se luptă cu inflația. Cu toate acestea, ea a sfătuit pe toată lumea să evalueze situația în mod realist. „Este vorba și despre viața viitoare a copiilor și nepoților noștri, care au și dreptul, așa cum am avut noi de zeci de ani, să trăiască într-o Germanie liberă și pașnică”, a spus ea.
Deputatul AfD Beatrix von Storch s-a exprimat critic față de cele spuse de Strack-Zimmermann.
„FDP cere sacrificii personale? Apoi ar fi necesar să-și sacrifice postul de la minister, pentru a-și restabili credibilitatea”, a spus von Storch.
Citiți și:
Marea dezordine economică
Aceste elite ne urăsc și ne pregătesc cu bună știință o iarnă grea
The Times: Problema Occidentului nu este Putin, ci toată Rusia
yogaesoteric
20 octombrie 2022