Iisus versus transumanism – părintele Iosua Trenham

Într-o cuvântare incisivă, părintele Iosua Trenham din SUA pune ordine în spinoasa problemă a transumanismului. La lumina lui Hristos se vede întunericul și sfâșierea acestei lumi care își caută desăvârșirea acolo unde nu e.

Am pregătit o reflecție pentru voi astăzi, am intitulat-o: Iisus versus transumanism!

Ordinul Casei Albe

Rcent, Casa Albă aici, în Statele Unite, a emis un ordin executiv, un ordin executiv fascinant, profund îngrijorător, sub titlul „Avansul biotehnologiei și bioproducției, inovație pentru o bioeconomie americană durabilă și sigură.” Ce înseamnă asta? Cred că 99% dintre americani nu au absolut nicio idee ce înseamnă asta, dar înainte de a vă cita ceva din ordinul executiv, permiteți-mi doar să fac un comentariu inițial cu privire la dezvoltarea tehnologiei în această eră a secularismului, unde cuvântul „sigur” mi se pare extrem de nelalocul lui. „Avansul în promovarea biotehnologiei și a bioproducției pentru o bioeconomie americană durabilă și sigură…”

Iată-ne astăzi guvernați în Occident de oligarhi care nu au niciun angajament formal față de Dumnezeu sau vreun cod moral clar, iată-ne în preajma războiului nuclear, cu siguranță momentul din viața mea în care am fost cel mai aproape de război nuclear și cuvântul „sigur” este inserat într-un ordin executiv despre care vă voi arăta că este orice altceva decât sigur, orice, dar sigur nu este… Permiteți-mi să vă citesc un citat din ordin. „Este necesar să dezvoltăm ingineria genetică, tehnologii și tehnici pentru a putea scrie circuite pentru celule și, previzibil, să programăm biologia în același mod în care scriem software și programăm computere”.

Oamenii sunt tratați ca niște computere

Doamne, ai milă! Poate este o glumă! Tratează oamenii ca pe niște computere să ne facă previzibili, ca să putem fi programați literalmente. Epoca oamenilor proiectați a transumanismului a sosit, dragilor, indiferent dacă vrem sau nu, indiferent dacă știm sau nu, este aici! Majoritatea marilor titani tehnologici ai timpului nostru, majoritatea acestor oligarhi seculari care conduc comerțul de astăzi sunt formal atei și resping religia tradițională în principiu…

Îmi amintesc că am fost în 2017 la Budapesta, Ungaria, la Congresul Mondial al Familiilor din acel an și pe marele ecran în fața a câteva mii de oameni, ministrul maghiar al Familiei făcea o prezentare pentru viața de familie…

Mai întâi, doar un mic comentariu secundar: vă puteți imagina America având un ministru pentru viața de familie? Avem un ambasador pentru promovarea imoralității agendei LGBT, literalmente un ambasador supraveghetor, dar să avem un ministru pentru familie??! Ce șoc ar fi!

Ministrul maghiar al Familiei a proiectat pe ecran o imagine cu toți premierii din Europa, având trasată la mijloc o linie mare între prim-miniștrii Europei de Vest și prim-miniștrii Europei Centrale și de Est, și apoi a pus o întrebare…….

Câți copii în medie credeți că au prim-miniștrii din Est și câți credeți că au cei din Occident? Răspunsul? La acel moment, numărul mediu de copii din familiile prim-miniștrilor din toate țările vest-europene a fost 1,6 …. 2,1 poate? NU… a fost ZERO! Niciun singur prim-ministru al Europei de Vest de la acea vreme nu avea vreun copil măcar. Aceștia sunt oamenii care iau decizii cu mari consecințe pentru familii, cei fără familie……. Media pentru Est a fost de 3,5! Acel slide mi-a spus mult mai mult decât orice altceva despre diviziunea ce există în viziunile asupra lumii și consecințele acestei diviziuni asupra lumii.

