«Gurile de Rai» ce sunt înzestrate cu puteri magice! Cele mai cunoscute puncte energetice din România care sunt benefice

 

Conform cercetătorilor, în România există locuri cu o încărcătură energetică extraodinară, capabilă să declanşeze fenomene aflate la limita înţelegerii.
 
Poveştile din popor au sugerat întotdeauna că există unele locuri aşa numite „sacre”, în perimetrul cărora se petrec fel de fel de lucruri neobişnuite. Acum specialiştii susţin aceste poveşti.
Mai exact, aceştia au analizat în amănunt zonele despre care se spune că sunt „sfinte” şi au constatat că acestea au un câmp energetic aparte. Ce înseamnă acest lucru? Din punct de vedere bioenergetic, Pământul este o formaţiune cu linii geoenergetice care se întretaie, formând noduri, şi se modifică sub influenţa proceselor geofizice şi cosmice. Aceste linii de putere ating forţa maximă în anumite zone, care emit radiaţii numite și „curenţi de inteligenţă”. Deloc întâmplător, în acele zone au apărut nucleele civilizaţiei umane: au fost construite temple, schituri, biserici, mănăstiri care marchează şi protejează aceste locuri divine.

Vă prezentăm în continuare câteva locuri din România cu o încărcătură energetică deosebită:

Munţii Bucegi

Munţii Bucegi reprezintă zona cu cea mai mare încărcătură energetică din România. Aici se află şi un cunoscut triunghi energetic, de o mare putere: Omu – Babele – Sfinx. În jurul acestuia apar, la anumite intervale, conuri de lumină alb-lăptoasă, care se rotesc ca un vortex de nori, amplificând percepţia extrasenzorială. Tot atunci se înregistrează semnale radio venite dinspre interiorul muntelui. De asemenea, se zăresc lumini ciudate, fulgere, scântei lungi de un metru în jurul Sfinxului.  Şi Vârful Ocolit (Bucura) aflat lângă Omu, numit Vârf al Cerului, constituie un centru energetic unde se petrec fenomene bizare. Acolo apar fără să fi plouat, în plin Soare, curcubee strălucitoare, vizibile uneori pentru foarte mult timp (chiar săptămâni).

Există teorii care susţin că aceşti munţi reprezintă cel mai important punct energetic al lumii, centrul fiind situat chiar în apropierea Vârfului Omu. De asemenea, există mituri şi ipoteze care prezintă posibilitatea ca muntele sacru al dacilor, Kogayon, să fie chiar în Bucegi. Unele legende identifică această zonă ca loc de reculegere al zeului Zamolxe. De altfel, stânca cea mai înaltă de pe Vârful Omu poartă numele de „Tronul lui Zamolxe”.

Există în Munţii Bucegi o zonă, de aproximativ un kilometru pătrat, cu proprietăţi benefice asupra organismului ieşite din comun. Persoanele aflate acolo nu obosesc la efort, iar cele care au ajuns extenuate în acel loc s-au revigorat brusc. Acest fenomen a stârnit interesul cercetătorilor, astfel că în 1999 o firmă româno-franceză a încheiat un contract cu un institut din Bucureşti, pentru a studia zona. Astfel, s-a dovedit că aceasta prezintă o anomalie magnetică atipică, cu efecte benefice uimitoare asupra organismului. Aceasta a făcut ca locul să primească numele de Gură de Rai.

Tot în Bucegi, către răsărit, în Cheile Zănoaga, mai exact între frumosul Lac Bolboci şi Scropoasa, se găsesc şapte izvoare a căror apă a creat un mit şi a uimit ştiinţa. Apa izvorăşte dintr-o grotă unde se află un imens lac subteran. Ştiinţific, s-au lansat ipotezele că puritatea şi proprietăţile ei ar fi date de trecerea printr-un câmp magnetic care îi ordonează structura moleculară sau ar fi urmarea traversării unei zone cu zăcământ de argint (argintul are proprietăţi antibacteriene şi antivirale) cu puternic efect purificator. Misterioasa sursă de apă, cunoscută ca Apă Vie, a fost studiată încă din perioada 1927-1935, de cercetători români şi francezi. Testele au evidenţiat faptul că în apa de aici bacteriile sunt inexistente, la fel şi poluarea cu azotaţi şi azotiţi.

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia din inima Munţilor Orăştiei, capitala Daciei preromane, este comparabilă cu Stonehenge sau cu Acropole ca reper şi simbol cultural-religos, iar cetatea a fost inclusă pe lista UNESCO ce cuprinde monumente aflate în patrimoniul universal al lumii. Acolo, pe un platou aproape inaccesibil, împrejmuit pe trei laturi de prăpăstii adânci, se află un altar megalitic pe care sunt inscripţii într-o limbă nedescifrată. Unii susțin chiar că ar fi vorba de limba de la începutul omenirii, limba Lemuriei, continentul pierdut pentru vecie…

Bioenergoterapeuţi spun despre Sarmizegetusa că este o zonă ce activează creativitatea şi aptitudinile pentru educaţie. Potrivit măsurătorilor radiestezice, câmpul energetic al acestor locuri din munţii Orăştiei este extrem de puternic. Tocmai de aceea, fosta fortăreaţă dacică este unul dintre locurile care trebuie vizitate măcar o dată în viaţă.

