Încercare ratată de a reaprinde scandalul MISA – drept la replică solicitat postului de televiziune B1TV

 
În baza Deciziei 114 / 14 oct 2002 privind dreptul la replică şi rectificare, Deciziei nr. 187 din 3 aprilie 2006 privind codul de reglementare a conţinutului audiovizual adoptată de CNA cât şi a Legii 504/2002 a audiovizualului care garantează informarea corectă a publicului, Biroul de Presă MISA solicită acordarea unui drept la replică.

Biroul de Presă MISA cere acest drept la replică în urma emisiunii Naşul transmise în 1 noiembrie 2007, de postul de televiziune B1 TV.

Acesta este textul replicii:
„Emisiunea Naşul de pe postul B1 TV din 1 noiembrie 2007 promitea, prin titlul afişat pe  ecran, „Dezvăluiri incredibile din interiorul MISA”. De fapt, a fost vorba despre povestea problemelor conjugale ale unei doamne anonime din Timişoara, fostă cursantă MISA. Este semnificativ faptul că atunci când într-o căsnicie apar probleme este pentru că cei doi nu reuşesc să se înţeleagă, dar atunci când sunt probleme într-o căsnicie în care unul sau cei doi sunt sau au fost cursanţi yoga la MISA, se dă vina pe yoga sau pe MISA. Dacă un student al Facultăţii de Fizică ar avea probleme conjugale, nimeni nu s-ar înghesui să afirme că aceasta este din cauza facultăţii sau din cauza fizicii.

În cadrul acestei emisiuni, Radu Morar a încălcat normele deontologice ale profesiei de jurnalist, prin prezentarea drept reale ale unor informaţii false, neverificate şi provenind din surse îndoielnice. Biroul de Presă MISA precizează că femeia prezentată în videoclipul erotic nu este instructor de yoga MISA.
 
Şcoala de yoga MISA este membră a Federaţiei Internaţionale de Yoga. Înfiinţată legal în 1990, MISA se ocupă cu organizarea cursurilor de yoga. În pofida campaniilor de presă vehemente susţinute împotriva şcolii de yoga, astăzi MISA organizează cursuri de yoga în toate oraşele mari ale ţări şi are filiale în alte 20 de state, numărul de cursanţi şi simpatizanţi depăşind 35.000 de persoane.”

Conform Articolului 58, (1) din Decizia nr. 187 din 3 aprilie 2006 adoptată de CNA, aşteptăm difuzarea dreptului la replică în termenul de trei zile de la primire. În caz contrar, aşteptăm motivarea refuzului de a ne acorda acest drept la replică în termenul de două zile de la primire (Articolul 57, (2), (3) – Decizia CNA nr. 187/2006).

Biroul de presă MISA
9 noiembrie 2007

NOTĂ. Această replică trimisă pe 9 noiembrie a fost prezentată în data de 13 noiembrie în cadrul emisiunii Naşul. Contrar regulilor de prezentare a dreptului la replică, moderatorul emisiunii a comentat materialul în loc să îl citească sau să îl afişeze pe ecran, aşa cum ar fi fost corect.

 

yogaesoteric

noiembrie 2007

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More