Înainte şi înapoi prin codul penal (un răspuns Adevărului din 23 mai 2005)

ÎNAINTE ŞI ÎNAPOI PRIN CODUL PENAL
ÎN CĂUTARE DE INFRACŢIUNI PENTRU M.I.S.A.

Replică la articolul publicat de ziarul ADEVĂRUL în 23 mai 2005, „Marea Spirală MISA îşi întinde braţele prin 14 dosare penale”autori L. Nastase şi V. Duta

o replică scrisă de Angela Anghel

“PSD, fiind urmaşul de drept al Partidului Comunist,
tot timpul a privit Adevărul ca pe ziarul lui. Dom’ne ăsta e Scânteia, ăsta e ziarul P.C.R.”
Cristian Tudor Popescu într-un  interviu acordat Jurnalului Naţional

Dacă „Adevărul” nu ar fi fost altceva decât „Scânteia” deghizată în ziar capitalist, poate că ne-am fi lăsat mai uşor înşelaţi de politica aparent rezervată pe care a adoptat-o faţă de subiectul M.I.S.A.-Gregorian Bivolaru. În timp ce alte ziare au mizat pe cantitatea mare de articole scrise pe acest subiect, ADEVĂRUL a preferat stratagema „punct ochit punct lovit”. Pe lângă preluarea cuvânt cu cuvânt a directivelor agenţiilor de presă, ADEVĂRUL a intervenit cu precădere în perioadele de „linişte”, atunci când cazul era prelucrat şi erau regândite direcţiile de acţiune. În astfel de perioade nici un ziar nu mai scria nimic, nici o televiziune nu mai dădea reportaje, după care ne trezeam cu o nouă bombă jurnalistică fabricată de Procuratură. Urmărind în paralel firul evenimentelor şi cele scrise de fiecare ziar, reiese faptul că articolele din ADEVĂRUL sunt un fel de unicat pe piaţa campaniei anti-M.I.S.A. pentru că  exprimă constant fie speranţele procurorilor, fie ipotezele şi scenariile din care aceştia îşi aleg noile linii de acţiune.
 
Că există o legătură subterană strânsă între S.R.I., instituţiile juridice şi ADEVĂRUL nu este o noutate şi nu yoghinii au descoperit primii acest lucru. Au demonstrat-o alţii, mult mai credibil decât noi. Concluzia lui Gabriel Andreescu, de exemplu, este că ADEVĂRUL reprezintă „cea mai calificată şi influentă instituţie de manipulare a opiniei publice în sensul că a pecetluit în scris şi în tiraj de masă punctul oficial al propagandei dorite la vârf”. „ Nu am văzut niciodată un ziar atât de sofisticat în manipularea şi intoxicarea opiniei publice”. „Doar un fir roşu între Adevărul şi surse SRI explică scurgerea de date” (Editorial, ZIUA).

Ce se poate face la adăpostul invocării unor surse judiciare anonime ?

E de ajuns să invoci surse judiciare pentru ca tot ceea ce afirmi să pară credibil. Evident aceste surse judiciare rămân anonime, că altfel nu ar avea nici un rost să fie invocate. Articolul publicat în 23 mai 2005 de Adevărul având un titlu din care probabil că nici autorii nu înţeleg mare lucru „Marea Spirală MISA îşi întinde braţele prin 14 dosare penale” este plin de directive şi manipulări sub masca unor scurgeri de informaţii confidenţiale din dosarul M.I.S.A. Oricum ai da-o, publicarea unor astfel de informaţii în presă în timp ce o anchetă este în curs poate pericilita foarte mult obiectivitatea unor judecători, care citesc şi ei ziarele ca orice român. În plus, mai mulţi cititori ne-au semnalat faptul că au vrut să posteze replici la acest articol pe site-ul ziarului Adevărul, dar ele au fost cenzurate de moderatori. O nouă dovadă că nu adevărul îi interesează pe cei de la Adevărul! 

