În căutarea supra-oamenilor. Există aceștia cu adevărat? Un posibil răspuns l-am putea găsi la călugării din Himalaya

 

Ideea că există oameni cu abilități supranaturale este ceva ce mulți consideră a fi doar un scenariu de film. Cu toate acestea, multe articole și texte extrem de interesante sugerează că există oameni cu abilități net superioare celor mai mulți dintre noi. Numeroase învățături antice explică modul în care ființele umane pot avea capacitatea de a obține abilități mentale speciale, prin utilizarea diferitelor tehnici.

Prin folosirea tehnicilor de meditație, rugăciune, post și multe altele, oamenii își pot debloca potențialul. De exemplu, în învățăturile antice orientale găsim menționări ample despre existența „puterilor extreme” și despre faptul că diferitele zeități îi așteaptă pe credincioși să atingă aceste abilități și să trăiască alături de ei o viață pașnică și îndumnezeită.

Un profesor de la Universitatea din Michigan, Donald Lopez Jr, a studiat și a urmărit să explice multe dintre învățăturile budiste pe această temă. Profesorul Lopez indică faptul că: „prin această stare de iluminare despre care vorbește budhismul, omul poate obține o serie de puteri paranormale, inclusiv cunoașterea completă a vieților sale anterioare, abilitatea de a cunoaște gândurile altora, abilitatea de a se dedubla, abilitatea de a levita sau de a trece prin foc fără a simți durere”.

Cercetătorul Herbert Benson, de la Harvard Institute a studiat 20 de ani o tehnică de meditație cunoscută sub numele de „Tummo”. El afirmă că „budiștii simt că realitatea în care trăim nu este cea supremă. Există o altă realitate, care nu este afectată de emoțiile noastre, de lumea noastră de zi cu zi. Budiștii cred că această stare de spirit poate fi atinsă prin a face bine pentru alții și prin meditație”.

Benson este profesor asociat de medicină la Școala Medicală de la Harvard și președinte al Institutului Medical al Minții și Corpului la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston. Acesta crede cu tărie că studierea formelor avansate de meditație „poate descoperi capacități care ne vor ajuta să tratăm mai bine bolile legate de stres”.

Herbert Benson a studiat călugării aflați în Munții Himalaya și a observat ca aceștia au capacitatea de a-și ridica la voință temperatura la nivelul degetelor cu până la 17 grade, folosind aceeași tehnică de yoga, Tummo. Călugării din Himalaya aveau, de asemenea, capacitatea de a usca prosoape îmbibate cu apă rece doar cu căldura emisă de trupul lor, și asta afară, în ger. Luați în considerare faptul că unii dintre acești călugări trăiesc de foarte mult timp în locuri extreme, în munții Himalaya, la altitudini de peste 4.500 de metri.

Dovezi despre abilități supra-omenești pot fi găsite în numeroase surse verificabile. Un alt exemplu este cel al lui Swami Rama, un yoghin care a permis să fie studiat de oamenii de știință occidentali. Acesta este și autorul cărții Living with the Himalayan Masters, în care explică printre altele cum se poate ajunge ca un om să leviteze: „Aș dori să clarific, totuși, așa cum v-am spus deja, că nu consider că levitația este o practică spirituală. Este o practică avansată a PRANAYAMA-ei cu aplicarea BANDHA-urilor. Cine știe despre relația dintre masă și greutate înțelege că este posibil să leviteze, dar numai după o lungă practică…“.

Swami Rama sau Bhole Baba, cum a fost el cunoscut în Himalaya, a studiat și practicat încă din copilărie diverse discipline ale științei și filozofiei yoga în mănăstirile din Himalaya. A promovat conștientizarea de sine prin practicarea metodelor de meditație și contemplare, însoțite de încredere în sine. A subliniat importanța de a ne cunoaște la toate nivelurile declarând: „După ce am vizitat sute de țări, am constatat că peste tot există o mare problemă care constă în faptul că omul nu a reușit să se cunoască și să se înțeleagă pe sine, în schimb încearcă să-l înțeleagă pe Dumnezeu și pe ceilalți oameni”.

Vă oferim și o înregistrare video cuprinzând recomandări ale lui Swami Rama despre atingerea stării de pace prin meditație:

 

Citiți și:

Practica yoga și trezirea feluritelor puteri supranaturale, SIDDHIS, și a anumitor puteri paranormale secundare, RIDDHIS
Fiinţe înzestrate cu puteri şi energii excepţionale

Clarviziunea

 

yogaesoteric
22 octombrie 2018

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More