Îngerii curajului


Idee forţă:
„Am întotdeauna curajul de a mă transforma spiritual, luptându-mă plin de temeritate cu cel mai mare duşman al meu, egoul.”

Simbolism: Îngerii curajului ţin în mână sabia şi scutul, simbolurile curajului plin de discernământ spiritual şi al protecţiei divine în faţa obstacolelor pe care este necesar să le înfruntăm cu temeritate.

Funcţia angelică: Îngerii curajului trezesc curajul spiritual în inimile celor însetaţi de Dumnezeu. Ne ajută să înfruntăm cu un mare curaj toate obstacolele ce apar pe calea spirituală ce ne conduce către starea de îndumnezeire.

Darurile spirituale pe care ni le oferă: Curajul este o calitate morală întemeiată pe îndrăzneală constantă, hotărâre, consecvenţă şi perseverenţă. Pe baza amplificării la maxim a acestor însuşiri, fiinţa umană poate să-şi elimine complet frica în faţa unor situaţii generatoare de pericol, rămânând calmă în aceste împrejurări.

*****

Atitudinea plină de curaj permite să fie analizate cu luciditate riscurile şi dezvăluite mijloacele necesare pentru a înlătura sau ocoli capcanele presărate pe calea vieţii, învinge sentimentul de neîncredere în forţele proprii, suportă cu consecvenţă suferinţele fizice, psihice sau morale, păşeşte cu hotărâre spre realizarea ţelurilor propuse şi la nevoie îşi dăruieşte viaţa cu fruntea sus, dacă idealul pentru care luptă merită acest sacrificiu. Actele de curaj înălţător de înaltă semnificaţie şi valoare morală sunt generate de principii şi de sentimente sublime divine, nobile, cum sunt: dragostea de oameni, simţământul de solidaritate umană cu grupul din care faci parte, sentimentul de tovărăşie ş.a.

Curajul trezeşte în noi sentimentul tainic al invulnerabilităţii, ne oferă totodată o mare energie sufletului şi conferă tărie trupului, făcând astfel să apară începutul biruinţei.
Curajul este una dintre cele 4 virtuţi cardinale şi înseamnă neclintire în primejdie. El izvorăşte din nobleţea spiritului şi cere abnegaţie, forţa de a se impune şi voinţa de afirmare. Curajul se cere nu numai soldaţilor, ci şi oricăruia dintre noi. Toţi avem nevoie de curaj pentru a trăi viaţa care ne-a fost hărăzită.
Le cerem îngerilor curajului să ne ajute înainte de luarea unor hotărâri importante. Nu putem avea niciodată garanţia unei hotărâri absolute; cu toate acestea, la răscruce de drumuri trebuie să ne decidem. Pentru a merge mai departe trebuie să ne alegem un drum. Fiecare drum trece printr-o strâmtoare pe care trebuie să o străbatem pentru ca viaţa noastră să meargă mai departe.
Îngerii curajului ne pot ajuta să ne preocupăm de ceea ce este prioritar. Există nenumărate situaţii în viaţa de toate zilele în care îngerii curajului ne pot ajuta să facem ceea ce trebuie făcut la un moment dat.

Citiţi şi:
Misiunile şi suferinţele îngerilor

Îngerii credinţei

yogaesoteric
octombrie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More