Grafenul și magnetitul sunt componente comune în nanoparticulele utilizate în industria farmaceutică

Am fost rugată în mai multe rânduri să vorbesc despre grafenul care ar putea fi prezent în vaccinuri. În primul rând, vreau să vă rog – și este poate cea mai importantă cerere pe care aș putea să v-o fac – să vă amintiți că, în știință, „adevărul” nu este absolut.

Spre deosebire de credință, care se bazează pe dogme, știința sau înțelegerea noastră a fenomenelor biologice, fizice, chimice etc. se bazează pe fapte care ne permit să respingem (sau, nu) ipoteze. La rândul lor, ipotezele sunt formulate ca afirmații care pot fi falsificate (adică contestate) și care rezultă din întrebări specifice.

Evident, cunoștințele noastre se modifică (sau ar fi necesar să se modifice) pe măsură ce avem mai multe fapte, mai multe dovezi. Am urmărit să prezint informații științifice care, în măsura cunoștințelor mele, se bazează pe aceste fapte. Nu vreau să spun că acesta este „adevărul”, ci doar că faptele susțin ceea ce explic.

 • Știm că virusul SARS-CoV-2 (și alți membri ai familiei coronavirusuri) au proteina Spike în membrana lor și că mai multe dintre coronavirusuri folosesc această proteină pentru a avea acces la celulele pe care urmează să le infecteze.

Acest aspect a fost demonstrat în sute de lucrări științifice timp de cel puțin 10 ani și nu există niciun motiv (din câte văd eu) pentru a pune la îndoială aceste lucrări. Vă împărtășesc una dintre ele, în cazul în care doriți să vedeți generalități despre coronavirusurile patogene (adică capabile să provoace daune).

 • Știm că proteina Spike singură (fără a fi necesar să fie asociată cu virusul) poate provoca leziuni în diferite țesuturi și organe, deoarece perturbă axa renină-angiotensină-aldosteron, afectează endoteliul și induce dereglarea mitocondriilor, ceea ce conduce la hipertensiune, inflamație și formare de trombi (cu alte cuvinte, la tabloul clinic al covid-19).

Nu există mai multe dovezi științifice în acest sens, deoarece studii similare nu au fost făcute până de curând, dar și acestea arată potențialul patogen al proteinei Spike.

 • Știm că vaccinurile ARNm și cele vectorizate împotriva SARS-CoV-2 se bazează (prin două mecanisme diferite) pe faptul că celulele noastre încep să producă proteina Spike.
 • Știm că ARNm (și probabil, vectorii virali ai vaccinurilor) nu se limitează la locurile de inoculare; acesta călătorește prin fluxul sanguin și limfatic către alte țesuturi și organe, inclusiv către sistemul nervos. Acest aspect era cunoscut în cazul vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2 datorită unei cereri de acces la informații făcute în Japonia, care a avut succes, pentru raportul intern al Pfizer, dar era, de asemenea, cunoscut cel puțin din anul 2017, dintr-un studiu realizat cu un vaccin cu ARNm împotriva virusului gripal A, care se afla în stadiul preclinic.
 • Știm că proteina Spike induce ca celulele în care se găsește să genereze exosomi (pliculețe făcute din membrana organitelor celulelor) care conțin microARN-uri și că acestea călătoresc către sistemul nervos, exercitând o inflamație necontrolată în creier.
 • Știm că secvența de ARNm care conține informația pentru ca celulele noastre să producă proteina Spike (cel puțin în cazul vaccinului Pfizer) are regiuni cunoscute sub numele de „peptide de semnal”, ceea ce sugerează că proteina Spike nu rămâne în citoplasma celulelor care o produc după vaccinare, ci merge spre membrană. În ceea ce privește posibilitatea răspândirii proteinei Spike prin urina sau saliva persoanelor vaccinate, nu am găsit niciun studiu sau raport științific încă nepublicat care să-mi permită să fac această afirmație. Cel mai apropiat în acest sens este mesajul din materialul pe care Pfizer l-a oferit voluntarilor din faza a III-a de testare a vaccinului său, în care le solicitau să nu intre în contact cu femeile însărcinate pentru a evita „expunerea lor”. Sunt necesare studii pentru a vedea dacă este posibil să se detecteze proteina Spike secretorie (adică nu ancorată la membrana celulară) în urină, salivă, transpirație și alte secreții trupești ale persoanelor vaccinate. Fără aceste informații serioase și date solide, nu cred că este adecvat să spunem ce se petrece.

