Un alt document CIA arată interesul armatei americane pentru universul ‘holografic’ și abilitățile supranaturale

 

Un document CIA declasificat recent atrage atenția oricărui pasionat de tehnologie și științe neconvenționale. Intrat în zona documentelor clasificate în anul 1980, a fost aprobat pentru declasificare încă din anul 2003, însă mai apoi a fost „uitat”. Având titlul „Analiza și evaluarea procesului gateway”, documentul a fost scris pentru comandantul grupului operațional al armatei americane din Fort Meade și descrie în detaliu experiențele subiecților umani în „universul holografic”, stări modificate ale conștiinței și multe altele.

Punctul principal al documentului este ceea ce se numește „Gateway Experience” („Experiența Gateway”), un sistem de antrenament conceput pentru a obţine rezistență, concentrare și coerență sporită în ceea ce priveşte amplitudinea și frecvența undelor cerebrale şi echilibrarea între emisferele stângă și dreaptă, astfel încât să fie atinse stări modificate de conștiință, ce ies în afara sferei fizice, pentru a depăşi în cele din urmă chiar și restricțiile legate de timp și spațiu.

Scopul este de a aduna informații despre cum să interacționezi cu părțile nefizice ale realității. Sistemul „Gateway Experience” a fost inițial creat de Robert Monroe, fondatorul institutului Monroe (TMI). TMI este recunoscut și în prezent ca cel mai renumit institut pentru studii ale conștiinței care ajută oamenii să își valorifice puterile lăuntrice latente, încă din anii 1971.

Probabil știți că armata americană, precum și alte organizații militare din întreaga lume studiază parapsihologia de zeci de ani. Studiul acestei discipline include precogniția, telepatia, clarviziunea, vizualizarea la distanță și multe altele. Astăzi, este destul de clar că acest interes a existat și există în continuare, în special în rândul serviciilor speciale de informații.

Un astfel de exemplu poate fi găsit în biblioteca electronică a CIA, care este un spațiu cu acces liber, ce pune la dispoziţie un număr impresionant de fișiere. Proiectul Stargate al guvernului Statelor Unite este un astfel de „fișier” care vă va stârni interesul, fiind și un program din domeniul activității parapsihologice, care s-a ocupat foarte mult de fenomenul vizualizării la distanță, printre altele.

Cât de reușite au fost aceste programe? Ei bine, atunci când vine vorba de vizualizarea la distanță, care este capacitatea de a descrie o locație geografică îndepărtată și conținutul acesteia, precum și de a prezice evenimente viitoare, există o mențiune din anul 1995, când o parte din conținutul cercetării de specialitate a fost declasificat.

Aceste declaraţii provin de la dr. Harold E. Puthoff, om de știință și co-fondator al programului de la Stanford:

„Pentru a rezuma, de-a lungul anilor, revizuirea protocoalelor, rafinarea metodelor și replicarea cu succes a acestui tip de vizualizare la distanță în laboratoare independente a produs dovezi științifice considerabile pentru realitatea fenomenului (vizualizare la distanță).”

„… Adăugând că aceste rezultate au dus la descoperirea că un număr tot mai mare de persoane ar putea fi găsite pentru a demonstra că fenomenul «vizualizării la distanță» de înaltă calitate este posibil, adesea spre propria lor surpriză… Dezvoltarea acestei capacități la (Stanford Research Institute) SRI a evoluat până la punctul în care personal CIA fără nicio expunere anterioară la astfel de concepte au avut rezultate bune în condiții de laborator controlate.”

Un alt document foarte interesant evidențiază experimente care implică videotaping, fotografierea de mare viteză și transferul probelor de testare (nuci, mănunchiuri de chibrituri, pastile, cuie, fire electrice, hârtie fotosensibilă, hârtie tratată chimic, bureți înmuiați în FeCl3 etc.) în interiorul unor plicuri de hârtie sigilate, în pungi de hârtie cu straturi duble, în sticle și tuburi de sticlă cu capace sigilate și în cutii de film sigilate, fără ca pereții niciunuia dintre aceste „containere” să sufere modificări.

Toate experimentele făcute de cercetătorii chinezi au raportat faptul că folosind copii supradotați și adulți tineri, cu vârsta până la 30 de ani, care dețineau o abilitate psihochinetică extraordinară – PK – s-a reușit teleportarea diverselor obiecte folosite în teste. În toate cazurile care au fost raportate, probele de test teleportate au fost fie complet modificate, fie neschimbate față de starea lor inițială.

O altă declarație care merită amintită provine de la prof. dr. Jessica Utts, președintele Departamentului de Statistică al Universității din California, Irvine.
„Ceea ce m-a convins au fost doar dovezile acumulare pe măsură ce am lucrat în acest domeniu și am ajuns să văd din ce în ce mai multe experimente concludente. Am vizitat laboratoarele, chiar și dincolo de locul unde lucram, pentru a observa ce fac și am putut să constat că au controale cu adevărat stricte… și așa m-am convins că studiile sunt valide. Și, de fapt, pot spune ca statistician că am analizat multe domenii diferite ale științei, iar metodologia și controalele la aceste experimente sunt mai stricte decât în orice altă zonă a științei în care am lucrat.”


Citiţi şi:
Puteri Paranormale. Asul din mâneca serviciilor secrete
Practica yoga și trezirea feluritelor puteri supranaturale, SIDDHIS, și a anumitor puteri paranormale secundare, RIDDHIS (I)

 

yogaesoteric
16 septembrie 2020


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More