În America a început arderea cărților pentru copii. Celebrul dr. Seuss interzis chiar de ziua lui, la semnalul lui Biden

6 cărți puse pe „Lista Neagră” pentru „rasism”. Războiul cultural sau „cancel culture” sau o operațiune de psihologia maselor?

Șase cărți ilustrate pentru copii ale cunoscutului scriitor american Dr. Seuss nu vor mai fi publicate începând din 2 martie 2021, dată la care America a serbat chiar ziua popularului scriitor, și care, în amintirea lui, este și Ziua Națională a Cititului.

Theodor Seuss Geisel a venit pe lume în Springfield, Massachusetts și este născut în aceeași zi cu Radu Gyr, pe 2 martie, dar în 1904, cu un an înainte de poetul închisorilor bolșevice.

Dr. Seuss Enterprises, asociația care administrează moștenirea scriitorului, a anunțat că nu va mai publica și nu va mai acorda licențe pentru titlurile: And to Think That I Saw It on Mulberry Street (Și când te gândești că am văzut-o pe Mulberry Street), If I Ran the Zoo (Dacă aș conduce grădina zoologică), McElligot’s Pool (Piscina lui McElligot), On Beyond Zebra! (Dincolo de Zebra!), Scrambled Eggs Super! (Omletă super!) și The Cat’s Quizzer (Testul pentru pisici), potrivit agerpres.ro, citat de SPS.

Cărțile existente în librării sau depozitele Seuss Enterprises au fost retrase și topite. Adică arse, ca pe vremea bolșevicilor.

Aceste cărți prezintă oamenii în maniere deranjante și greșite”, a precizat asociația într-un comunicat, adăugând că decizia a fost luată încă din anul 2020, împreună de un panel de experți, care a inclus și profesori.

Sistemul școlar din Virginia a anunțat la rândul său că renunță la cărțile semnate de Dr. Seuss cu prilejul Read Across America Day – Ziua Cititului în America, din cauza unor „nuanțe puternice rasiale”’ în volumele sale, inclusiv „caricaturi politice americane anti-japoneze și caricaturi care înfățișează afro-americani scoși la vânzare”.

Semnalul de la cel mai înalt nivel a fost dat însă chiar de președintele de paie Joseph Robinette Biden, care l-a omis pe Dr. Seuss din adresarea lui națională cu prilejul Zilei Cititului în America, după cum au informat Breitbart și NY Post.

Biden a încălcat tradiția prezidențială atunci când a omis orice mențiune despre Dr. Seuss, în timp ce atât fostul președinte Barack Obama, cât și fostul președinte Donald Trump au recunoscut contribuțiile doctorului Seuss de mai multe ori în proclamațiile lor anuale.

Cărțile doctorului Seuss au fost traduse în zeci de limbi, precum și în braille și sunt vândute în peste 100 de țări.

Dr. Seuss a murit în 1991. El rămâne însă popular, câștigând aproximativ 33 de milioane de dolari înainte de impozite în 2020, în creștere față de doar 9,5 milioane de dolari în urmă cu cinci ani, a spus compania. Forbes l-a clasat pe locul 2 în rândul celor mai bine plătite vedete care nu mai sunt, din 2020, imediat după Michael Jackson.

În 2017, fosta primă doamnă Melania Trump spunea: „Dr. Seuss a adus atât de multă bucurie, râsete și magie în viața copiilor de pe tot globul de generații. Prin rimele sale captivante, dr. Seuss a încântat și inspirat copiii, în timp ce îi învăța să citească, să viseze și să aibă grijă.”

În 2020, Donald Trump a spus: „În această zi – Read Across America Day –, ne reamintim cuvintele motivaționale ale doctorului Seuss – o icoană americană a literaturii – și le transmitem celor mai tineri din națiunea noastră înțelepciunea lui: «Ai pornit pe un drum spre a descoperi locuri minunate! Astăzi e ziua ta! Muntele tău te așteaptă, așa că nu pregeta, mergi înainte pe drumul tău!».”

În repetate rânduri, Trump a condamnat fenomenul de cancel culture – cultura anulării – pe care l-am cunoscut și noi în perioada comunistă.

Tucker Carlson, cunoscutul comentator conservator de la Fox News, are însă, o altă viziune. El susține destul de bine argumentat că dr. Seuss a fost interzis tocmai pentru că nu este rasist și datorită cărților lui, pe care copiii Americii le citesc de 60 de ani, actuala Americă este o țară a toleranței. Aceasta se dorește a se anula, de fapt, susține Carlson. Eliminându-se cărți care formează copiii în această direcție se va ajunge la o opusul toleranței, argumentează acesta.

Citiți și:
Lista „anulaților”: Valori ale antichității, seriale de animație și muzee, printre victimele „cancel culture”
Guvernul britanic vrea să stopeze „cancel culture”, fenomenul promovat de stânga progresistă. Studenții și profesorii vor putea da în judecată universitățile care le interzic libertatea de exprimare

 

yogaesoteric
14 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More