Avem de-a face din nou cu încercarea unor “surse judiciare” disperate de a crea impresia că există un număr semnificativ de dosare penale şi că numeroase infracţiuni au fost comise de adepţii MISA şi de domnul Gregorian Bivolaru. Penibilul situaţiei este amplificat în momentul în care în cadrul acestor “numeroase” dosare incriminatorii apare şi o contra-expertiză solicitată chiar de… Gregorian Bivolaru, Diana Dochinoiu şi Adriana Neagu în cazul Extaz. De unde până unde exercitarea dreptului de a te apăra este contabilizată în categoria dovezilor incriminatorii? Pentru cei care poate nu mai sunt la curent, vă recomandăm să recitiţi dovada cutremurătoare a faptului că în paginile ziarului Gardianul s-a solicitat pe faţă, fără nici o ruşine ca expertul contabil care trebuia să realizeze expertiza în cazul firmei Extaz să fie plătit pentru că asta este “singura şansă pentru inculparea lui Gregorian Bivolaru”.

Ala Bala Portocala …ce infracţiuni nu au fost suficient exploatate pâna acum în cazul M.I.S.A.

Lucrul cel mai interesant este că asistăm practic la o revenire asupra speculaţiilor vehiculate iniţial de presă şi servite evident tot de organele de anchetă: prostituţie, consum de droguri, terorism, atentat la siguranţa naţională, probleme psihice ale cursanţilor M.I.S.A.

Practic de fiecare dată s-a ales o nouă infracţiune, s-au testat apoi posibilităţile de a obţine probe şi martori  şi cum nu s-au găsit s-a trecut mai departe fără ca cineva să se sinchisească să repare furtunile declanşate de declaraţiile din mass-media. Şi credeţi că după câteva astfel de încercări şi erori au renunţat, spunând măcar “ne pare rău, ne-am înşelat, am fost şi noi manipulaţi la rândul nostru”? Nicidecum, îi dau înainte sau mai bine spus înapoi, revenind la idei mai vechi, dar insuficient exploatate.

După mai mult de un an în care au bătut apa în piuă cu subiectul relaţii sexuale cu o minoră este evident acum că nu se mai pot servi de acest pretext, fapt pentru care au mai fost inventate alte două minore care pentru o sumă frumuşică de bani şi-au adus aminte brusc că acum 2, respectiv 5 ani au fost abuzate. Cum nici această variantă nu ţine, s-a apelat la o imaginară evaziune fiscală şi s-a construit dosarul Extaz. Apoi totul a fost lăsat în coadă de peşte şi s-a vehiculat un raport psihologic mincinos prin care se demonstra fără argumente viabile că practicanţii Yoga erau exploataţi, sechestraţi şi supuşi la “spălarea de creier” (concept care nici acum nu este clar definit de specialişti). 

Însuşi faptul că s-au luat la rând toate posibilele infracţiuni din Codul Penal este o dovadă că se doreşte incriminarea M.I.S.A. şi a lui Gregorian Bivolaru cu orice preţ şi nu anchetarea realităţii. S-a pornit din start cu ideea că trebuie să se găsească ceva şi se continuă bifând pe lista infracţiunilor posibile pe cele care nu mai pot fi exploatate.

Ultimele invenţii… sau oare sunt tot primele?

“Interceptarea unor comunicaţii guvernamentale: In urma unor expertize tehnice, investigatorii DIICOT au constatat ca statiile de emisie-receptie utilizate in ashram-uri functionau pe frecventa guvernamentala”.

Fără cuvinte. Atenţionăm pe această cale pe toţi părinţii din România care le-au cumpărat copiilor lor din comerţ telefoane sau interfoane pentru ca ei să poată comunica cu vecinii sau prietenii care locuiesc în apropiere, că se pot aştepta oricând să fie acuzaţi că ascultă convorbiri secrete. Mai ales că acest mod de comunicare cu cei din imediata proximitate nu implică plata unor abonamente la Rom Telecom sau Connex. 

