Green Agenda 2050, sinuciderea asistată a NATO!

O uimitoare restructurare a economiilor celor mai avansate state industriale din lume este în curs de desfășurare și câștigă teren de la o zi la alta. În centrul schimbării se află cererea absurdă de energie „zero carbon” până în 2050. Să elimini carbonul din industria energetică nu este posibil la momentul actual! Dar forțarea demersurilor în această direcție va fi „nucleara” dată marilor economii. Iar fără o industrie energetică puternică și viabilă, țările NATO devin o glumă militară.

Energia regenerabilă (solară, eoliană și a bateriilor) este energie nesigură! Este una dintre cele mai colosale iluzii (minciuni) din istoria omenirii!

La 31 decembrie, Germania a închis definitiv trei dintre cele șase centrale nucleare rămase „în picioare”. Și nemții au ales să facă asta fix în mijlocul iernii, când rezervele de gaze naturale sunt secătuite, iar economia tremură la gândul că o iarnă grea, aducătoare de un front rece sever și de lungă durată, poate provoca pene de curent majore.

Rezultatul deciziei politicienilor s-a văzut imediat: în ianuarie, pe fondul refuzului SUA de a permite deschiderea gazoductului rusesc Nord Stream 2, Germania a fost nevoită să cumpere energie electrică la un preț spot cu 500% mai mare față de ianuarie 2021!

Criza energetică a Europei, planificată

Pentru a înțelege cum s-a ajuns azi la o criză energetică este nevoie să ne întoarcem la deciziile din trecut. Printre ele, și cea din 2011, din Germania, când cancelarul Angela Merkel anunța că energia nucleară va fi eliminată (infamul program „Energiewende”). Pe atunci, 17 centrale nucleare furnizau 25% din toată energia electrică a Germaniei. În prezent, ultimele trei rămase sunt programate să se închidă în câteva luni. Tot Merkel, ca parte a Green Agenda, a sistat și producția de cărbune.

Și fiindcă energia solară și eoliană, în ciuda propagandei strălucitoare, nu pot umple golul, Germania este azi nevoită să importe energie de la vecinii Franța și Cehia. Care, în mod ironic, vând nemților energie electrică obținută de la centralele lor nucleare!

Green Agenda are o singură misiune, de distrugere și subjugare economică a statelor europene. Nu credeți? Germania, motorul economiei UE, are cel mai mare cost de energie electrică dintre toate națiunile industriale de pe glob! Și oare cât timp o va putea duce așa?!

Colac peste pupăză, în timp a apărut o problemă și cu furnizarea de energie din Franța. Parisul și-a închis (pentru inspecție și reparații) patru centrale, astfel că exportul este redus la minimum. Pe termen mediu și lung, Franța și-a asumat, la ultimul summit climatic, să închidă 12 reactoare. Plus toată industria extracției de cărbune! Iar atunci când Germania și Franța vor trece pe „verde”, haosul va cuprinde Europa!

Morile de vânt, în „șomaj tehnic”

Însă problema nucleară nu este singura muscă din supa energetică a UE. Vedem că fiecare aspect al Green Agenda este conceput pentru a distruge națiunile cu industrii puternice. Arhitecții care finanțează cu generozitate think tank-uri ecologiste știu asta.

Este pur și simplu o utopie să crezi că poți înlocui energia nucleară, vitală economiei, cu energia solară și eoliană. Germania, o țară nu atât de însorită ca altele, nu contează prea mult pe energia solară, ci pe cea eoliană. Dar o problemă cu vântul (apărută și iarna asta) este că nu suflă întotdeauna. Și când nu suflă vântul, apar penele de curent. În nordul Europei, la fel ca-n SUA, Soarele nu strălucește 24 de ore pe zi. În mod similar, vântul nu suflă întotdeauna și este greu de anticipat când se stârnește.

Milioane de locuri de muncă? Unde?

„Țarul” energiilor regenerabile, John Kerry, și Administrația Biden au susținut tot timpul că Green Agenda va aduce milioane de noi locuri de muncă. Însă ce nu se spune este că aceste job-uri vor fi în China, cel mai mare producător de panouri solare. Beijingul aproape că deține monopolul în piață după ce a distrus concurența SUA și UE oferind panouri subvenționate ieftine.

Altfel, merită subliniat faptul că, deși este țara care produce cea mai multă energie eoliană din lume, tot China folosește și volume record de cărbune. În plus, Beijingul refuză să semneze orice angajament privind zero carbon. De ce? Simplu, Partidul Comunist nu este dispus să pună în pericol dominația industrială pe care a obținut-o de dragul unei teorii climatice bazate pe date false și minciuni, plus propagandă oengistă.

Prăbușirea industrială a NATO

Deoarece energia solară și eoliană sunt, în realitate, mult mai costisitoare decât hidrocarburile convenționale sau electricitatea nucleară, acestea conduc la creșterea costului total al energiei electrice pentru industrie. Pe cale de consecință, multe companii sunt forțate să se închidă … sau să se mute în altă țară.

Dacă economiile avansate, consumatoare de energie ale țărilor membre NATO continuă pe acest drum sinucigaș numit Green Agenda 2050, capacitatea lor de a monta o apărare militară convingătoare va deveni un miraj. Recent, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sugera ca industria germană de armament și toți furnizorii săi să nu primească credite bancare deoarece nu sunt suficient de „verzi” și „durabili”. Halucinant, nu-i așa?!

Pe zi ce trece, devine tot mai clar că atât mitul încălzirii globale, cât și agenda pandemiei corona necesită o hipnoză în masă, o iluzie extraordinară care să legitimeze acțiunile întreprinse. Fără isteria fricii covid, lumea nu ar permite niciodată să le fie falimentate rețelele electrice, iar economiile aduse în pragul defalcării.

Scopul final, atât al pandemiei covid, cât și al Agendei Verzi este un marș către Marea Resetare distopică (anunțată la Forumul Economic Mondial de la Davos) a întregii economii globale, totul în beneficiul unei dictaturi corporatiste.

Citiți și:
Ce poate fi verde într-o agendă politică roșie?
Ideologia „ecologică” a dat naștere eco-terorismului, care duce la explozia prețurilor la combustibili și energie

 

yogaesoteric
13 aprilie 2022

 

1 Comentariu
  1. Raz spune

    plus ca distrug terenuri, omoara milioane de insecte si pasari anual, produc mii de tone de deseuri nedegradabile: paletele eolienelor, baterii uzate, celule fotovoltaice, etc

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More