Îngerii fericirii


Idee forţă:
„Sunt perfect conştient că fericirea este necondiţionată şi ea se află permanent în mine. Găsesc în Inima mea puterea de a fi mai mereu fericit necondiţionat.”

Simbolism: Îngerii fericirii sunt înfăţişaţi îmbrăcaţi în veşmânt de lumină, înconjuraţi de porumbei albi, simbol al fericirii dumnezeieşti. Din fiinţa lor emană o lumină blândă, euforică, ce izvorăşte din starea lor permanentă de fericire necondiţionată.

Funcţia angelică: Îngerii fericirii impregnează întreaga Creaţie cu energia oceanică a fericirii dumnezeieşti.

Darurile spirituale pe care ni le oferă: Îngerii fericirii ne ajută în permanenţă să înţelegem şi să simţim că fericirea noastră nu depinde niciodată de circumstanţe exterioare sau de alţi oameni. Fericirea îşi are izvorul în Inima Spirituală, neatinsă de nimic exterior, de aceea putem avea oricând acces la fericirea infinită.

*****

Din cauza ignoranţei, a egoismului şi mai ales din cauza greşelilor pe care le fac, fiinţelor umane obişnuite le este imposibil să fie fericite tot timpul. În cazul fiinţelor umane obişnuite, greşelile, ignoranţa şi egoismul de care dau dovadă le împiedică să aibă o invitaţie permanentă la banchetul cel fără de sfârşit al îngerilor. Urmărind să intrăm în comuniune cu îngerii fericirii, ne îndreptăm spre calea fericirii deschizându-ne cât mai mult inima şi fiinţa faţă de desfătările pure şi profund benefice ale bucuriei. Cu ajutorul îngerilor fericirii putem amplifica în noi stările de bucurie prin puritatea noastră, prin delicateţea noastră, prin deschiderea noastră amplă şi totală în faţa frumuseţilor de tot felul, prin toate acţiunile noastre bune şi prin folosirea înţeleaptă a tuturor resurselor lăuntrice care ne stau la dispoziţie.

Cele mai multe fiinţe caută ceea ce numim „fericirea”. Dar încă există multă confuzie cu privire la modul în care putem să o dobândim. Îngerii fericirii ne ajută să risipim această stare de confuzie, care este de fapt singurul obstacol care ne împiedică să atingem acest ideal sfânt. Ei ne îndeamnă să mergem împreună cu ei spre cele sfinte, să ne adăpostim sub aripile lor pline de iubire.

Îngerii fericirii ne arată că toate lucrurile care creează suferinţă sunt simple iluzii. Ele constituie o diversiune care poate să ne distragă atenţia de la Dumnezeu. Îngerii fericirii ne fac să simţim că nu este nicio ruptură între noi şi creatorul nostru, nicio separare care ar putea să ne răpească starea de fericire nici măcar pentru o clipă. Totul este Dumnezeu. În acest sens, nefericirea este imposibilă.

Un alt aspect pe care îngerii fericirii ne fac să-l înţelegem este că toate necazurile care ni se petrec nu sunt decât o oglindire a ceea ce nu vedem că sălăşluieşte în propria noastră minte. Intenţia de a cunoaşte adevărul este primul pas pentru a scăpa de sursele generatoare de suferinţă.

Îngerii fericirii ne impulsionează să ne întoarcem către adevăratul nostru loc sfânt din lăuntrul inimii noastre, căci fericirea nesfârşită este adevărata noastră esenţă. Ei ne îndeamnă să ne mulţumim cu simplitatea de a ne odihni pentru o clipă înlăuntrul inimii noastre, fără a mai evada cu mintea din noi înşine. Respingând ceea ce pare prea simplu, noi riscăm să ignorăm exact ceea ce ne-ar putea conduce rapid şi sigur înapoi acasă, în braţele lui Dumnezeu.

Îngerii fericirii ne ajută să transformăm lucrurile de care ne temem în aspecte care ne plac, pentru a elimina astfel sursa continuă de suferinţă din mintea noastră. Necazurile cu care ne confruntăm exprimă de fapt propria noastră alegere, dar ele pot să înceteze prin simpla noastră intenţie fermă şi clară de a ne reînnoi. Nu există complexitate în fericire, pentru că simplitatea este ingredientul ei principal. Fericirea se naşte din perceperea  adevărurilor fundamentale. Marile adevăruri sunt simple, dar ajungi la ele atunci când te hrăneşti cu esenţe.

Îngerii fericirii ne ajută să ne bucurăm de  spiritul cel viu din noi şi pe care Dumnezeu l-a sădit în inima noastră pentru scopuri sfinte. Ei ne îmbie să ne scăldăm într-o stare de fericire tainică, minunându-ne mereu de darurile pe care le avem şi pe care le putem primi prin intenţiile noastre benefice. Nu trebuie să ne ducem nicăieri altundeva. Şi o simplă respiraţie, şi o rugăciune sinceră sunt paşaportul către tărâmul fericirii veşnice.

Vă oferim o rugăciune simplă care ne poate ajuta în acest sens:

    „Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc,
    Te rog să binecuvântezi această clipă
    în care urmăresc să mă întorc acasă în inima mea.
    Ştiu că Tu eşti foarte aproape şi Te implor cu umilinţă
    să mă ajuţi să simt cerul din inima mea.
    Înalţă-mă acum, Doamne, şi du-mă Te rog acasă.”

Citiţi şi:

Îngerii devotamentului şi iertării

Îngerii sunt legătura dintre om şi Dumnezeu

yogaesoteric
octombrie 2009

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More