Negarea lui Dumnezeu

Suntem guvernați de oligarhi foarte revoluționari și radicali care îl neagă pe Dumnezeu, viziunea creștină, viziunea creștină asupra eshatologiei și acum se consideră pe ei înșiși capabili să folosească puterea în cel mai distructiv mod. Îl neagă pe Dumnezeu dar, și asta este originea acestei angoase derivată din ceea ce conduce transumanismul, din principiul negării lui Dumnezeu derivă faptul că ei neagă eternitatea, neagă raiul, dar nu pot trăi cu consecințele acestea.

Este prea sumbru, subminează sensul existenței ființei umane, subminează orice soluție pentru problemele noastre, eternizează moartea, așa că transumaniștii sunt blocați între lumea pe care au făcut-o, lumea seculară pe care au produs-o și consecințele abolirii religiei, dar ei nu se pot întoarce la religie, nu se pot pocăi, deși sperăm că o vor face și că unii dintre ei vor începe să facă asta.

Transumanismul este aici! Nu pot scăpa, seculariștii nu pot scăpa de aspirația după sens, nu pot scăpa de ecoul paradisului din interiorul lor, pe care nu-l pot eradica, indiferent ce ar face, chiar și prin negarea lui Dumnezeu, nu pot eradica faptul că sunt făcuți după chipul Lui și că acea imagine este în ei mărturisind împotriva viziunii lor asupra lumii. Cultura noastră este descrisă în mod atrăgător de Sfântul Pavel în primul capitol al Epistolei sale către Romani, permiteți-mi să citesc un fragment de acolo și cred că veți vedea cât de relevant este pentru descrierea stării în care ne aflăm. El spune:

Sfântul Apostol Pavel

Căci mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea şi peste toată nedreptatea oamenilor care ţin nedreptatea drept adevăr. Pentru că ceea ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înţelegându-se din făpturi, adică veşnica Lui putere şi dumnezeire, aşa ca ei să fie fără cuvânt de apărare, pentru că, cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios.”

Penultima propoziție: „Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.” Niciun rând din Scripturi nu descrie mai bine transumaniștii. Au creat o formă de tehno-utopism care nu are nicio bază științifică. Au creat un sistem nebun deși sunt înțelepții acestei lumi, sunt mânați către el de consecințele funeste ale propriilor lor decizii, impulsuri anti-religioase.

Această formă de transutopism, acest transumanism încearcă să rezolve problema păcatului și a mizeriei pur și simplu prin negarea faptului că păcatul există și caută să rezolve problema morții sigure prin îmbrățișarea tehnologiei și afirmația nefondată că, într-un anumit mod, pe măsură ce tehnologia se dezvoltă, vom obține o tehnologie care ne va ajuta să eradicăm moartea. Această închinare la tehnologia pământească este dovada că ei au abandonat închinarea la singurul Dumnezeu adevărat, dar nu pot înceta să se închine, au nevoie să găsească un salvator, dar pur și simplu nu poate fi un salvator personal care ar putea cere ceva de la ei.

Moartea este opțională… oare?

De fapt, una dintre teoriile fundamentale ale transumaniștilor este că moartea este opțională – aceasta este de fapt una dintre afirmațiile fundamentale care unifică mișcarea: moartea este opțională! Și ei numesc asta știință! Poate cineva să folosească metoda științifică pentru a verifica premisa că cineva a scăpat vreodată de moarte? Cu excepția Unuia!

Cum este această teorie „științifică”? Numai dacă avem mai multă tehnologie – se spune că putem pune creierul uman într-o stare înghețată acum și ulterior putem aduna o tehnologie suplimentară care ne va permite să-l atașăm înapoi la un fel de trup și persoana poate avea o formă de nemurire. Cât de ridicol a devenit! Această teorie se bazează pe ideea că tot ceea ce te face să fii tu, personalitatea ta glorioasă, conștiința voastră, se presupune că totul este stocat în creier, acesta este gândul acestor transumaniști, locul creierului…

Ca răspuns la aceasta, Biserica își ridică vocea și depune mărturie despre viziunea lui Iisus cu privire la ceea ce înseamnă a fi o ființă umană. Viziunea lui Iisus despre transfigurare împotriva viziunii seculare a transumanismului. În evanghelia de duminica trecută, evanghelie magnifică a Sfântului Luca, cap. 6, Iisus spune: „Iubește-ți vrăjmașii, fă bine oamenilor, împrumută și fii generos cu oricine fără niciun gând de a primi înapoi.”