 • Știm că la persoanele vaccinate apar reacții de magnetism (la locul inoculării și în alte regiuni ale trupului). Acest aspect nu se regăsește (din câte știu eu) în nicio publicație științifică, ci în sute de mărturii ale medicilor și pacienților. Știm, de asemenea, că poate apărea la unele persoane care nu au fost vaccinate împotriva SARS-CoV-2.
 • Știm că magnetismul nu apare în mod normal în trupul unei ființe umane. Pentru ca magnetismul să apară, este necesar să existe oxid de fier (magnetită) sau oxid de grafen. Nu cunosc nicio altă componentă care ar putea să îl genereze. Pentru ca acest efect să apară la oameni, este nevoie ca ei să fi fost expuși (probabil prin inoculare sau pe altă cale) la particule magnetice sau magnetizabile după o reacție fizico-chimică.
 • Se știe că grafenul și magnetita sunt componente comune ale nanoparticulelor care sunt utilizate în industria farmaceutică.
 • Utilizarea grafenului în nanomateriale a raportat probleme de siguranță și toxicitate, inclusiv inducerea apoptozei (moartea celulară programată), deteriorarea ADN-ului, modificarea citoscheletului.
 • Utilizarea magnetitei în nanomateriale a raportat probleme de siguranță și toxicitate.
 • Niciun vaccin nu are listat ca având printre componentele sale grafen sau magnetită. Dacă vaccinurile conțin una (sau ambele) dintre aceste substanțe, consider că este o încălcare gravă din partea companiilor farmaceutice și a agențiilor de reglementare care le-au autorizat (spun aceasta fără să cunosc legea, dar este de bun-simț). Este necesar – am spus-o în discuțiile mele recente – ca pacienții și medicii care observă efectul magnetismului să îl raporteze oficial și să ceară o explicație din partea autorităților.
 • Există un studiu care raportează detectarea grafenului în vaccinuri. Se bazează pe un specimen Pfizer, care a fost examinat prin microscopie electronică, descriind asemănările dintre ceea ce s-a găsit și grafen. Mi se pare foarte interesant, foarte îngrijorător și, din ceea ce am spus la punctele 8 și 9, foarte încurajator ca prim pas. Cercetările este necesar să fie continuate din diferite unghiuri pentru a putea determina dacă grafenul este într-adevăr prezent în diferite vaccinuri împotriva SARS-Cov-2.
 • În cele din urmă, faptul că vaccinurile conțin grafen și/sau magnetită nu exclude efectul toxic al proteinei Spike. Nu este o chestiune de „ori una, ori alta”, și cu atât mai puțin de „ori ești cu mine, ori ești împotriva mea”. Vă reamintesc din nou că nu suntem deținătorii adevărului absolut și că avem nevoie de unitate, nu de denigrare. Vă amintiți povestea lui Mario Benedetti? Haideți să nu lăsăm gorila să ne distrugă certându-ne fără rost.

Dr. Karina Acevedo Whitehouse

Citiți și:
Oxid de grafen în vaccinurile împotriva covid, depistat de testele de microscopie electronică prin scanare și transmisie. Articol-studiu de dr Robert Young (I)
Prof. dr. Stefano Montanari: Proteinele magnetizabile create în laborator, o posibilă cauză pentru magnetismul trupului persoanelor vaccinate. Acestea ar face din oameni „antene” de emisie-recepție

 

yogaesoteric
3 decembrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More