Minciuni despre Gregorian Bivolaru în presa italiană. Drept la replică solicitat cotidianului Il Giornale

În urma articolului „Stupratori, killer e truffatori: i 30 che fanno davvero paura”, publicat duminică 4 noiembrie 2007, de cotidianul Il Giornale în ediţia sa electronică, sub semnătura jurnalistei Paola Fucilieri, Biroul de Presă MISA solicită publicarea următorului drept la replică.

DREPT LA REPLICĂ (transmis în limba italiană)

Adevărul despre MISA şi Gregorian Bivolaru

Cotidianul Il Giornale a publicat duminică 4 noiembrie 2007 articolul „Stupratori, killer e truffatori: i 30 che fanno davvero paura”, de Paola Fucilieri, articol în care profesorul de yoga Gregorian Bivolaru este grav calomniat. Pentru repararea prejudiciului de imagine adus şcolii de yoga MISA, al cărei mentor spiritual este Gregorian Bivolaru, precum şi pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, Biroul de Presă MISA solicită publicarea acestui drept la replică.

Jurnalista Paola Fucilieri îl cataloghează pe Gregorian Bivolaru drept „criminal periculos” încălcându-i astfel grav prezumţia de nevinovăţie. Nici una dintre acuzaţiile aduse de autorităţile române profesorului de yoga nu a fost până în acest moment dovedită de vreo instanţă judecătorească, de aceea el nu poate fi numit infractor. De altfel acuzaţiile care i se aduc sunt altele decât cele prezentate în paginile cotidianului italian. Gregorian Bivolaru nu este acuzat că ar fi „violator de minori”, ci e acuzat de „act sexual cu o minoră”. Mai mult decât atât, minora în cauză nu recunoaşte faptele, ci reclamă că a fost obligată de procurorii români să semneze o declaraţie falsă după mai multe ore de interogatoriu brutal. Presupusa victimă a lui Gregorian Bivolaru avea în momentul în care a semnat declaraţia sub presiune 17 ani şi 8 luni. Tendenţiozitatea autoarei se poate sesiza din exprimările de gen „a violat în mod repetat fetiţe”. Această acuzaţie foarte gravă NU i s-a adus niciodată profesorului român de yoga.

MISA – Mişcarea de Integrare Spirituala în Absolut – nu este o sectă, ci o mişcare de susţinere a unui mod alternativ de viaţă. Aceasta a fost concluzia unui studiu sociologic realizat de către preotul suedez Karl Erik Nylund, expert în materie de secte al Curţii Supreme de Justiţie de la Stockholm. De altfel, Suedia, stat cunoscut pentru imparţialitatea justiţiei, a considerat neîntemeiate cele două cereri de extrădare trimise pe numele lui Gregorian Bivolaru de către statul român. Mai mult, pentru că Gregorian Bivolaru nu poate avea parte de un proces corect în ţară şi pentru că este persecutat din cauza convingerilor sale spirituale, Suedia i-a acordat protecţia sa, profesorul de yoga devenind astfel azilant politic de la sfârşitul anului 2005. Şcoala de yoga MISA este oficial recunoscută de către Federaţia Internaţională de Yoga, care reuneşte 400 de milioane de practicanţi yoga. Aşa cum se spune şi pe site-ul www.gregorianbivolaru.com, despre care jurnalista italiană a concluzionat greşit că ar fi american, profesorul de yoga Gregorian Bivolaru este într-adevăr o „victimă a regimului de la Bucureşti”. Persecuţiile la care a fost supus nu s-au oprit după căderea guvernului comunist, ci continuă până în ziua de astăzi. Documentele secrete ale Partidului Social Democrat (partidul de guvernământ în 2004, care a declanşat represiuni împotriva lui Gregorian Bivolaru) au fost publicate în presă şi au dovedit faptul că aceste acţiuni au reprezentat o diversiune orchestrată politic.

Afirmaţia referitoare la presupusa trecere a lui Gregorian Bivolaru prin Italia în drumul spre Suedia încearcă doar să justifice apariţia acestui articol calomniator. Conform propriilor declaraţii, Gregorian Bivolaru s-a refugiat în Suedia călătorind direct din România către Suedia. Biroul de Presă MISA consideră că acest subiect este abil folosit în contextul actual pentru a hrăni tensiunile existente între Italia şi România în urma scandalului provocat de moartea italiencei Giovanna Reggiani, pentru care ne exprimăm regretul profund.

Biroul de Presă MISA
7 noiembrie 2007

NOTĂ: Deşi acest drept la replică a fost trimis ziarului Il Giornale în data de 7 noiembrie, nu a fost publicat până la începutul lunii decembrie.

yogaesoteric

noiembrie 2007

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More