În România, Cavalerii de Malta îşi fac ritualurile în biserici ortodoxe

Personaje cheie în campania anti-MISA fac parte din acelaşi ordin ocult

de Mihaela Gheorghiu

În România activează, ca şi pe plan internaţional, două „aripi” ale Cavalerilor de Malta: „Ordinul Suveran Militar de Malta”, reînfiinţat în 1990 şi „Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta” adus în ţară în 2003 de omul de afaceri Constantin Buzatu şi orientat mai mult spre Rusia.

Conform unor date publicate de România Liberă, Ordinul Suveran Militar de Malta numără în România „16 cavaleri şi 1200 de voluntari organizaţi în 26 de filiale”. Dintre aceştia, cinci cavaleri au fost numiţi în februarie 2007.

Cealaltă ramură ţine de sistemul Prioratelor naţionale instituit de o Confederaţie a Cavalerilor Cruciaţi, organizaţie internaţională care se prezintă ca având 30.000 de membri la nivel mondial, dintre care aproximativ 200 sunt români. Prioratele au apărut în primul rând din cosiderente materiale, în urma unor înţelegeri între cavaleri şi Rusia ţaristă, pentru ca aceştia să nu piardă controlul financiar al unor zone cucerite de ruşi în care ei aveau deja multe investiţii. Primele priorate au fost înregistrate legal în 1911. Anul 1955 a reprezentant un moment foarte important, întrucât li s-a recunoscut acestora dreptul de a constitui o federaţie supranaţională.

În ultima perioadă, cele două ramuri româneşti ale Cavalerilor de Malta au părut să intre într-o luptă făţişă în goană după prozeliţi. După ce „Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim” i-a iniţiat pe actorul Jean Constantin şi pe prinţul Dimitre Sturza la Suceava, Ordinul Suveran Militar de Malta a ripostat organizând în premieră la Bucureşti o ceremonie publică de primire a unor cavaleri. Presa a relatat pe un ton foarte favorabil aceste evenimente, ajungându-se până acolo încât postul de televiziune Realitatea TV a transmis în direct ceremonia, care a durat mai bine de două ore.

A urmat apoi un tir de declaraţii de presă în care Constantin Bălăceanu Stolnici, reprezentantul Ordinului Suveran Militar de Malta şi Dorin Potolincă, Mare Prior pentru Europa de Est, reprezentant al Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim se acuzau reciproc de impostură şi îşi arogau statul de „singuri şi adevăraţi Cavaleri de Malta”.

În iunie 2007, România a devenit priorat, ceea ce înseamnă că a fost admisă în Federaţia supranaţională. Cu această ocazie, la Arad au mai fost numiţi patru cavaleri. Fiecare dintre ei au trebuit să scoată din buzunar 486 de euro ca taxă de primire în Ordin, la care se adaugă o cotizaţie anuală de 50 de euro, după cum a declarat presei cel care a condus ceremonia, Paull Switmen, Mare Cavaler al Ordinului Teutonilor din Germania.

Această ceremonie s-a desfăşurat în catedrala ortodoxă din Arad, la ea participând preoţi ortodocşi, ca de altfel şi la alte ritualuri masonice, lucru ce nu a scandalizat pe nimeni, ci dimpotrivă. Constantin Buzatu a fost numit Mare Prior, şi cu această ocazie România a primit dreptul de a-şi trimite reprezentanţi în guvernul Cavalerilor de Malta (altă găselniţă supranaţională). În acest guvern, Dorin Potolincă este ministru al culturii, iar Dimitrie Sturza ministru al activităţilor umaniste.

