‘În timp ce tu mori’: Discret, în plină pandemie, România e preschimbată în bază militară


În timpul impunerii stărilor de urgență și alertă, România a început să fie schimbată într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial, un demers care nu e nici pe placul UE.

Am preluat această formulă – „În timp ce tu mori” – din titlul unei cărți a publicistului Dan Alex Tano, pentru că mi s-a părut potrivită pentru situația pe care o voi prezenta. În timp ce am fost bombardați cu amenințarea virusului „mortal”, cu cifrele morților și „îmbolnăviților”, s-a legiferat schimbarea României într-o bază militară. Și, culmea, cei care fac mai mare caz de periculozitatea virusului sunt… propagandiștii NATO. Coincidență??

Da, pas cu pas, apud Iohannis, România se preschimbă într-un fel de bază militară a NATO și a SUA, cel mai mare generator de instabilitate și conflicte la nivel mondial de după al Doilea Război Mondial. Nu e cazul să facem istoricul războaielor, atacurilor și crizelor diplomatice și chiar militare create de SUA, la care și NATO a participat de multe ori.

Nu o dată am atras atenția că se intenționează această preluare a pârghiilor de putere se către SUA – sau de către o anume componentă imperialist-războinică a marii puteri – și asta s-a petrecut după 2004: Serviciile, Justiția, politicul au trecut în mâna acelei zone a puterii cunoscută sub numele Deep state.

Instalarea controlului deplin asupra României

E suficient să vedem cum au fost eliminați, prin pârghiile susmenționate, oamenii politici români, cum personaje cu legături cu Soros ocupă poziții cheie în toate zonele puterii – și cum, prin ONG-uri (similare cu cele care acționează contra lui Trump) se folosește presiunea străzii pentru a bloca orice inițiativă care iese din cadrul stabilit.

Presa autorizată este împănată de propagandiști calificați, bine plătiți, sau se apelează la personaje de cea mai proastă factură și istoric murdar, care să împroaște cu invective și să desființeze orice inițiativă non-dependentă de sistem, suveranistă sau națională.

Între timp s-a pus mâna pe armată, care are numai șefi dedicați NATO, chiar dacă interesele României cer altceva – vezi cazul Ciucă și rachetele plătite în avans și nu numai: s-a pus mâna pe resurse, pe Fondul Proprietatea, pe bănci și asigurări, pe surse de energie – iar ultimul pas a fost politica internă. Despre diplomație… nici nu mai discutăm!

Gafa monumentală, istorică, a definirii Rusiei ca „amenințare” și „risc” prin Strategia națională de apărare este o pată rușinoasă pe obrazul României – iar faptul că parlamentarii au tăcut și au validat-o – fără dezbatere, fără amendamente! – arată clar că NU mai există partide în România!

Mai sunt puțini pași pentru preluarea totală, iar aceasta pare a fi misiunea celor instalați la Putere, după demolarea (externă a) PSD: controlul CCR și al Avocatului Poporului, dar și desființarea SIIJ. Implicit, preluarea dosarelor magistraților de către DNA, ca mai înainte, când Ambasada SUA o premia pe Kovesi și susținea frenetic instituția care făcea… mii de dosare magistraților și protocoale cu Serviciile!

Bază militară generalizată – și nu orice fel de „bază”!

Între timp, se instalează aici un fel de bază militară generalizată, fără ca presa să comenteze – iar populația nici atât! De fapt, cine a întrebat vreodată românii dacă sunt de acord ca România să devină o bază militară NATO?

Și, atenție – NU orice bază NATO, ci una de… descurajare a Rusiei! Adică un avanpost împotriva celei mai mari puteri militare din Europa – și, atenție, putere nucleară! Faptul nu mai este un secret, nu se mai ascund după declarații ipocrite, mincinoase, ca la Deveselu, când se afirma că NU este împotriva Rusiei.

„Scutul antirachetă al NATO este un sistem destinat apărării şi nu este nici conceput, nici direcționat împotriva Rusiei. Nu reprezintă niciun fel de ameninţare pentru Rusia”, declarau oficialii NATO acum câțiva ani. Sau „Sistemul antirachetă din România va contracara ţări precum Iranul, nu Rusia” sau „România a evidenţiat constant, atât public, cât şi în contactele cu partenerii că sistemul de apărare antirachetă găzduit de ţara noastră la Deveselu nu este îndreptat împotriva Rusiei, având un caracter pur defensiv în deplină concordanţă cu prevederile relevante ale Cartei ONU” (MAE român).