“Spalarea creierelor a lăsat infirmi psihic pe viata: In aceasta perioadă, se efectuează expertize asupra mai multor documente care atestă că unii membri MISA au fost afectati psihic.”

Care or fi acele documente?. Raportul realizat de renumiţii psihologi care în viaţa lor nu au vorbit cu un yoghin şi nu îşi aduc aminte nici măcar normele elementare de realizare a unui studiu psihologic, mai ales că este vorba de  unul cu greutate juridică?

În 2004 acelaşi Adevărul vorbea despre un număr îngrijorător de “34 de persoane – membri sau simpatizanti MISA – care suferă de afectiuni deosebit de grave, internate în spitalele de neuropsihiatrie din România”. Trebuie să recunoaştem că Adevărul a fost mai precis decât alte ziare care vorbesc despre multe cazuri de internări deşi până acum nimeni nu a fost capabil să dea o cifră exactă. Admiţând cifra vehiculată şi trecând peste exprimările vagi dar alarmante, haideţi să vedem ce înseamnă  34 de persoane la 35.000 de cursanţi? 0,09 % !!!! Un procent cu adevărat semnificativ, ţinând cont că la nivelul populaţiei din România incidenţa bolilor psihice este în creştere. Într-un articol publicat de Cotidianul în luna martie 2005, şeful secţiei de Sănătate Mintală a Spitalului Judeţean din Cluj vorbea despre “900 de internări anul trecut în urma a peste 6.500 de consultaţii. Este o creştere de circa 20-25 %‚ in fiecare an, ajungindu-se practic la dublarea cazurilor existente inainte de revolutie”. Acei 900 nu sunt yoghini şi este vorba doar despre un singur oraş! Dacă vom compara cifrele reiese pur şi simplu că yoghinii sunt mult mai sănătoşi psihic decât restul populaţiei, lucru confirmat de altfel de multe studii internaţionale care atestă că practicile Yoga dau bune rezultate în vindecarea unor astfel de afecţiuni. Acest lucru nu împiedică Adevărul să insiste pe ideea “vătămării grave sub forma unor infirmităţi psihice permanente”.

De ce nu sunt atunci cercetaţi penal pentru vătămare psihică autorii articolelor pline de minciuni scrise despre MISA care i-au înnebunit pe unii părinţi ai căror copii practică yoga? Sau părinţii care îşi internează cu forţa copiii (majori de altfel), perfect sănătoşi clinic, în spitale psihiatrice? De ce nu sunt cercetaţi psihiatrii care îi  transformă în legume pe cei a căror vină este doar că îşi cer dreptul de a trăi conform cu propriile lor convingeri şi nu după valorile unei turme manipulate?

Atentat la siguranţa naţională şi terorism

Eticheta de terorism aplicată în zilele noastre este una extrem de gravă şi nu e pentru prima orară când ni se aplică. Este un subiect ce nu putea trece nespeculat şi chiar s-au  încercat tot felul de asemănări forţate între Gregorian Bivolaru şi Osama  Bin Laden, între MISA şi Al Qaida. S-a vorbit la început de arme, de contra-ofensive ale yoghinilor, de posibile sinucideri în grup şi de mitinguri ce sigur vor degenera în acte de violenţă. Istoria evenimentelor ne-a arătat că nu e deloc aşa şi că dimpotrivă, este vorba despre specularea unor frici iraţionale pe care oamenii au fost determinaţi să le trăiască la auzul cuvântului teribil, terorism, orice ar vrea el să însemne. Căci aflăm tot din Adevărul că actele teroriste ce ameninţă siguranţa naţională sunt de fapt deţinerea unor  “mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor”. Investigatorii profesionişti de la Adevărul au uitat să spună că este vorba de jucării, cumpărate din comerţ, pe al căror ambalaj scrie ”Pentru copii de 10 ani”, cu care se pot face înregistrări! Când sunt numite pompos “mijloace specifice de interceptare a comunicaţiilor” până şi urechile pot deveni un atentat la siguranţa naţională.

