Plante medicinale pentru tinerețea și frumusețea femeilor

Multe dintre cele care există în lumea noastră sunt create special pentru femei – există chiar și plante medicinale pentru sănătatea femeilor. Studiați, aplicați și tinerețea lungă vă este asigurată…

Pentru a vă păstra tinerețea, feminitatea, atractivitatea și buna dispoziție, nu beți neapărat „chimicale”. Natura noastră este extrem de bogată în plante și ierburi, care în popor sunt numite „pentru femei”. Ele ajută femeile și fetele să rezolve anumite problemele de sănătate și să înlăture diferite afecțiuni nu mai puțin eficient decât pastilele, care pe lângă faptul că sunt scumpe, au și efecte secundare nocive.

Ceai sub formă de macerat la rece din crețișoară

Într-un pahar cu apă plată se pune o lingură de crețișoară mărunțită, se lasă la macerat 4-6 ore și apoi se strecoară. Se bea acest macerat fără restricții în caz de nevroză climacterică, amețeli, menstruații dureroase.

Ceai sub formă de macerat la rece din frunze de zmeură sau mure

Într-un pahar cu apă plată se pune o linguriță de frunze de zmeură uscate și mărunțite, se lasă la macerat timp de 4-6 ore, apoi se strecoară. Beți acest ceai cu miere sau cu fructe de pădure frecate cu miere. Maceratul la rece din frunze de mure și zmeură ajută la menținerea frumuseții și tinereții, a sănătății femeilor, ridică starea de spirit, îndepărtează toxinele, are capacitatea de a regla nivelul hormonilor și zahărului din sânge.

Ceai împotriva depresiei

Acest ceai sub formă de macerat la rece este pentru doamnele în vârstă, care deseori au o stare de spirit proastă. Maceratul ajută la îmbunătățirea acesteia și ameliorează depresia. Pentru preparare, veți avea nevoie de flori de mușețel, păducel și sunătoare, luate în părți egale. O linguriță din acest amestec se pune într-un pahar de apă plată, se lasă la macerat timp de 4-6 ore și apoi se strecoară. Ceaiul este recomandat să fie băut, savurat, foarte lent, cu înghițituri mici.

Ceai pentru fete tinere

Tratează nevrozele, iritabilitatea, pierderea poftei de mâncare, este util în conflictele de la școală și acasă, în rezultate slabe la învățătură.

Veți avea nevoie de rădăcină de păpădie, melisă și urzică moartă albă.

Rădăcina ușor prăjită se macină într-o râșniță de cafea, iar plantele se taie mărunt. Într-un pahar cu apă plată se adaugă o linguriță de amestec pe plante, se lasă la macerat 4-6 ore, apoi se strecoară. Se beau câteva căni pe zi, și neapărat înainte de culcare.

Durata tratamentului, pentru recuperare, este de nu mai puțin de trei săptămâni, timp în care aste interzisă consumarea ceaiului negru!

Citiți și:
Uleiurile volatile naturale, un minunat mijloc de susţinere, îmbunătățire şi ajutorare a sănătăţii (7)
Cosmetice naturiste la îndemâna fiecăruia

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More