Pe politicienii români îi unesc interese oculte

În fruntea listei de cavaleri de Malta din România se află nimeni altul decât Adrian Năstase. Într-un interviu din anii ’90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta şi că a fost numit undeva în afara ţării. Pentru a-şi justifica apartenenţa la acest Ordin el declară că „urmează tradiţia familiei”. Tatăl său, după absolvirea Şcolii Militare de Ofiţeri ca şef de promoţie ar fi fost primit în Ordin. Tot el arată că „în România dintre cele două războaie mondiale majoritatea cadrelor militare de elită făceau parte din acest Ordin.” Adrian Năstase este de altfel deţinătorul Marii Cruci a Ordinului de Malta din 1992, lucru cu care se mândreşte atât pe site-ul său, cât şi în CV-ul postat pe siteul Parlamentului.

Constantin Bălăceanu Stonici – „mentorul” ziarului masonic Ziua şi primul ortodox acceptat în Ordinul Suveran Militar de Malta. Imediat după primirea sa în această grupare ocultă, în 2003 el declara pentru ziarul Adevărul: „Este prima oară că se constituie oficial un nucleu ortodox, sub denumirea de „Familiarii Ordinului de Malta”, iar eu am fost ales să conduc această formaţiune, cu un pronunţat caracter ecumenic”. Constantin Bălăceanu Stonici a fost până nu demult membru în Consiliul Electoral al Patriarhiei române şi a avut de spus un cuvânt greu în ceea ce priveşte alegerea noului patriarh, tot un ecumenist. În acest fel Cavalerii de Malta s-au asigurat că Biserica ortodoxă română va merge în direcţia dorită de ei, adică cea a catolicizării.

Puskás Zoltan – senator UDMR care s-a aflat din 1991 la conducerea Serviciului de Ajutor Maltez. În cadrul şedinţei Senatului din 1 septembrie 2003 privind alegerea membrilor Biroului permanent, el este prezentat explicit ca fiind cavaler de Malta, semn că acest detaliu contează în forul legislativ al ţării: „Pentru funcţia de secretar, în continuare îl propunem pe domnul senator Puskás Valentin-Zoltán, cavaler de Malta” găsim scris negru pe alb în transcrierea acestei şedinţe postată pe siteul Senatului.

Constantin Buzatu – om de afaceri arădean, preşedinte al Asociaţei internaţionale a gărzilor de corp şi serviciilor de securitate, fost vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Arad. Este cel care după ce a fost primit în Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim din Ungaria a adus această grupare în 2001 în România, mai întâi la Arad. Are strânse conexiuni cu Poliţia locală.

Lizica Mihuţ – rectorul universităţii Aurel Vlaicu din Arad, face parte tot din Ordinul Suveran Sfântul Ioan de Ierusalim (după cum vedem în acest Ordin sunt primite şi femei).

Tiberiu Dekany – viceprimar al Aradului, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Arad şi lector la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad (condusă de „sora” sa malteză Lizica Mihuţ). A fost cercetat penal pentru abuz în serviciu contra interesului public cu consecinţe deosebit de grave cu privire la înlesnirea vânzării frauduloase a unui teren pe care se afla fosta fabrică de zahăr din Arad. În noiembrie 2007 a fost însă scos de sub cercetare penală.

Levente Bognar – celălalt viceprimar al Aradului, membru UDMR şi un „adevărat” exemplu de caritate malteză. El este proprietarul unui imobil istoric evaluat la 10 milioane de euro, situat în centrul Aradului. În anul 1990 clădirea a fost revendicată şi câştigată în instanţă de una din mătuşile soţiei sale. Aceasta susţine că a primit moştenire imobilul respectiv, însă autenticitatea actului în cauză este contestată. Cele aproximativ 50 de persoane care locuiesc în acest imobil şi se află în pericol de a fi date afară de viceprimar l-au dat în judecată în 2001 pentru fals, uz de fals şi înşelăciune. Ei susţin că falsul este dovedit de două expertize grafologice. În septembrie au organizat un miting în faţa Parchetului Arad pentru a protesta faţă de modul în care justiţia tergiversează acest proces. De ce este tergiversat procesul putem înţelege doar dacă ne gândim la apartenenţa lui la Ordinul cavalerilor de Malta, dat fiind faptul că are „fraţi” bine plasaţi în justiţie.