Şantaj şi  ultraj la adresa anchetatorilor

Probabil că a greşit dactilografa Parchetului şi în loc de şantaj a vrut să scrie şantajat. Cum altfel s-ar putea numi încercările de intimidare ale avocaţilor Adina Solomon şi Mihai Rapcea?  Despre faptul că unui avocat i s-a interzis să îşi asiste clientul, că a putut fi luat pe sus cu forţa şi dosit într-o dubă a forţelor speciale sau despre faptul că avocaţii au fost citaţi ca martori tocmai pentru a nu mai putea  activa ca avocaţi nu se suflă nici o vorbă. Acestea nu sunt ultraje şi nici încălcări ale legii?  

Zeci de mii de casete si DVD-uri, ascunse în ashram-uri

Casete video, audio şi CD-uri pe care tot românul le are în casă şi pe care le poţi cumpăra de la orice colţ de stradă, bunuri care aparţineau unor persoane private pentru propriul divertisment devin brusc incriminatorii în lipsă de altceva. Oare procurorii nu au copiat niciodată de la un prieten un CD cu muzică sau un film? Niciodată! Scriind însă că sunt 20.0000 (nu uitaţi că parchetul a percheziţionat peste 100 de yoghini) şi că erau ascunse, se schimbă totul. Sună mai palpitant şi mai incriminator că doar aşa şi trebuie să fie pentru a se asorta cu ilegalităţile pe care procurorii vor să le pună în cârca yoghinilor. Lucruri care pentru alţii sunt fireşti devin aici condamnabile, frauduloase, ilegale…că aşa e ordinul!

Cum, nu sunteţi încă speriaţi de hoarda asta de yoghini care uite câte lucruri îngrozitoare fac? Nu sunteţi încă indignaţi? Nu v-aţi făcut încă de trei ori cruce scuipându-vă în sân? Probabil că sunteţi dintre cei care aţi văzut cu proprii ochi că tot ceea ce spun aceste “surse juridice anonime” este o minciună crasă!

Vom reveni în curând cu un top al “perlelor” publicate anterior de ziarul Adevărul…

