În cazul cuplurilor de yoghini, calea către fericirea deplină trece prin poarta bucuriei copleşitoare

de profesor yoga Gregorian Bivolaru

Bucuria este o stare de rezonanţă cu o energie subtilă benefică, ce există în Macrocosmos. Atunci când intrăm în stare de rezonanţă cu această energie, ea este atrasă în universul nostru lăuntric şi astfel ne inundă fiinţa. Este esenţial să reţinem că bucuria este o energie subtilă ce provine dintr-o sferă gigantică de forţă din Macrocosmos. Atunci când este atrasă în microcosmosul fiinţei noastre, energia bucuriei generează anumite efecte specifice. Privită din acest punct de vedere, bucuria este o stare de euforie, de beatitudine, de visare şi desfătare. Altfel spus, ea este un cocktail fermecător de stări simultane încântătoare. Atunci când este extraordinar de bucuroasă, se poate spune că inima noastră cântă.
Bucuria intensă, durabilă şi copleşitoare reprezintă recompensa binemeritată a jocurilor amoroase realizate cu transfigurare şi continenţă perfectă. Ca stare, bucuria este opusul incertitudinii şi remediul cel mai sigur al disperării. Chiar şi oamenii obişnuiţi cunosc mici frânturi sau firimituri de bucurie.

În cazul fiinţelor umane care practică foarte bine jocurile amoroase cu transfigurare şi continenţă, bucuria pe care o resimt de fiecare dată este imensă şi adeseori copleşitoare. Amorul cu continenţă face ca cei doi iubiţi să trăiască sute de orgasme în cursul fuziunii amoroase şi le creează o disponibilitate erotică cu totul ieşită din comun. Datorită faptului că nu îşi pierd potenţialul sexual prin ejaculare sau descărcare, cei doi iubiţi pot face dragoste ore în şir, zi de zi.
Atunci când facem dragoste cu transfigurare şi continenţă, bucuria şi plăcerea cresc şi se amplifică, clipă de clipă, în fiinţele noastre. Bucuria uriaşă pe care o simţim atunci urcă de jos în sus în fiinţa noastră, mai ales prin coloana vertebrală, întocmai ca un frison paradisiac şi ne conduce în propriul nostru univers lăuntric, într-un loc tainic aflat deasupra creştetului capului, în care am dori să rămânem pentru totdeauna şi să nu ne mai întoarcem niciodată înapoi de acolo.
Ori de câte ori ne îndrăgostim şi începem să iubim ne simţim totodată intens euforici şi foarte bucuroşi. Una dintre aspiraţiile reciproce fundamentale ale celor care se iubesc este aceea de a fi, pentru totdeauna, din ce în ce mai fericiţi.

Bucuria este pentru multe fiinţe umane măsura cu care ele îşi evaluează succesul în viaţă. Bucuria este, cel mai adesea, un obiectiv tentant pentru multe fiinţe umane. Fiind o energie subtilă tainică, bucuria, atunci când este foarte mare şi ne inundă fiinţa, dă astfel viaţă sentimentelor noastre binefăcătoare, minunate. Atunci când suntem foarte bucuroşi, suntem totodată mai amabili, mai binevoitori, mai buni şi mai generoşi.
Dat fiind faptul că bucuria este rezultanta unui proces subtil de rezonanţă cu energiile bucuriei care există în Macrocosmos, se poate spune că, de îndată ce se trezeşte în noi, bucuria atrage fulgerător după sine şi mai multă bucurie. Faptul că, de fiecare dată, bucuria atrage în fiinţa noastră, prin rezonanţă, energia bucuriei, este esenţial să fie înţeles ca atare. O fiinţă umană care este foarte bucuroasă aspiră în mod spontan să îşi împărtăşească bucuria intensă pe care o trăieşte cu celelalte fiinţe umane. La modul fundamental vorbind, bucuria evidenţiază un proces de rezonanţă tainică cu energiile bucuriei care există în Macrocosmos. Atunci când intrăm profund şi intens în rezonanţă cu energiile subtile ale bucuriei din Macrocosmos, trăim astfel o stare de bucurie fără obiect.
Fiind o stare emoţională, pentru imensa majoritate a fiinţelor umane obişnuite, bucuria este subordonată comportamentului şi experienţei. Cu toate acestea, bucuria este şi rămâne o stare de rezonanţă cu energiile subtile ale bucuriei care există în Macrocosmos. Cu toate că intrăm în rezonanţă ocultă cu energiile bucuriei, noi ne simţim bucuroşi fie datorită unui anumit eveniment, fie datorită unei persoane, fie datorită unei anumite acţiuni, fie datorită unei anumite experienţe.

