Gheorghe Piperea: „Gulagul nu a dispărut odată cu URSS, ci doar s-a extins mai la vest”

Un serial american foarte „cultivat” la vremea lui, Dosarele X, făcea o întreagă teorie a conspirației relativă la extratereștrii care se amestecă azi printre noi. Unii au râs.

Pe History Chanel este un serial, Extratereștrii antici, care face o întreagă teorie a conspirației relativă la extratereștri care s-au amestecat în antichitate printre noi (inclusiv la nivel de ADN – „conspiraționiștii” din serial afirmă chiar că suntem progenituri ale extratereștrilor, care s-au corcit și s-au hibridizat cu humanoizii de dinainte de Potop). Unii râd.

E, și uite că acum cei care au râs atunci și cei care râd acum acceptă, totuși, cu încredere și supunere (oferită voluntar, în avans) că baloanele care sunt doborâte cu rachete prin SUA, Canada, China și Uruguay sunt, de fapt, nave extraterestre.

Între timp, atenția lumii este distrasă de la adevăratele probleme ale umanității (care, de altfel, sunt solubile), iar rațiunea este considerată fake news.

Teoria conspirației a fost fabricată pentru ca practicienii conspirației să poată să își deruleze cu calm planurile și uneltirile, în spatele norului gros de smog și ambiguitate, dincolo de bine și de rău.

Deviaționiștii, negaționiștii și conspiraționiștii regimului stalinist au fost trimiși în Gulag pentru două motive:

(i) să se creeze din nimic dușmani ai poporului, pentru care erau necesari, desigur, salvatori ai ordinii internaționale proletare;

(ii) să se creeze și să se consolideze permanent mitul infailibilității socialismului științific pe drumul către crearea omului nou și a societății comuniste multilateral dezvoltate. Dictatura proletariatului și centralismul democratic nu putea dau greș, căci erau științifice. Tot ce nu cadra cu modelul matrioska era deviaționist, iar practicienii conspirației se puteau desfășura în voie la adăpostul procedurilor de maskirovska.

Realitățile empirice ale „ordinii liberale bazate pe reguli”, o ordine impusă cu forța de „occidentul colectiv”, cu sprijinul neprecupețit al estului „revizionist” (Rusia, China, India), ne arată că gulagul nu a dispărut odată cu URSS, ci că doar s-a extins mai la vest.

Nimic nou, nimic interesant, circulați.

Autor: Gheorghe Piperea

Citiți și:
Ideologia woke conduce spre un sistem totalitar și formează un nou tip de gulag, spune scriitorul Rod Dreher
Ce este totalitarismul? Un interviu cu Ariane Bilheran, filosof, psiholog clinician, doctor în psihopatologie și autoare (I)

 

yogaesoteric
28 martie 2023

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More