Nodul Nord in Gemeni

de Rodica Purniche

Punctul vulnerabil al nativilor cu Nodul Nord în Gemeni este accentul pe care îl pun mereu pe ideea că au dreptate. Dacă susţin doar punctul lor de vedere şi caută să-i convingă pe oameni că doar ei au dreptate, atunci ceilalţi îi vor evita. Însă, dacă au destulă umilinţă şi deschidere pentru a asculta variante la aceste puncte de vedere, vor cunoaşte cu adevărat oamenii şi se vor simţi mai destinşi în prezenţa lor.

Aceşti nativi (dacă ascultă cu atenţie!) pot să-şi acordeze sensibilitatea la procesele mentale specifice celorlalţi şi să le ofere informaţii care rezolvă problema dintr-o perspectivă mai amplă. Activităţi precum a vinde, a scrie, a-i instrui pe alţii şi a comunica (sub toate formele), aduc nativilor cu Nodul Nord în Gemeni fericire şi succes material. Înclinaţia nativă către filosofie şi religie, îmbinată cu o luciditate etică şi morală înnăscută, intră, de asemenea, în înzestrările lor. Ei trebuie să-şi folosească talentele către direcţii profesionale ce presupun legături profunde cu oamenii.

Au tendinţa de a raţiona comparându-se cu alţii, într-un mod care le contrazice propriile intuiţii. Uneori, tendinţa de a avea răspunsuri pentru toate problemele blochează cel mai adesea comunicarea, în loc să stimuleze fluxul firesc de informaţii şi idei inspirate. Nativii cu Nodul Nord în Gemeni îşi schimbă foarte des serviciul, chiar sunt dispuşi să urmeze oricâte forme de specializare, numai să găsească serviciul care să le vină „ca turnat“. Scopul lor trebuie să fie însă unul mult mai simplu, şi anume să realizeze o cât mai bună integrare socială.

Ei sunt foarte dornici „să guste“ viaţa: să experimenteze diferite relaţii, să aibă diferite ocupaţii şi să meargă în locuri diferite. Ei trebuie să fie atenţi căci a privi mereu viaţa ca pe o aventură presupune, nu de puţine ori, să rămâi la un nivel superficial în relaţiile umane. Nativii cu Nodul Nord în Gemeni preferă spontaneitatea în locul planificării. Ei ştiu că exact atunci e cel mai bine pentru o schimbare, când sunt mulţumiţi de ei înşişi şi când totul merge bine. Deoarece au venit în această viaţă să înveţe şi să evolueze adunând şi răspândind informaţii, simt că, dacă nu fac din proprie iniţiativă schimbări, mai devreme sau mai târziu îi va determina viaţa să procedeze aşa. Nu le lipseşte îndrăzneala. Au încrederea în ei înşişi, sunt optimişti şi cred în schimbările făcute cu atâta plăcere. Adesea, aceste schimbări dovedesc că nativii cu Nodul Nord în Gemeni au o deosebită cunoaştere intuitivă. În cazul acestor nativi, mintea lor are o viteză de zece ori mai mare decât vorbirea.

Nativii cu Nodul Nord în Gemeni simt o nevoie imensă de libertate. Cei mai mulţi dintre ei doresc să „se stabilească“ într-o relaţie permanentă, dar, în acelaşi timp, îşi doresc să fie liberi să evolueze şi să se transforme, să se deplaseze şi să facă lucruri variate. Dacă reuşesc să intre în legătură cu o persoană care are acelaşi temperament, ei ar putea să aibă parte de tot ceea ce este mai bun pe lume. Aceşti nativi posedă, un simţ bine dezvoltat al integrităţii morale şi nu ar spune niciodată ceva care l-ar induce în eroare pe celălalt. Nu e felul lor să spună „te iubesc şi voi rămâne cu tine pentru totdeauna“ doar ca să aibă relaţii intime cu cineva.

Nativii cu Nodul Nord în Gemeni au însă o înzestrare extraordinară pentru a stabili legături cu oamenii. Scopul lor principal în viaţă este să fie învăţători pentru ceilalţi. Cuvintele-cheie pentru aceasta sunt: „cu blândeţe“, „cu tact“, „cu iubire“, „într-un mod diplomatic“, „cu umor“, „cu răbdare“, „cu înţelepciune“, „sociabil“. Ei trebuie să se ferească de a-i eticheta pe ceilalţi drept „oameni care greşesc“. Aceştia, simţindu-se încurajaţi, vor fi în măsură să înveţe cu succes orice.

Nativii cu Nodul Nord în Gemeni sunt, din fire, dornici să ajute: dacă văd că cineva are probleme, ei sunt printre primii care să-i ofere sprijin. Totuşi, tonul vocii şi rostirea lor pot suna ca o „predică“ dacă ideile pornesc din încrederea subiectivă în dreptatea lor. Chiar dacă ştiu soluţia, celălalt nu o va primi, câtă vreme modul ei de transmitere este agresiv.