Întreaga concentrare a lui Iisus, întreaga Sa învățătură este… vizează inima umană, nu creierul uman. El nu ocolește creierul uman, creierul este respectat cu siguranță, facultatea rațională este acceptată și prețuită și hrănită, dar miezul omului, inima lui, centrul sufletului său, acesta este punctul central al învățăturii lui Iisus – dezvoltarea unei inimi curate, iluminarea conștiinței, vindecarea voinței umane, aceasta este intenția Domnului nostru Iisus Hristos, lucrarea Harului în viețile noastre, nu este doar să ne păstrăm capacitatea mentală pentru totdeauna.

Transfigurare vs. Transumanism

Iisus ne oferă Schimbarea la față (Transfigurarea) în loc de transumanismul secular. El este soluția la toate dilemele noastre. Tehnologia nu este soluția. Tehnologia nu a fost cauza căderii omului și a apariției morții și tehnologia nu va fi soluția la căderea omului și la apariția morții. Căderea omului a fost o decizie personală și o frondă, o ofensă personală între Adam și Eva și Domnul Dumnezeu și singura soluție este una personală. Hristos însuși este soluția pentru fiecare problemă umană și pentru fiecare dilemă umană.

El este noul Adam, este al doilea om, gloria rasei umane, El este cuceritorul iadului, învingătorul morții, distrugătorul lui Satana, Mântuitorul omenirii, ispășirea păcatelor noastre, dătătorul vieții veșnice. Viitorul pe care îl oferă tuturor celor care se pocăiesc și cred în El este atât de frumos, atât de magnific încât este mult peste ceea ce orice tehnologie a omului căzut și a mișcării transumaniste poate oferi și nu poate fi redat în mod rezonabil în limbajul uman. Cei care au avut viziunea vieții de apoi și ceea ce Domnul a pregătit pentru cei care îl iubesc nu pot vorbi prea mult în această viață. Dumnezeu este soluția pentru problemele noastre!

Profetul Amos

Mă gândesc la cuvintele profetului Amos. El spune: „Așa spune Domnul: Caută-Mă și trăiește! Caută-Mă și trăiește dacă vrei sa trăiești.” A trăi înseamnă a-L căuta pe Dumnezeu, care este viață. Acesta este adevărul: prin Sfântul Botez am fost uniți cu Iisus, am fost adoptați în familia lui Dumnezeu, am fost aduși pe calea mântuirii, care este purificarea inimii, curățarea și iluminarea conștiinței, vindecarea voinței, cultivarea virtuții. Avem foarte puțin interes în editarea genelor, în fuzionarea creierul uman cu un computer sau în potențialul inteligenței artificiale ca și cum vreunul dintre aceste aspecte, dacă le realizăm, ne-ar da o mare contribuție la destinul etern al omenirii.

Nimic nu ne poate salva de diavol, de păcatele noastre și de Moartea însăși. Doar Hristos! Lipsa tehnologiei nu este ceea ce a adus păcatul și moartea în lume și nicio cantitate de tehnologie nu o poate alunga. Doar Unul poate. Doar Unul cucerește moartea, numai Unul mântuiește omenirea, numai Unul este vrednic de iubirea și devotamentul nostru suprem, singurul Dumnezeu adevărat și Fiul Său, Domnul nostru Iisus Hristos și Preacuratul Duh Sfânt, un singur Dumnezeu a Căruia este slava în veci! Amin!

Citiți și:
Transhumanismul și experimentele pe embrionul uman. Interviu cu Părintele vizionar Jean Boboc despre masonerie, „omul nou” și religia mondializării
Forumul Economic Mondial reiterează soluția urgentă ce dorește să fie aplicată pentru triumful „Marii Resetări” verzi: tranziția de la „a deține” la „a folosi în comun”
Gen, transumanism și derive globaliste

 

yogaesoteric
25 noiembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More