În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt

Priviţi-vă ca şi cum aţi fi nişte anotimpuri opuse, dar complementare

 
de GREGORIAN BIVOLARU, Profesor Yoga
 

Orice relaţie de iubire, orice relaţie amoroasă bazată pe transfigurare şi continenţă sexuală este totodată o călătorie mirifică extraordinară, în care fiecare dintre cei doi iubiţi poartă, în bagajele sale, adeseori nebănuite, o mulţime de secrete.

Să ne amintim cât de fericiţi ne simţim în prima etapă, atunci când descoperim marile taine sau micile secrete ale celuilalt. Florile preferate sau parfumul preferat, culoarea care îi place cel mai mult, culorile care i se potrivesc cel mai bine la îmbrăcăminte, mirosul aproape unic al pielii, moliciunea părului, anumite secrete anatomice care ţin numai de trupul său, anumite stări plăcute, inefabile pe care le simţim atunci când suntem în intimitatea sa…

Într-o a doua etapă, ne simţim profund tulburaţi şi încântaţi de apropierea celuilalt şi de influenţa câmpului său subtil auric asupra aurei noastre. Îi simţim instantaneu gândurile şi stările, atunci când este la distanţă şi se gândeşte plin de dor şi de iubire la noi. Alteori, ghicim şi intuim cu anticipaţie că va veni la noi pe neaşteptate şi apoi el chiar apare. Admirăm felul în care celălalt doarme, îi contemplăm expresia feţei sau îi admirăm poziţia senzuală, fermecătoare sau nonşalantă, îi admirăm modul în care doarme, încolăcit sau drept, cu palmele aşezate pe piept, întocmai ca un sfânt.

Toate acestea sunt aspecte intime, delicioase care ne apropie foarte mult de celălalt şi ne permit să fuzionăm într-un mod tainic, profund şi inefabil cu el. Mai presus de orice, ne minunăm de iubirea şi de fericirea care penetrează totul în prezenţa fiinţei iubite. Suntem apoi fascinaţi de magia paradisiacă a fuziunilor amoroase cu ea, îi simţim transfigurarea, frenezia şi ne bucurăm empatic de stările de fericire pe care le trăieşte. Savurăm cu uimire şi nesaţ stările euforice care apar atunci când experimentăm efectul de avalanşă după fuziunile amoroase.

În felul acesta lunile trec, anii trec, fiind urmaţi de alţi ani. Timpul celor doi iubiţi se scurge implacabil, anotimp după anotimp. Dacă ei sunt extraordinar de fericiţi, mai ales pentru ei, timpul trece uimitor de repede. Anumite cicluri se succed: vara, toamna, iarna şi primăvara. Pentru cuplurile amoroase care fuzionează cu transfigurare şi continenţă, anotimpurile se succed pentru unele dintre ele lin, pentru altele lent, iar pentru cele care sunt extraordinar de fericite incredibil de rapid.

Cei doi iubiţi yoghini care sunt foarte fericiţi se minunează de tot ceea ce au făcut extraordinar în aceşti ani, de toate amintirile frumoase pe care le-au adunat. Trebuie să nu uitaţi niciodată că experienţele şi mai ales experienţele de iubire sunt cele mai valoroase „comori“ pe care putem să le luăm cu noi atunci când părăsim definitiv această lume. Ştiind aceasta, trebuie să căutăm fără încetare stările minunate, fericirea, bucuriile, încântările, plăcerile rafinate, stările spirituale înalte, experienţele mistice, iubirea.

Să nu pierdem niciodată din vedere că singurele „bijuterii“ pe care le putem lua atunci când părăsim definitiv această lume sunt experienţele extraordinare, trăirile minunate, stările copleşitoare de iubire. Atunci când, la un moment dat, urmărim să facem bilanţul, constatăm cu uimire, împreună sau separat, cât de repede sau cum a trecut timpul, împreună cu fiinţa iubită. În astfel de momente de bilanţ, remarcăm cu luciditate şi detaşare că, în cadrul relaţiei noastre amoroase, până la urmă rămân doar experienţele, amintirile, şi, pentru marea majoritate a fiinţelor umane superficiale, atâtea lucruri uitate…

În ceea ce priveşte amintirea experienţelor minunate, este necesar să menţionăm că, mai ales în cazul femeilor care nu se transformă suficient de mult din punct de vedere spiritual, atunci când sunt angrenate în cadrul unei relaţii de cuplu, ele uită ceea ce trebuie să ţină mine şi ţin minte mai ales ceea ce ar trebui să uite.

În momentele în care, fiind plini de luciditate şi detaşare, facem bilanţul relaţiei amoroase în care ne-am angrenat, ar trebui să ne gândim înainte de toate cât de fericiţi am fost, cât de fericiţi suntem, cât de dese au fost trăirile spirituale pe care le-am savurat împreună, cât de mult ne-am apropiat unul de celălalt, cât de mult ne-am trezit în propriul nostru univers lăuntric starea androginală glorioasă, datorită prezenţei magice, complementare, a celuilalt, cât de buni prieteni am ajuns să fim unul cu celălalt, cât de intim şi de profund am fuzionat în feluritele sfere subtile invizibile ale fiinţelor noastre, cât de empatici am ajuns să fim, cât de mult s-au trezit în noi, datorită acestei relaţii amoroase, anumite capacităţi paranormale, cât de intens şi de profund au fuzionat sufletele noastre.

La modul general vorbind, fiecare bilanţ realizat cu luciditate şi detaşare trebuie să evidenţieze că în cadrul acelei relaţii amoroase a existat şi continuă să existe o mare fericire. În cazul în care, în momentul bilanţului pe care îl realizăm cu luciditate şi detaşare referitor la relaţia noastră amoroasă, constatăm că fericirea a dispărut de mult, fiind înlocuită de suferinţe, tensiuni, zbucium şi chinuri de tot felul, putem să punem la îndoială existenţa aşa-zisului cuplu amoros în care suntem angrenaţi. Într-o astfel de situaţie, putem pune la îndoială existenţa iubirii, fie la noi, fie la cealaltă fiinţă umană cu care suntem angrenaţi în această relaţie.

Dacă în astfel de momente de analiză lucidă avem brusc o stare de iluminare care ne face să înţelegem că, în aşa-zisul nostru cuplu amoros nu este iubire sau iubirea a dispărut de mult, trebuie să ne oprim neîntârziat, pentru că a continua în felul acesta nu face decât să ne hrănească şi să ne amplifice tendinţele masochiste. Astfel de situaţii apar mai ales când doar una dintre cele două fiinţe umane iubeşte, iar cealaltă profită într-un mod vampiric de iubirea care i se dăruie, fără ca ea să aibă şi să manifeste iubire pentru celălalt. Atunci când ne confruntăm cu o astfel de situaţie trebuie să ne dăm seama, cu luciditate, că dacă vom continua în acelaşi mod larvar să întreţinem o astfel de relaţie în care nu există iubire reciprocă, nu facem altceva decât să curvim. Indiferent cât de mult iubim noi, dacă celălalt nu ne iubeşte, o astfel de relaţie este perversă şi atunci fiinţa umană care se complace în ea curveşte.
 
Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE de Gregorian Bivolaru
 

yogaesoteric

iunie 2007

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More