Şerban Dimitrie Sturdza – urmaş al boierului Dimitrie A. Sturdza, care în secolul XIX a fost secretarul particular al lui Alexandru Ioan Cuza şi s-a întors împotriva acestuia, devenind apoi prim-ministru în guvernul liberal al lui Ion Brătianu. Locuieşte acum în Elveţia, dar s-a implicat şi în politica românească, fiind consilier economic în guvernul Năstase şi partener de vânătoare al fostului premier şi „frate”.

Neculai Bujor – reprezentantul familiei Sturza în România şi fost director economic în cadrul Primăriei Suceava. A fost demis din această funcţie datorită faptului că a furat din banii publici. În 2006, procurorii DNA au dispus trimiterea sa în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi complicitate la înşelăciune. Este judecat pentru o gaură în bugetul primăriei de 3,7 miliarde lei vechi. Ancheta a stabilit că doar timp de un an în cadrul primăriei Suceava au fost trecute ca şi cheltuieli de protocol sume exorbitante. Astfel, s-au cheltuit 70 de milioane de lei vechi pe „23 tone de napolitane, salatine, fursecuri, saleuri şi săraţele, ceea ce înseamna aproximativ 50 de kilograme pe zi. De asemenea, administraţia locală a mai cumpărat 12.400 de ştrudele şi plăcinte cu mere, precum şi 4500 cutii cu alune şi 5300 pungi de cafea”. Dincolo de ridicolul situaţiei, acelaşi Neculai Bujor mai este judecat şi pentru că a primit de la administratorul unei societăţi comerciale, Tamara Chiburcă, care îi este şi rudă, suma de un miliard de lei vechi, pentru a înlesni încheierea a 49 de contracte de furnizare de produse şi servicii între firmele administrate de Chiburcă şi Primăria Suceava. În urma acestor înţelegeri, Tamara Chiburcă a reuşit să obţină chiar transformarea unei staţii de autobuz în magazin. Anchetatorii susţin că prejudiciul total adus Primăriei Suceava în acest al doilea caz se ridică la peste 60 de miliarde de lei vechi.

Octavian Creţu – directorul Spitalului Municipal Timişoara.

Viorel Marcu – responsabil cu problemele de cooperare internaţională din cadrul Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Timişoara.

Adrian Călin Albu – notar în Timişoara.

Cristian Buşoi – europarlamentar PNL.

Doru Trompea – preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, fost şef de campanie electorală a primarului Iaşului Gheorghe Nichita, decan şi fondator al Universităţii Petre Andrei din Iaşi.

Dan Idolu – directorul aeroportului Traian Vuia din Timişoara.

Vasile Căţea – membru PSD Iaşi, om de afaceri, campion şi preşedinte al Federaţiei Române de Box. Este bănuit de conexiuni cu Omar Hayssam.

Ilie Botoş – fost procuror general al României, fost angajat al judecătoriei Alba Iulia, fost procuror militar în cadrul Parchetului Militar Cluj, practicant de karate.

Dan Deac – lector la Universitatea Vasile Goldiş din Arad, prim procuror la Turda (aproape de Alba) şi practicant de karate