Ei bine, acum s-a schimbat foaia și nu se mai spune că militarizarea NATO din România NU este îndreptată împotriva Rusiei, nici că are „caracter pus defensiv” ci că este pentru „descurajarea Rusiei”!

O „licitație restrânsă” anunțată în starea de urgență și un nou comandament NATO în starea de alertă

Așa că, discret, cu populația ținută sub starea de panică „pandemică”, se luau diverse decizii. Astfel, la jumătatea lui aprilie (în stare de urgență!) Armata a lansat o „licitație restrânsă” de peste 1,3 miliarde de lei „pentru extinderea și modernizarea bazei aeriene 71” de la Câmpia Turzii în „perspectiva dotării forțelor aeriene cu alte tipuri de aeronave de luptă multirol, precum și diversificarea gamei de misiuni și exerciții naționale sau cu participare internațională”.

Informația, transmisă printre alții de Hotnews, arăta că acest „plan de modernizare” vine separat față de investiția de circa 130 de milioane de dolari pe care SUA o pregătește în aceeași unitate.

„Licitația restrânsă va fi acordată în baza celui mai bun raport calitate-preț, iar durata contractului va fi de 67 de luni”, iar data limită pentru depunerea ofertelor a fost 28 iulie 2020.

Tot în pandemie, de data asta în starea de alertă, pe 18 iunie, Parlamentul României a adoptat în şedinţa comună Hotărârea pentru înfiinţarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est (Headquarters Multinational Corps South-East – HQ MNC-SE) în garnizoana Sibiu, cu dislocare temporară în garnizoana Bucureşti.

Hotărârea vizează intrarea, staţionarea, desfăşurarea de operaţiuni sau tranzitul forţelor armate străine pe teritoriul României și pornește de la o altă minciună: „contextul modificării radicale a mediului internaţional de securitate”.

Care sunt acele „modificării radicale” recente, care ar viza România sau zona noastră? Mult invocata Crimeea a fost acum mai bine de 6 ani și de atunci… toate afirmațiile privind „pericolul iminent” rusesc sau ”amenințarea rusă” s-au dovedit false! Inclusiv aberațiile formulate de un fost comandant NATO cu grave probleme de gândire, Ben Hodges, cel care are pe conștiință un teribil incident în Irak, rezultat din presiunile la care a fost supus un afro-american de religie islamică.

Sute de milioane de euro pentru „Descurajare”!

„Iniţiativa României a fost apreciată la nivelul NATO şi acceptată de aliaţi, reliefând astfel importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spaţiului euroatlantic şi necesitatea creşterii prezenţei aliate înaintate în această regiune”, a declarat ministrul Ciucă.

Atenție însă – Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est va avea statut de comandament militar internaţional, „subordonat unui comandament aliat, în afara structurii naţionale de comandă şi control”.

„Dislocarea Comandamentului la misiuni în afara teritoriului statului român se va executa la ordinul autorităţilor militare ale NATO”, se mai arată în Hotărâre.

Sigur, chiar dacă MApN ar fi fost consultat în această ultimă privință nu mai era o garanție la ora actuală, pentru că echipa ministrului Ciucă pare total supusă SUA și NATO.

Deci asta au făcut ai noștri în plină pandemie, când nouă ni se spunea „Stați acasă și totul va fi bine”! Sute de milioane în bază militară NATO și centru de comandă pentru organizația implicată în mai toate conflictele mondiale!

Revenind la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii, o publicație americană, preluată de Defense România, scrie că „va fi modernizată de SUA”. Nu, va fi modernizată în primul rând pe banii românilor – 200 milioane euro – iar americanii vor investi ceva mai mult de jumătate – 130 milioane de dolari.

„Americanii vor rotații ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei”, scrie sursa citată, punând problema direct, nu cu ipocrizia de care aminteam anterior. „Baza Aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un hub pentru operațiunile US Air Force în sud-estul Europei, unde Pentagonul ar urma să efectueze rotații ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federației Ruse.”

