În locul covidului avem noul rău absolut: Rusia

A început o nouă campanie de „dresaj” prin care oamenii sunt manipulați să susțină și să aplaude ce îi afectează. Pe fondul conflictului Rusia-Ucraina, menținerii atenției populației pe știrile cu deciziile pe care le iau statele lumii și dacă va începe Al Treilea Război Mondial, folosindu-se de emoția socială, oamenii sunt manipulați să susțină și să aplaude interzicerea accesării banilor proprii din bănci în orice moment.

La solicitarea mulțimilor pentru stoparea noului rău absolut s-au impus sancțiuni Rusiei. Unele dintre efectele acestor sancțiuni: scăderea prețurilor de tranzacționare a acțiunilor marilor companii rusești cotate la bursa de la Londra.

Lumea e în extaz: oligarhii ruși devin mai săraci, că le scad prețurile acțiunilor pe care le dețin, scade implicit estimarea averii pe care o au. (Nu știu dacă e chiar așa pe termen lung. Până la urmă pachetul majoritar de acțiuni e tot la ei, bunurile și resursele pe care le tranzacționează sunt de prin Rusia, cifra de afaceri nu scade prea mult momentan. Cel mult le afectează profitul, dacă scade cifra de afaceri. Dar, poate e chiar mai bine pentru ei pentru că pot să își răscumpere acțiunile la un preț derizoriu și să își crească pachetul de acțiuni.)

Știri peste știri că oligarhii ruși îi cer lui Puțin diverse referitor la război. Știri peste știri că economia Rusiei este în cap. Lumea se bucură, fericire maximă. Rusia e slăbită!

Știre nouă: „Mastercard” și „Visa” au blocat plățile cu cardul pentru unele bănci rusești. Bucurie maximă. Dar să ne gândim puțin. Cine sunt afectați? Cetățenii ruși de rând.

Și pe teritoriul României cardurile care sunt utilizate sunt „Visa” și „Mastercard”. Multe dintre băncile din România nu prea mai au casierii. Deci, dacă „Visa” și „Mastercard” se hotărăsc mâine să blocheze plățile cu cardul pe teritoriul României, cine îi oprește? Pot să înceapă cu cei care sunt catalogați „putiniști”, că tot se apucară niște unii să facă liste în prostia lor. După aia să extindă la toată populația. Ați uitat cum a fost cu „Nazi Pass”? Nu ai, nu exiști. Nu ai acces nicăieri.

Așa că vedeți ce aplaudați și ce susțineți pentru că mâine vi se va aplica vouă și… pauză acces la banii pe care i-ați muncit… și pauză bani să va cumpărați alimente.

Aaa, dacă nu știați cine sunt acționarii „Visa” și „Mastercard”: „Vanguard Grup”, „Blackrock” etc. Vi se par cunoscuți?

Vedeți că nici cu locurile de muncă nu sunteți departe. Dacă boicotezi societăți românești cu capital rusesc, vezi că e posibil să lucrezi pe acolo sau să aibă al tău angajator relație contractuală directă sau indirectă cu ele și la revedere loc de muncă. Dacă boicotezi companiile care vând combustibil, vezi ce pompe de la care bagi combustibil îți mai rămân. S-ar putea să începi să mergi pe jos că să faci piciorul frumos că nu mai ai de unde să bagi benzină sau nu îți mai ajung banii. Aaaa, poate al tău angajator are un procent destul de mare al combustibilului în total cheltuieli. Când sare prețul la combustibil în aer, e posibil să facă disponibilizări și să rămâi fără loc de muncă.

Știri pentru cei care în ultimii doi ani s-au ținut de populisme visând cai verzi pe pereți că în 2024 vor fi parlamentari:

V-am zis să lăsați deoparte interesele personale că nu o să mai avem alegeri în 2024? Iată articole din Constituția României:

Articolul 63 (1) – Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.”

Articolul 89 (3) – Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.”

Gata? Terminarăți toți cu politica? Acum poate vă îndreptați atenția și spre țară, să vedeți ce e cu ea.

Pentru ceilalți: v-am zis mereu să uitați de partidele politice și că singura șansă este ca noi cei mulți să ne trezim fiecare în parte și să le cerem politicienilor ce vrem? Poate o să învățați într-un final, cu toate că e cam târziu.

Av. Elena Radu

Citiţi şi:
Dezinformarea, o metodă manipulativă care poate fi folosită totodată ca o armă teribilă (I)
Fiinţele umane sunt înrobite prin intermediul unui câmp de manipulare şi de control psihomental orchestrat în mod abil şi subversiv…

 

yogaesoteric
15 mai 2022

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More