Halucinant! Sportivii, singurii din lume obligați să se vaccineze anti-covid

Novak Djokovic a aprins, din nou, scandalul vaccinărilor anti-covid

Un nou scandal din lumea tenisului, provocat de o altă interdicție pentru Novak Djokovic de a participa la turneul de la Indian Wells, pe motiv că nu este vaccinat anti-covid, a redeschis un subiect halucinant. Sportivii din toată lumea sunt obligați să se vaccineze anti-covid dacă vor să participe la competiții internaționale. Singura țară din lume care a introdus vaccinarea obligatorie pentru populație a fost Austria, însă măsura a fost în vigoare doar 5 luni.

Dacă în 2021 sportivii încă mai puteau participa la competiții internaționale doar pe bază de testare covid, de anul trecut, în toate sporturile s-a introdus obligativitatea vaccinării cu 3 doze. Primul scandal pe acest subiect a izbucnit la Campionatul European de Handbal Feminin, desfășurat în perioada 4-20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Culmea este că decizia de vaccinare obligatorie a fost impusă de austriacul Michael Wiederer, președintele Federației Europene de Handbal (EHF), și a avut drept consecință refuzul unor jucătoare importante ale României de a participa.

Recentul scandal din tenis l-a adus din nou în prim plan pe Novak Djokovic, care, deși s-a înscris la turneul de la Indian Wells, nu a putut participa pe motiv că SUA impune vaccinarea obligatorie pentru călătorii străini care sosesc cu avionul. Președintele SUA, Joe Biden, anunțase în luna ianuarie că restricțiile covid ar putea fi ridicate abia în luna mai a acestui an, însă turneul de la Indian Wells s-a desfășurat între 8-19 martie.

O măsură absurdă

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, ne spune că nu este normal ca această obligativitate a vaccinării să fie impusă sportivilor. În plus, acesta arată că măsura este absurdă în tenis, având în vedere că nu este un sport de contact. „Din punctul meu de vedere, competițiile din America vor avea de pierdut. Prin faptul că Novak Djokovic a fost ținut pe margine datorită statutului de nevaccinat, tenisul a avut de pierdut. Am văzut acum, în Australia, că Djokovic, la aproape 36 de ani, are cea mai bună evoluție din lume. Fără un asemenea mare jucător de tenis pe teren, sportul va avea o scădere în piața competițiilor sportive, pentru că vorbim, până la urmă, de banii pe care îi pot atrage numele mari din tenis. Pe de altă parte, această obligativitate este impusă tuturor sporturilor, nu numai tenisului. Oricum, mi se pare o măsură exagerată, pentru că ori o impui tuturor, și atunci treaba este clară, ori nu o impui nimănui. Mai știu un caz petrecut în ianuarie, chiar s-a discutat la Comitetul Olimpic, cu antrenorul lotului de Tir, care urma să facă deplasarea în Indonezia și nu a fost lăsat să urce în avion de la Istanbul pentru că nu era vaccinat”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Certificatul nu-i scapă

Chiar dacă s-au vaccinat cu trei sau patru doze, sportivii nu scapă de suspendare atunci când sunt depistați pozitiv la covid. Pentru că se fac testări frecvente, mulți dintre aceștia sunt nevoiți să renunțe la participarea la turnee. Cel mai recent este cazul norvegianului Filip Andersen, care a fost testat pozitiv la covid-19 și a ratat Campionatul Mondial de biathlon de la Oberhof, Germania, care s-a desfășurat în perioada 8-19 februarie.

Citiți și:
O listă impresionantă de sportivi din întreaga lume decedați sau schilodiți de vaccin și un VIDEO pe măsură
Liderul tenisului mondial, sârbul Novak Djokovic, se opune vaccinării obligatorii și pașaportului de vaccinare: „Am fost întotdeauna un susținător al libertății de a alege”

 

yogaesoteric
22 martie 2023

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More