Muntele Gugu

Mulţi turişti vin anual să viziteze unul dintre cei mai stranii munţi din Valea Jiului, dar care este recomandat doar celor care nu sunt slabi de înger. Este vorba despre Muntele Gugu, sau Vârful Gugu, cum este cunoscut, un masiv înconjurat de mistere încă neelucidate.

Legenda spune că pe Muntele Gugu şi-ar fi avut sălaşul Zamolxe şi, din acest motiv, muntele era considerat un loc sfânt de către daci. Tot aici, se spune că Decebal şi-a ascuns o mare parte din comoară, fiind convins că spiritul Înaltului Preot o va păzi de urgiile vremurilor. Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină ţâşnind chiar din munte.

La începutul anilor ’90, un grup de cercetători, atraşi de enigmele Muntelui Gugu, au venit în zonă pentru a observa ei înşişi fenomenele misterioase. La finalul expediţiei au declarat că au văzut luminile (de fapt, nişte fulgere globulare) care „au furat” vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”.

Polovragi

Un alt loc geoenergetic aparte este Polovragi, Târgu Jiu, cu a sa peşteră „fără capăt”, unde se crede că Zamolxe îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului. Aceştia prelucrau aici o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă (de unde şi numele), întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor.

Peştera are o vechime de peste şapte milioane de ani, aici găsindu-se desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiformă săpate în piatră. În interior îţi atrage atenţia „scaunul lui Zamolxe” – piatra pe care se spune că stătea zeul, cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvragă sau pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii.

Bioenergoterapeuţii de azi spun că Polovragiul este cea mai bună zonă pentru tonifierea generală a organismului. Drept urmare, în „Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simţi furnicături pe mâini, chiar în dreptul „Tronului lui Zamolxe”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenţi o iau razna, învârtindu-se fără noimă, ca în prezenţa unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.

Mănăstirea Prislop

În judeţul Hunedoara, lângă oraşul Haţeg, în patria zimbrilor, se află una dintre cele mai vechi şi mai renumite aşezări monahale din Transilvania. Călugării se adunau aici încă de la sfârşitul secolului al XIII-lea şi începutul secolului al XIV-lea, venind fie de la mănăstirea Râmeţ, din Munţii Apuseni, fie de la mănăstirea Hodos Bodrog.

Mănăstirea Prislop are o singură turlă şi un plan triconic, fiind alcătuită din pronaos, naos şi altar. Construcţia din piatră păstrează fragmente din pictura realizată în 1759, dar adăposteşte şi o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. În cimitirul de lângă biserică este înmormântat părintele Arsenie Boca, mormântul acestuia fiind loc de pelerinaj.

Se spune că părintele avea darul de a citi trecutul, prezentul şi viitorul oamenilor, dar şi de a vindeca prin puterea lui Dumnezeu. Sunt multe mărturii despre oameni cu boli grave care au fost vindecaţi de părintele Arsenie atunci când trăia, însă şi după moartea acestuia, atingerea crucii de la mormântul său şi credinţa în puterile părintelui continuă să facă minuni.

Templul dorinţelor de la Şinca Veche

La câţiva kilometri de localitatea Perşani, judeţul Braşov, în localitatea Şinca Veche, se află un loc magic, plin de mister. Cunoscută sub numele de „Templul Dorinţelor”, „Templul Ursitelor”, „Templu Extratereştrilor”, „Grota de la Şinca Veche” sau „Mănăstirea săpată în stâncă”, grota este încărcată cu puternice energii benefice. Este un loc unde oamenilor cu sufletul curat li se îndeplinesc dorinţele şi, mai ales, sunt tămăduiţi de cele mai grele boli. Templul este format din cinci încăperi, are două altare şi un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul.

Pe filmele aparatelor de fotografiat apar uneori imagini luminoase – care în momentul fotografierii nu erau vizibile cu ochiul liber – sub forma unor globuri strălucitoare, de dimensiuni diferite, cu un centru alb intens şi cu margini translucide. Nu se poate spune prin ce fenomen apar aceste sfere de lumină, dar ele nu fac decât să demonstreze că aici se produc într-adevăr – în anumite momente – fenomene energetice încă necunoscute, comparabile cu unele din fenomenele din celebra pădure Baciu, de lângă Cluj.

Pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia-Baciu uimeşte prin neobişnuitul fenomenelor care se petrec aici – apariţii OZN, sfere luminoase, forme geometrice zburătoare, lumini nocturne sau diurne colorate, apariţii umanoide stranii, forme nebuloase ciudate, materializări şi dematerializări, contorsionări de copaci în intervale de zeci de secunde, câmpuri mobile radioactive şi multe alte lucruri care sfidează înţelegerea umană…

Oamenii sunt sfătuiţi să nu pătrundă printre copacii ce au forme ciudate, pentru că, după legendele locului, nu se vor mai întoarce. Majoritatea sătenilor care s-au aventurat în pădure au mărturisit că au avut stări de rău fizic şi de spaimă. Alţii spun că au văzut sfere de lumină, umbre şi siluete inexplicabile. Turiştii au mai declarat că vedeau în jurul lor urme pe pământ sau zăpadă, dar ei nu se mişcau de pe loc, iar unele plante şi copaci prezintă urme de arsuri şi necroze inexplicabile. Până şi cei mai sceptici oameni care au pătruns în această pădure s-au întors cu o părere total răsturnată.


Citiţi şi:

Triunghiul morţii
Misterul piramidei Kukulcan

Poarta zeilor descoperită în Peruyogaesoteric
6 decembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More