Fiecare fiinţă umană s-a simţit adeseori mai mult sau mai puţin bucuroasă. Bucuria, chiar dacă este o energie subtilă tainică, modulată într-un anume fel, este totodată şi punctul culminant al unei curbe emoţionale care se poate manifesta alternant. Însă este important să ştim că bucuria se manifestă şi este simţită în sfera noastră subtilă emoţională. Fericirea, întocmai ca şi bucuria, este tot o stare de rezonanţă cu o energie subtilă care există în Macrocosmos, dar, în cazul energiei fericirii, frecvenţa de vibraţie a acestei energii este mult mai elevată. Altfel spus, frecvenţa de vibraţie a energiei fericirii este înaltă. Întocmai ca şi în cazul energiei bucuriei, energia fericirii, de îndată ce apare în universul nostru lăuntric, atrage imediat, prin declanşarea anumitor procese de rezonanţă, energia fericirii. Altfel spus, fericirea care apare în noi atrage imediat după aceea fericirea. Dată fiind frecvenţa ei înaltă de vibraţie ca energie, fericirea este o stare spirituală. Altfel spus, ea este o stare de graţie, care ne arată că ne aflăm pe calea cea bună. Atunci când suntem foarte fericiţi, aspectele obişnuite ale vieţii – acelea care ne fac să ne simţim doar bucuroşi sau trişti – nu mai contează aproape deloc. Fericirea intensă este o stare spirituală care atestă, într-un mod elocvent, atingerea unei stări de perfecţiune, care se manifestă în sfera emoţională printr-o intensă şi copleşitoare bucurie. Din cauza ignoranţei, a egoismului şi mai ales din cauza greşelilor pe care le fac, fiinţelor umane obişnuite le este imposibil să fie fericite tot timpul. În cazul fiinţelor umane obişnuite greşelile, ignoranţa şi egoismul de care ele dau dovadă le împiedică să aibă o invitaţie permanentă la banchetul cel fără de sfârşit al zeilor. Cei care practică cu asiduitate şi perseverenţă diferite forme de YOGA, îşi pot pregăti calea fericirii, deschizându-şi cât mai mult inima şi fiinţa faţă de desfătările pure şi profund benefice ale bucuriei. Spre deosebire de fericire, bucuria, cu toate că este tot o stare de rezonanţă ocultă, depinde pentru cei mai mulţi oameni de acţiunile lor.

Ca fiinţe umane care practică YOGA, noi putem contribui la naşterea şi amplificarea unor stări de bucurie prin puritatea noastră, prin delicateţea noastră, prin deschiderea amplă şi totală în faţa frumuseţilor de tot felul, prin toate acţiunile noastre bune sau prin folosirea înţeleaptă a tuturor resurselor lăuntrice care ne stau la dispoziţie. Spre exemplu, noi putem transmuta în energie potenţialul creator şi, datorită acestui proces complex, în fiinţa noastră va apare o energie lăuntrică gigantică, ce va putea fi apoi sublimată, fiind eventual transformată în energia bucuriei. Fenomenele de transmutaţie biologică la temperatura corpului, în urma cărora sperma – în cazul bărbatului – şi secreţiile menstruale – în cazul femeii – sunt transmutate în energie, pun la dispoziţia fiinţei umane o putere uriaşă. Realitatea proceselor de transmutaţie biologică a fost deja demonstrată ştiinţific.