Ioan Grigore Prodan – absolvent de teologie şi drept, preşedinte al Camerei de Comerţ a României în Cehia, comisar şi fondator al Comisariatului General pentru societatea civilă. Realizator şi moderator al unor emisiuni pe Realitatea TV în 2003. Distins cu Crucea Dobrogei de Centrul Ecumenic Internaţional al Bisericilor Creştine ce ţine de Arhiepiscopia Tomisului. Un articol din ziarul Cotidianul dezvăluie că: „În anul 2002, poliţiştii din cadrul IJP Cluj l-au cercetat pe Ioan Grigore Prodan pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Acesta a fost acuzat că în perioada septembrie-octombrie 2000 a pretins şi primit suma de 3.000 de mărci germane de la o persoană din Cluj, căreia i-a promis obţinerea de vize Schengen (după cum vedem vizele şi paşapoartele sunt o ocupaţie favorită a Cavalerilor de Malta n.n.). Prodan se prezenta drept finul senatorului Petre Roman, consilier guvernamental şi lider al unei organizaţii pentru drepturile omului. El a mai fost cercetat în alte şase dosare penale pentru trafic de influenţă, înşelăciune, fals intelectual, fals şi uz de fals.”(Comisariatul pentru Societatea Civilă este numele unei organizaţii nonguvernamentale înfiinţate în anul 2003, ca parte a „Planului de unificare şi monitorizare a ONG-urilor” iniţiat de Guvernul Năstase. Scopul neoficial al noului ONG era atenuarea presiunii crescânde la care era supusă guvernarea din partea societăţii civile. Iar ca scop declarat, „Comisariatul” îşi propune controlarea tuturor celor aproximativ 30 000 de ONG-uri româneşti!”)

Vasile Burlui – decanul Facultăţii de Medicină Stomatologică Gr.T. Popa din Iaşi, preşedintele Uniunii Naţionale a Stomatologilor din România.

Ionel Petru Pop – om de afaceri care deţine primul pavilion expoziţional din Timişoara, arhitect şi iniţiator al unui program turistic de preluare şi amenajare a unor hanuri în toată ţara, finanţat de fonduri Phare şi Sapard.

Maria Grapini – patroana unei firme de industrie textilă din Timişoara şi preşedinta Asociaţiei Femeilor de Afaceri Timiş. În 2005 se afla pe locul doi în Topul celor 100 de femei de succes din România, realizat de revista Capital. Culmea ridicolului maltez, în 1996 a primit în Italia placheta „femeia care a contribuit la dezvoltarea propriei naţiuni”.

După cum vedem, o serie din actorii care au jucat roluri principale în imensa înscenare privind MISA din martie 2004 sunt Cavaleri de Malta. Printre ei îi regăsim pe Adrian Năstase, Ilie Botoş, mentorul Ziua, Constantin Bălăceanu Stolnici. Postul Realitatea TV le transmite în direct ceremoniile timp de ore în şir, iar ziarul Gardianul publică ample reportaje elogioase la adresa lor, sub semnătura aceloraşi autori care apoi scriu împotriva MISA. La Arad, locul în care i s-a înscenat în 2004 lui Gregorian Bivolaru trecerea frauduloasă a frontierei, există un important fief al Cavalerilor de Malta. Tot acolo ei au importante conexiuni cu poliţia locală şi cu firmele de pază. Şi acestea sunt doar câteva din concluziile aspectelor dezvăluite de acest articol, vă lăsăm să le descoperiţi singuri pe celelalte.

Vă recomandăm să citiţi şi:
Cavalerii de Malta: O organizaţie ocultă suprastatală cu un trecut dubios
De ce 18 martie?
Masonii s-au dat de gol ca artizani ai campaniei anti-MISA

Bibliografie:

1. François Hervet – Knights of Darkness, Covert Action Information Bulletin, Winter, 1986.
2. Penny Lernoux – People of God, New York,Viking, 1989.
3. Philip Gardiner – Secret Societies: Revelations About the Freemasons, Templars, Illuminati, Nazis, and the Serpent Cults, New Page Books, 2007
4. Mauri – Ratline, the Nazis and the New World Order, BookSurge Publishing, 2006.
5. Russ Bellant – Old Nazis, the New Right, and the Republican Party: Domestic Fascist Networks and U.S. Cold War, South End Press, 1991
6. Robert A. Wilson – Everything is under Control: Conspiracies, Cults, and Cover-ups, Collins, 1998.
7. George Smart – The Knights Templar Chronology: Tracking History’s Most Intriguing Monks, AuthorHouse, 2005.

yogaesoteric
noiembrie 2007

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More