27 mai 2005
yogaesoteric.net

ADEVARUL, 23 mai 2005: Marea Spirala MISA isi intinde bratele prin 14 dosare penale
http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=131011 
Pana in momentul de fata, activitatea Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut a fost cunoscuta doar prin scandalurile in care a fost implicat „guru” Gregorian Bivolaru. Ziarul Adevarul este in masura sa prezinte, in exclusivitate, date din cele 14 dosare instrumentate adeptilor MISA, care cuprind infractiuni din aproape tot Codul Penal. Pe langa acuzatiile de trafic de persoane, spalare de bani, evaziune fiscala si activitati ilegale de video-chat, adeptii lui „guru” Bivolaru mai sunt cercetati si pentru detinerea de statii de emisie-receptie care functionau pe frecventa guvernamentala, vatamarea grava sub forma infirmitatii psihice permanente, acte de terorism, santaj, incalcarea drepturilor de autor si multe altele. (Amanunte in pag. Flagrant) (L.N., M.D.)
Secta lui Bivolaru avea statii de interceptare pe frecvente guvernamentale
Adeptii MISA s-au ales cu nu mai putin de 14 dosare penale, „mostenire” de la liderul lor spiritual, Gregorian Bivolaru. Principalul dosar il are in prim-plan pe „Guru”, acuzat de spalare de bani si evaziune fiscala, precum si trafic de persoane prin karma-yoga sau obligarea adeptelor la prestatii pe videochat-uri. Gregorian Bivolaru si alti 17 membri MISA, printre care si presedintele Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, Nicolae Catrina, sunt judecati in aceasta cauza la tribunalul Sibiu, dupa stramutarea dosarului de la Bucuresti. Detinerea ilegala de aparate de interceptare de catre MISA a mai dat nastere la un dosar penal. In urma unor expertize tehnice, investigatorii DIICOT au constatat ca statiile de emisie-receptie utilizate in ashram-uri functionau pe frecventa guvernamentala.
Spalarea creierelor a lasat infirmi psihic pe viata
Directia de Investigatii Criminale din IGPR mai are in lucru un dosar penal, care are ca obiect vatamarea grava sub forma infirmitatii psihice permanente. In aceasta perioada, se efectueaza expertize asupra mai multor documente care atesta ca unii membri MISA au fost afectati psihic. Nici macar OU 141/2001 privind sanctionarea unor acte de terorism nu fost „uitata” de membrii Miscarii. Astfel ca, DIICOT ii cerceteaza sub acest aspect pe Adrian Lupu si pe indianul Raveendran Nakshmikmth. Parchetul Curtii de Apel Bucuresti face cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de santaj in ceea ce o priveste pe Adina Solomon, fosta avocata a Madalinei Dumitru, cea care, anul trecut, a depus plangerea penala, in urma careia „Guru” a fost saltat. Ulterior, aceasta si-a restras plangerea, negand ca ar fi intretinut relatii sexuale cu Bivolaru. Tot la PCAB se fac verificari cu privire la incalcarea dreptului de autor de catre presedintele MISA, Nicolae Catrina. Si in acest caz se intocmeste o expertiza, care urmeaza a fi finalizata in cateva zile.
Halucinogene din Danemarca
Mai mult, anchetatorii „telenovelei MISA” au obtinut date cum ca membrii Miscarii ar fi utilizat substante psihotrope (cocaina, LSD sau ciuperci halucinogene). Acestea ar fi fost obtinute si trimise in Romania pe filiera Asociatiei „Natha” din Danemarca, sub acoperirea careia functioneaza cea mai importanta filiala MISA din strainatate. Unul dintre avocatii MISA, Mihai Rapcea, este urmarit penal, intr-un alt dosar, pentru ultraj la adresa anchetatorilor de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Tot pentru aceeasi infractiune, indreptata impotriva ofiterului de politie Ilie Dumitras, vor raspunde alti doi membri MISA. Aceasta cauza este instrumentata la Parchetul Judecatoriei Sectorului 4. Si Judecatoria Sectorului 2 face cercetari in mega „dosarul MISA”, respectiv pe numele lui Nicolae Varbanescu, acuzat de evaziune fiscala si videochat. De aceleasi „indeletniciri”, Parchetul Judecatoriei Sectorului 6 ii acuza pe membrii MISA – Adrian Lupu si Meluta Lupu. Intr-un alt dosar, anchetatorii efectueaza o contraexpertiza financiar-contabila ceruta de Gregorian Bivolaru, Diana Dichinoiu si Adriana Neagu. Prima expertiza probeaza, fara echivoc, savarsirea de catre cei trei a infractiunii de evaziune fiscala, prin intermediul firmei Extaz SRL, care „exporta” gheise in Japonia.
Zeci de mii de casete si DVD-uri, ascunse in ashram-uri
In ceea ce priveste siguranta nationala a Romaniei se fac cercetari pe numele membrului MISA Dan Bozaru. Mai exact, urmarirea penala vizeaza „detinerea, confectionarea sau folosirea ilegala de mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor, precum si culegerea si transmiterea de informatii cu caracter secret ori confidential, prin orice mijloace, in afara cadrului legal, (…)”. Aceste infractiuni se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Circa 20.000 de casete video si audio, DVD-uri si CD-uri, retinute cu ocazia perchezitiilor in ashram-urile MISA din Capitala, au fost trimise, in ultima perioada, de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor. Aceasta actiune are ca scop stabilirea prejudiciilor cauzate de copierea unor lucrari fara a avea consimtamantul autorilor. Deja, pentru incalcarea dreptului de autor s-a inceput urmarirea penala fata de Nicolae Catrina, Mirona Farcasi, Ciprina Lazar si Carmen Enache. Patroana unui site erotic intretinut in ashram-urile de pe strazile Sg. Turturica nr. 133 si Bonea Constantin nr. 21, Luminita Boloaje, s-a ales si ea cu dosar penal. (Liliana Nastase, Mihai Duta)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More