Nativilor cu Nodul Nord în Gemeni nu le place să ceară sfaturi, deoarece se tem că, pe de o parte, li se clatină încrederea în forţele proprii, iar, pe de altă parte, au impresia că deja cunosc ce va spune celălalt. Ca de obicei însă, celălalt urmează să le spună ceva total diferit, adică exact lucrul de care au ei nevoie să-şi rezolve dilema! Ceilalţi îi pot ajuta cu adevărat pe aceşti nativi să vadă lucrurile dintr-un cu totul alt unghi şi pot constitui reale surse de inspiraţie. Pentru aceşti nativi, este minunat să trăiască printre oameni cât mai diferiţi, fiindcă de la fiecare învaţă ceva nou despre ei înşişi. Situaţiile noi îi obligă să se întrebe cine sunt ei şi în ce cred. De aceea, ei trebuie să întâlnească oameni, să pună întrebări, să citească.

Una dintre cele mai bune căi prin care nativii cu Nodul Nord în Gemeni se pot integra social este să scrie – jurnale, cărţi, articole, etc. – în mod constant. Aceşti nativi sunt scriitori extrem de talentaţi, deşi este posibil să nu îşi dea seama de acest lucru, decât mult mai târziu, când recitesc ceea ce au scris. Ei au capacitatea de a-şi exprima cu claritate gândurile, într-un limbaj simplu, realizând totodată o meta-comunicare – practic, o comunicare dincolo de cuvinte. De asemenea, dacă încep să scrie despre problemele sau experienţele lor, subconştientul le oferă chiar răspunsul pe care îl căutau şi îl pot pune la modul artistic în pagină. Scrisul este un instrument de eliberare extraordinar de puternic pentru ei. Dacă sunt supăraţi pe cineva sau simt că există o neînţelegere, una dintre cele mai bune remedii este să redacteze o scrisoare pentru acea persoană. Chiar dacă nu o vor trimite, simplul fapt că i-au scris îi face să se simtă mult mai bine. Scriind tot ceea ce observă la un moment dat, vor elimina un surplus din energia lor mentală intensă, precum stresuri, obsesii, neîmpliniri, ajungând în final la soluţii care să le aducă liniştea.
 
Nativii cu Nodul Nord în Gemeni au de învăţat valoarea relaţiilor umane şi importanţa bunăvoinţei în interacţiunea lor permanentă cu ceilalţi. Ei au deprinderea unei comunicări sincere, revelatoare a fiinţei lor profunde. Atmosfera este încărcată de ceva ce pare a fi o punte de la suflet la suflet, presărată cu stări emoţionale de genul: „Haideţi să sărbătorim în această seară… Haideţi să plângem şi să râdem de trecut… Să ne facem planuri şi vise pentru viitor… Să ne bucurăm că suntem, pur şi simplu, aici şi acum“. Nativii cu Nodul Nord în Gemeni au darul de a deschide un nou nivel de comunicare când sunt dispuşi să se dezvăluie, fără să „aibă dreptate“ sau să fie nişte eroi. Aceşti oameni au de câştigat dacă sunt atenţi la reacţiile celorlalţi şi la limbajul trupului lor. Adesea, ei sunt concentraţi mai mult asupra conţinutului vorbirii decât asupra efectului pe care îl au cuvintele lor. Aproape toate problemele pe care le au în relaţiile lor îşi au originea într-o comunicare neatentă.

Greşeala caracteristică: există obsesia de a învăţa, dar nu există interesul de a-şi utiliza practic cunoştinţele. Dificultatea de a stabili relaţii durabile duce la o supraevaluare a cărţilor, a cursurilor şi a altor activităţi intelectuale care oferă o comunicare indirectă.

Justificarea greşelii: dificultatea de a comunica verbal, direct, a făcut ca nativii să se orienteze către cărţi şi nu către oameni. De exemplu, cariera literară limitează relaţiile umane directe. Adeseori, dependenţa de lectură s-a instituit ca evadare dintr-o rutină plictisitoare. Ei tind să dea crezare numai surselor de informaţie „verificate“. Absenţa discernământului a dus la probleme de comunicare şi la neînţelegeri. Uneori, aceşti nativi sunt marcaţi de nevoia de a învinge sau de a depăşi sentimente de prostie sau de inferioritate.

Posibile soluţii: nativii trebuie să-şi dezvolte aptitudinile de comunicare latente, să-şi cultive intelectul în loc de a fi sclavul lui, să împărtăşească altora cunoştinţele în aşa fel încât ei să înveţe o dată cu ceilalţi, devenind artişti ai argumentării sau studenţi eterni.

Cum poate fi realizat Nodul Nord: e bine ca nativii să călătorească, urmărind însă să se stabilească într-un loc. Trebuie să se străduiască să-şi înţeleagă şi să se facă înţeleşi de colegi, de rude apropiate etc. Să studieze, dar să aibă în vedere utilizarea corectă a cunoştinţelor dobândite.
 
Fragment din lucrarea Nodurile lunare

Citiţi şi:
Caracteristicile zodiei GEMENI
Nodurile lunare. Axa cea tainică de evoluţie a dragonului

yogaesoteric
22 ianuarie 2010

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More