În SUA, statusul vaccinal a ajuns să influențeze deciziile judecătorești

În SUA au început să apară cazuri în care deciziile judecătorești sunt influențate de statusul vaccinal. În urmă cu două luni, un tânăr de 21 de ani din Ohio, după ce a fost arestat pentru posesie de fentanil, a fost obligat legal de către judecătorul care îi supraveghea cazul să se vaccineze pentru a putea fi eliberat condiționat.

O lună mai târziu, un judecător din Cook County Illinois (care include Chicago și o parte din zona înconjurătoare) a retras drepturile părintești ale unei femei din cauza refuzului acesteia de a se vaccina. A fost un pas foarte neobișnuit și poate fără precedent.

Mi-e dor de fiul meu mai mult decât orice. A fost foarte dificil. Nu l-am mai văzut din 10 august”, a declarat Rebecca Firlit într-un interviu acordat unui post TV local, afiliat Fox.

10 august este ziua în care Firlit a apărut în instanță prin Zoom, însoțită de fostul soț, pentru o audiere privind pensia alimentară a fiului ei de 11 ani. Cei doi sunt divorțați de șapte ani și împart custodia și timpul petrecut cu copilului lor. Din senin, judecătorul din Cook County, James Shapiro, a întrebat-o dacă este vaccinată. Firlit i-a spus lui Shapiro că nu s-a vaccinat pentru că a avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

Shapiro a ordonat apoi ca Firlit să nu poată petrece timp cu fiul ei până când nu se vaccinează. Firlit a putut să vorbească cu fiul ei la telefon și prin apeluri video, dar nu a putut să-l vadă în persoană.

Nu cred că este bine. Cred că se creează diviziune în familii. Și cred că nu este în interesul fiului meu să fie departe de mama sa”, a declarat Firlit.

Firlit a făcut apoi apel la ordinul judecătoresc, spunând că judecătorul nu are autoritatea de a-i retrage drepturile părintești din cauza statusului său de vaccinare.

Nu a avut nicio legătură cu ceea ce am discutat. El doar și-a impus părerile asupra mea. Și mi-a luat fiul de lângă mine”, a declarat Firlit.

Avocatul ei, Annette Fernholz, a susținut că judecătorul și-a depășit atribuțiile.

În acest caz aveți un judecător care fără să aibă în față vreo problemă legată de timpul petrecut cu copilul, a decis: ‘Ah, nu ești vaccinată. Nu ai dreptul să îți vezi copilul până când nu ești vaccinată’. Aceasta îi depășește într-un fel jurisdicția”, a declarat Fernholz.

După cum a explicat ea, judecătorul a acționat în totalitate pe cont propriu: fostul soț al lui Firlit nu a adus problema în fața instanței.

Este necesar să înțelegeți că tatăl nici măcar nu a adus această problemă în fața instanței. Așa că judecătorul a acționat pe cont propriu și a luat această decizie conform căreia nu-ți poți vedea copilul până când nu ești vaccinat”, a adăugat Fernholz.

Cu toate acestea, avocatul care îl reprezintă pe fostul soț al lui Firlit, Jeffrey Leving, a spus că și ei au fost surprinși de decizia judecătorului, dar a susținut hotărârea spunând că având în vedere pandemia, copilul ar fi indicat să rămână la distanță de mama lui nevaccinată.

Sunt copii care au murit din cauza covid. Cred că fiecare copil ar fi nevoie să fie în siguranță. Și sunt de acord că mama ar trebui să fie vaccinată”, a declarat Leving.

De la începutul pandemiei, mai puțin de 400 de copii din SUA au murit având covid. În fiecare dintre aceste cazuri, copiii au avut comorbidități care au complicat dramatic situația.

Pe 30 august, fără a oferi nicio explicație, judecătorul Shapiro a anulat decizia sa din 10 august prin care îi interzicea Rebeccăi Firlit să-și vadă copilul.

Merită menționat faptul că judecătorii au o autoritate lărgită și probabil că acesta nu va fi singurul caz în care un judecător american aduce în discuție aspecte legate de vaccinare, în cazuri în care statutul de vaccinare nu este tocmai relevant. Întrezărim o imagine terifiantă a ceea ce îi așteaptă pe părinții care refuză să-și vaccineze copiii?

Citiți și:
Proiect de lege depus de AUR în Parlament: Discriminarea pe motiv de vaccinare, pedepsită cu închisoare de până la doi ani sau cu amendă
O femeie care a suferit vătămări după vaccinarea cu AstraZeneca împreună cu doi senatori americani trag la răspundere CDC, FDA și companiile producătoare de vaccinuri

 

yogaesoteric
5 octombrie 2021

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More