Gregorian Bivolaru, protejat de statul suedez împotriva abuzurilor autorităţilor române. Drept la replică solicitat cotidianului Atac
În atenţia redactorului şef Petre Niţeanu
În urma articolului “Condamnaţi la fugă”, publicat de cotidianul Atac în data de 7 iunie 2007, Biroul de Presă MISA solicită publicarea următorului drept la replică.
DREPT LA REPLICĂ
Gregorian Bivolaru, protejat de statul suedez împotriva abuzurilor autorităţilor române
În urma articolului “Condamnaţi la fugă”, fără autor, publicat de cotidianul Atac în data de 7 iunie 2007, Biroul de Presă MISA face unele precizări, pentru corecta informare a cititorilor ziarului Atac.
În articol se prezintă o serie de cazuri în care persoane influente, care după ce au realizat infracţiuni grave – de la prejudicii băneşti uriaşe aduse statului român până la instigări la omor – şi acestea au fost condamnate în instanţă, au fugit din ţară pentru a se sustrage pedepselor justiţiei. Plasarea profesorului de yoga Gregorian Bivolaru în această listă este nepotrivită, din cauză că infracţiunile pentru care acesta este judecat la Sibiu nu intră în categoria de “infracţiuni extrem de grave”, care constituie punctul comun al cazurilor enumerate în articol.
Lui Gregorian Bivolaru i s-au adus prejudicii de imagine prin alăturarea cu persoane care au realizat sau sunt judecate pentru infracţuni deosebit de grave cum ar fi Nicolae Popa (scandalul FNI) – condamant la 18 ani de închisoare pentru delapidare şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice; Frantisek Priplata – condamnat de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie la 8 ani de închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav în dosarul privind uciderea liderului sindical Virgil Săhleanu de la Tepro Iaşi; Shimon Naor (afacerea „Arme pentru Africa”) – condamnat la opt ani de închisoare pentru export de arme şi muniţii către ţări supuse embargoului internaţional sau Omar Hayssam, acuzat de terorism.
Gregorian Bivolaru este azilant politic în Suedia, de la sfârşitul anului 2005. Motivul pentru care statul suedez a refuzat să-l extrădeze pe Gregorian Bivolaru şi pentru care i-a oferit protecţia sa este că în România acesta nu poate avea parte de un proces corect şi este discriminat din cauza convingerilor sale spirituale. În cazul lui Gregorian Bivolaru este pentru prima dată când se emite un mandat de urmărire internaţională pentru acuzaţia de act sexual cu o minoră şi trecere frauduloasă a frontierei. Mai mult, minora nu recunoaşte că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu Gregorain Bivolaru şi afirmă a fost obligată de procurori să semneze o declaraţie falsă, iar tentativa de trecere frauduloasă a frontierei este o înscenare, în condiţiile în care la 28 martie 2004, când s-a petrecut evenimentul de la vama Nădlac, pe numele lui Gregorian Bivolaru nu exista nici o interdicţie de părăsire a ţării, iar el avea un paşaport valabil. De asemenea, deşi tentativa de trecere frauduloasă a frontierei se judecă în libertate, profesorul de yoga a fost arestat şi dus în lanţuri în Bucureşti, unde procurorii s-au grăbit să încropească o nouă acuzaţie pentru a-l ţine pe acesta în puşcărie. În grabă însă, mandatul de arestare a fost eliberat de o instanţă necompetentă şi astfel Gregorian Bivolaru a fost pus în libertate. Instanţa supremă a unui stat membru UE, considerat ca având justiţia cea mai corectă din Europa, a decis că Gregorian Bivolaru trebuie protejat şi că în România acesta nu poate avea parte de un proces corect. De altfel, nici o acuzaţie care i s-a adus până acum nu a fost dovedită, ceea ce înseamnă că profesorul de yoga ar trebui să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie.
Biroul de Presă MISA
14 iunie 2007
NOTĂ. Deşi această replică a fost trimisă ziarului Atac în data de 14 iunie, până în data de 27 iulie nu s-a publicat această replică sau o dezminţire privind situaţia reală a lui Gregorian Bivolaru.
yogaesoteric
26 iunie 2007