Germanii nu mai cred deloc în propaganda antirusească

 

„În Germania, poporul este din ce în ce mai nemulțumit de faptul că politica guvernului este dictată de SUA. Germanii se opun atitudinii ostile faţă de Rusia şi doresc ca Germania să aibă o politică mult mai echilibrată şi independentă”, a afirmat scriitorul Cristoph Herstel.

Strategia SUA pe termen lung în Europa vizează crearea de condiţii pentru provocarea unui conflict cu Rusia. În acest scop, Washington-ul face totul pentru a complica relaţiile dintre Berlin şi Moscova, potrivit scriitorului german Christoph Herstel, care este totodată şi consilier guvernamental.

Mulţi germani consideră că această tendinţă este dăunătoare şi poate afecta interesele Germaniei şi ale Europei. 40.000 de cetăţeni germani au semnat o petiţie adresată guvernului federal împotriva implementării de baze militare engleze şi americane în Germania.

„Frica germanilor se amplifică pe zi ce trece, deoarece oamenii urmăresc îndeaproape politica Statelor Unite ale Americii. Şi ce văd ei? Susţinerea acordată ISIL şi dorinţa de a începe un conflict cu Rusia. Dar nimeni de aici nu vrea acest conflict, toată lumea doreşte relaţii de prietenie. De aceea, pe pagina mea de facebook am inițiat această petiţie şi solicitarea pentru retragerea trupelor americane şi britanice din Germania”, a afirmat Christophe Herstel pentru radio Sputnik.

Potrivit jurnalistului german, principala sarcină pe care o îndeplinește America este împiedicarea dezvoltării şi întăririi relaţiilor dintre Germania şi Rusia, ceea ce ar ajuta „forţele de culise” şi „reţeaua de interese a mafiei globale”. Astfel că Germania poate ajunge să fie implicată într-un război contra Rusiei împotriva propriei sale voinţe, dacă va continua să urmeze cursul dictat de Statele Unite.

Cu toate acestea, argumentează jurnalistul, cetăţenii germani încep „să se trezească din somn”, iar nemulţumirea faţă de cursul actual al politicii guvernului este în creştere.

„Nemţii devin din ce în ce mai conştienţi de faptul că Germania îşi pierde suveranitatea. Mass-media noastră incită populaţia împotriva Rusiei, ca şi cum ar fi sponsorizată de Washington. Dar nemţii nu mai cred aceste prostii şi nu mai vor să le citească”, a arătat Herstel.

„În Germania încep să aibă loc modificări culturale şi politice, iar nemulţumirea faţă de guvern creşte. Nu mai vrem o politică dirijată împotriva Rusiei. Rusia nu merită aceasta, şi nici Europa”, a concluzionat jurnalistul.


Citiţi şi:

Serviciile secrete austriece acuză: SUA şi George Soros finanţează fuga imigranţilor spre Europa

«Opriți finanțarea războaielor!»

 

yogaesoteric
6 decembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More