În căutarea imaginii de ansamblu

 

Isteria aceasta nu este doar românească și, să fim atenți, nu noi suntem cei mai nebuni în acest atac global de panică. Întreaga lume a luat-o razna.

Și este important să fim atenți la aspectul acesta. Suntem parte a unui proces istoric global: sfârșitul civilizației occidentale, din care facem și noi parte.

Peste tot se văd efectele unui proces rapid de degenerare intelectuală, morală și, hai să o recunoaștem!, psihică, a unor societăți întregi care timp de 60 de ani au făcut tot ceea ce au vrut. Românii, est-europenii, rușii, au venit la această orgie doar în urmă cu 30 de ani, dar s-au integrat repede.

Cea mai mare iluzie este că putem să revenim la normalitate. Nu vorbim aici de niște politicieni corupți sau tembeli, ci de mase critice din societate ce pur și simplu sunt distruse intelectual, moral și psihic și care nu cunosc alternativă la delirul lor.

Spaima de această viroză nu a făcut decât să arate halul în care se găsesc societățile noastre, incapacitatea lor de a își veni în fire.

Niciun guvern nu mai are autoritate reală în fața cetățenilor săi, pentru că în ultimii 60 de ani, chiar ideea de elită, de lider care să aibă curajul de a își asuma decizii, a fost discreditată și distrusă de o gândire slabă, de drogați psihedelici.

Universitățile au fost făcute praf. Arta a fost înlocuită cu saloane de psihiatrie pentru deliranți. Omul educat al vremurilor noastre este, în majoritatea cazurilor, un om intoxicat ideologic, care mai fumează o „iarbă” și atunci când mai are un atac de rațiune, îl compensează cu snobism.

Elitele vremurilor noastre sunt formate în școli care îți explică cum e cu „teoriile gender”. Viitorul nostru nu e sigur dacă e „non-binar”, „intersex” sau „gender nonconform”…. Se cred „eroi” pentru că poartă măști medicinale, se bat cu poliția ca să salveze nu știu ce pădure pe care nu au văzut-o niciodată, dar sunt incapabili să identifice un scurtcircuit logic care se petrece lângă ei….
De asta nu e bine să ne facem iluzii.


Citiţi şi:
Dincolo de masca propagandei
Corona-criză – intersecția istorică a civilizației noastre
Distrugerea culturii ancorate în Adevăr – Despre «societatea demoralizată»

 

yogaesoteric
10 noiembrie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More