Gheorghe Piperea: „Firma americană de consultanță McKinsey a asigurat expansiunea europeană a Gazprom”

Firma americană de consultanță McKinsey a asigurat expansiunea europeană a Gazprom, începând din 2010 și până în prezent, contribuind decisiv la crearea și adâncirea dependenței Germaniei de gazul rusesc. A încasat pentru asta zeci de milioane de dolari anual. Ursula von der Leyen se plânge de influența agenților străini (interesant ceaușism de limbaj…) asupra economiei europene și de îmbogățirea fără just temei a unora (hmmm, parcă treaba asta era considerată populism când o expuneam eu pe larg!) dar omite intenționat modul în care, prin lobby, consultanță și revolving doors dragonii economici chinezi sau urșii ruși au infestat cu corupție politica bruxelleză, franceză, germană, olandeză etc. și au luat ostatice sistemele energetice ale țărilor membre UE.

Aceeași firmă, McKinsey, a asigurat consultanța în plandemie pentru 64 de țări ale lumii, inclusiv Franța, inclusiv UE. A făcut legi de sorginte nazistă, a creat nazipass-ul sanitar, a contribuit decisiv la conceperea și impunerea portofelului totalitar digital și a făcut din asta sute de milioane anual, plus o rețea de control și lobby global, bazată pe politicieni, birocrați și tehnocrați cumpărați. Îi are la degetul mic de la picior pe președintele Consiliului Constituțional francez (al cărui fiu e mare șef la McKinsey Franța) și pe președintele Franței.

Dacă fundațiile lui Bill Gates au preluat cu bani de la OMS, UE și statele lumii sarcina de a „lupta” contra plandemiei, McKinsey a primit pe tavă sarcina de a demola și reseta întregul sistem energetic al Franței, cu extensie la nivel european.

În același timp, cei din și din jurul McKinsey sunt principalii propagandiști rusofobi și ucrainofili.

Vedeți ce frumos se închide cercul, nu? Faci bani și de la ruși, dar și de la europeni, doar că în sens opus, chiar oximoronic. Ce conflicte de interese, ce onestitate, ce constituționalitate?

Dacă te numești bilgheiț sau McKinsey, nu se pune.

Pe de altă parte, noi suntem cu teoria conspirației, domn’e. Nu se poate să avem dreptate când spunem că împăratul este gol, iar hainele lui cele noi sunt inexistente, ca o mașină electrică în plină penurie și hiper-scumpete de energie electrică, pe care nu ai de unde să o încarci, că te costă de te rupe.

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
„Doamna Ursula”, obrăznicie pe repede înainte
Bursa virtuală din Amsterdam. Raționalizările continuă în UE

 

yogaesoteric
7 ianuarie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More