Care… „agresiune”? Se face mereu referire la probleme din trecut, din fostul spațiu sovietic, în care nici SUA, nici NATO – și mai ales NOI nu avem ce căuta! Ce să descurajeze… trecutul? Poate dacă procedează ca nebunii de pe străzile din SUA, dărâmând statui și pupând bocanci în numele unor „reparații” istorice!

Chiar sunt europenii fericiți pentru baza militară „România”?! De ce nu se vorbește la noi despre Raportul Danjean?

Sursa citată scrie că „US Air Force consideră esențiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii” unde vor desfășura cel puțin avioane de luptă fără pilot de tip MQ-9 Reaper „pentru a promova stabilitatea și securitatea în regiune și pentru a consolida relațiile cu aliații NATO și alți parteneri europeni”.

Ei bine, în această privință cred că României i se vând gogoși! În UE, câștigă teren curentul favorabil autonomiei strategice față de SUA și, implicit, față de NATO, bazat pe raportul francezului Arnaud Danjean.

Astfel, în ianuarie a fost votat raportul anual cu privire la implementarea politicii de securitate şi apărare comună (PSAC) a Uniunii Europene, cu 364 de voturi pentru, 266 împotrivă și 77 de abțineri. Europarlamentarii au votat și raportul anual cu privire la implementarea politicii externe și de securitate comună (PESC).

Paranteză: cine s-a opus vehement, depunând peste 70 de amendamente? Traian Băsescu, același care a făcut din România colonie a SUA, fără a atrage însă și vreun beneficiu economic pentru țară din asta!

„Sunt unul dintre politicienii care critică argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă (…) Am criticat sever raportul Danjean care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA.”

Concluzia: fără să fim întrebați, suntem schimbați în ceva care nu aduce avantaje, ci probleme cu toată lumea

România este ruptă de tendința europeană, UE fiind sătulă de pretențiile americane financiare, nejustificate NICI de vreo amenințare reală, nici de vreo apărare! Dimpotrivă – SUA au generat conflictele din Orient și revoltele din Nordul Africii, creând criza emigranților! SUA au generat tensiunile cu China, cu Rusia, blocând activitatea economică a UE.

Deci, UE nu are de ce să vadă cu ochi buni schimbarea României în bază SUA și NATO. Iar ca să sperăm că vine SUA cu investiții… hai să fim serioși! De 30 de ani vin doar să ia, nu să dea! Au dat, da – criza din 2007! Și pe Băsescu repus președinte, sistemul Kovesi și alte din astea.

În privința apărării, NATO, așa cum am mai arătat, nu își face datoria din statut privind apărarea de pericole majore precum traficul de droguri – dimpotrivă, controlul Afganistanului pare a fi chiar cauzat de… controlul acestui flagel, dar NU pentru a-l stopa.

Apropo – și România, țară NATO, este din ce în ce mai afectată de această nenorocire, drogurile, ca și de altele „specifice” democrației implementate de parteneri – traficul de persoane sau prostituția.

Concluzia: fără să fim întrebați suntem preschimbaţi în bază militară SUA și NATO, fapt care nu e bine văzut în UE, nu ne aduce avantaje economice, nu ne asigură securitatea și siguranța – și va institui un control străin total asupra tuturor pârghiilor de putere din România. Dar, deh, poate asta vor românii.

Nici nu mai spun că schimbarea în bază militară ne expune la a deveni țintă prioritară a unei riposte – este de la sine înțeles! O bază militară, cu cât e mai importantă, cu atât este necesar să fie anihilată mai repede! Faptul că toată țara va fi preschimbată în bază militară?… Să sperăm că alții nu gândesc precum singura țară care a lansat bombele nucleare asupra populației civile și a inventat noțiunea/justificarea de „pagube colaterale”. Da, e vorba de SUA, nu de Rusia.

Autor: Dragoş Dumitriu

Citiţi şi:
NATO își face bază lângă București. Cât va costa noua facilitate militară
România cerșește prezența unor trupe străine pe teritoriul național. Alte țări o negociază la sânge
Dan Diaconu: «M-am săturat de SUA!»

yogaesoteric
21 septembrie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More