În SUA, hackerii au început războiul împotriva camerelor de supraveghere. Lovitura grupării Arson Cats

Atacând start-up-ul specializat în supraveghere video Verkada, un grup de hackeri din SUA a pus mâna pe imagini de arhivă și acces în timp real la aproximativ 150.000 de camere ale companiei.

Hackerii au postat dovezi pe Twitter înainte de a-și vedea contul suspendat. Aceștia au susținut că au obținut, de asemenea, lista completă de clienți și informații financiare.

Gruparea de hackeri, numită APT-69420 Arson Cats, a anunțat că a reușit să acceseze imaginile a 150.000 de camere de supraveghere instalate de start-up-ul american Verkada, în spitale americane, închisori, școli.

Imagini din sediile Tesla

Echipamentele companiei specializate în videoprotecție sunt utilizate în special în închisori, școli, spitale, secții de poliție, săli de sport ale lanțului Equinox, precum și în sediile Verkada, Cloudflare și Tesla.

De asemenea, hackerii au postat pe Twitter o imagine prezentată ca filmată într-un depozit al gigantului producător de mașini electrice. Contul lor a fost apoi suspendat de rețeaua socială.

Arson Cats au avut timp însă să pună online mai multe fotografii care proveneau, potrivit lor, din materialele video piratate. Hackerii au susținut că au pus mâna pe arhiva de imagini filmate de camerele Verkada.

Hackerii au susținut, de asemenea, că au obținut acces la filmările live, piratând dispozitivele de protecție cibernetică puse în aplicare de Verkada. Compania californiană a declarat că, de atunci a „împiedicat accesul neautorizat” prin „dezactivarea tuturor conturilor administratorilor interni”.

Au vrut să denunțe camerele de supraveghere omniprezente

Hackerii și-au atins într-adevăr obiectivele prin preluarea controlului unui cont de super-administrator al cărui nume de utilizator și parolă îl găsiseră pe internet.

Tillie Kottmann, membru al grupului de hackeri, a declarat că Arson Cats au atacat sistemele Verkada pentru a denunța camerele de supraveghere omniprezente, dar și vulnerabilitatea lor în fața cyberatacurilor, scrie Ouest-France.

De asemenea, hackerul a susținut că deține și lista completă a clienților Verkada și datele financiare ale acestora.

Citiți și:
Povestea virusului ucigaş, anticamera controlului populației!
Nașterea Noii Ordini Tehnologice Mondiale

yogaesoteric
12 iulie 2021

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More