Faptul că în urma fuziunii amoroase cu transfigurare şi continenţă are loc transmutarea potenţialului creator în energie, iar această energie este sublimată şi devine, printre altele, bucurie, încântare, plăcere, fericire ne permite să înţelegem un secret fundamental al amorului cu continenţă, în care fiinţele umane trăiesc starea de orgasm (în care bărbatul nu ejaculează, iar femeia nu se descarcă). În urma fuziunii amoroase cu transfigurare şi continenţă, energia bucuriei care rezultă astfel este foarte mare. În cadrul jocurilor amoroase cu continenţă şi transfigurare, mai  ales atunci când cei doi iubiţi simt cum energia bucuriei se amplifică în fiinţa lor, ei au tendinţa să-şi împărtăşească această stare.

În cazul cuplurilor amoroase care practică amorul cu transfigurare şi continenţă, energia bucuriei se amplifică extraordinar de mult. În cazul unor asemenea cupluri este uneori suficient un simplu compliment sau adresarea unor cuvinte tandre pentru a declanşa în fiinţa iubită o copleşitoare stare de bucurie. Yoghinii care practică perfect continenţa amoroasă dispun astfel de o energie gigantică uriaşă şi îi pot ajuta cu uşurinţă pe ceilalţi oameni prin simpla manifestare a intenţiei lor. În felul acesta, ei pot genera cu uşurinţă efecte  benefice uluitoare în ambianţa exterioară. Femeile care îşi trezesc foarte bine starea de SHAKTI devin cu uşurinţă capabile de astfel de realizări extraordinare, care implică utilizarea acestor energii subtile care există în aura lor foarte mare. Aceleaşi fenomene se produc şi atunci când bărbatul îşi trezeşte foarte bine starea de VIRA.
În lumina acestor revelaţii, sfatul pe care vi-l oferim este acesta: bucuraţi-vă intens, profund şi cât mai des posibil. Cuplurile care fuzionează amoros cu transfigurare şi continenţă trebuie să se bucure cât mai mult, atât atunci când fac dragoste, cât şi după aceea. Aceste cupluri trebuie însă să fie conştiente că întotdeauna bucuria nu este un scop în sine, ci doar un mijloc. Ştiind aceasta trebuie să nu pierdem niciodată din vedere că bucuria atrage bucurie şi, cu cât ne bucurăm mai mult, acest sentiment viu de plăcere necondiţionată va reprezenta preludiul fericirii.

Ţelul ocult al tuturor sărbătorilor religioase, cum ar fi în cazul creştinismului Crăciunul şi Paştele, este aducerea fiinţelor umane într-o inefabilă şi profundă stare de rezonanţă cu energiile bucuriei, care atunci reprezintă preludiul fericirii spirituale ce se revarsă în universul nostru lăuntric cu ocazia acelor sărbători.
Jocurile amoroase cu transfigurare şi continenţă permit celor doi iubiţi să dezvolte ei înşişi în fiinţa lor energii subtile uriaşe care apoi atrag fulgerător, prin declanşarea unor procese specifice de rezonanţă, energiile bucuriei şi ale fericirii în universul lor lăuntric.

Fragment din lucrarea SECRETE AMOROASE ESENŢIALE PENTRU CUPLURILE YOGHINE CARE ASPIRĂ SĂ FIE FERICITE (capitolul 14)

Citiţi şi:
În cadrul relaţiilor amoroase, urmăriţi să vă cunoaşteţi cu frenezie şi adoraţie unul pe celălalt
Fiţi cât mai receptivi la energia extazului amoros!

yogaesoteric
20 ianuarie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More