Iniţierea în stările benefice de transă, o poartă deschisă către paradisurile astrale

Yoghinii care au primit iniţierea la Herculane ne împărtăşesc experienţele lor (1)

 
de Monica Dascălu
 

La începutul lunii mai, în cadrul Simpozionului Internaţional de Yoga de la Herculane, s-a acordat o iniţiere cu totul şi cu totul excepţională. Această iniţiere se referă la o metodă de inducere a stărilor benefice de transă şi este o veritabilă premieră la nivel mondial. Toţi aceia care practică această metodă au acces liber în lumile paralele astrale şi la o întreagă gamă de fenomene supranaturale. Marea majoritate a yoghinilor aflaţi în Herculane au participat la programul special pentru iniţierea în stările de transă benefică. Săli arhipline, interiorizare, atenţie, efervescenţă spirituală şi entuziasm – iată pe scurt tabloul acestui eveniment spiritual de excepţie. Succesul iniţierii în stările benefice de transă romantică este ilustrat de numeroasele mărturii ale participanţilor. Vom urmări să vă conducem într-o călătorie fascinantă printre misterele stărilor de transă benefice, pe baza mărturiilor yoghinilor care au primit iniţierea la Herculane.

O metodă iniţiatică foarte eficientă

Metoda iniţiatică de inducere a stărilor benefice de transă este complexă, dar este în totalitate naturală, firescul desfăşurării gradate făcând ca ea să nu fie deloc complicată. Dar fiind ceva atât de nou şi presupunând accesul la noi dimensiuni ale existenţei şi realităţii, înţelegerea aspectelor teoretice este foarte importantă. Asfel că toţi cei care au dorit să primească iniţierea a trebuit mai intâi să audieze prezentarea detaliată a teoriei care explică atât fenomenele care se produc, cât şi modul de realizare a tehnicii.

Fără această pregătire teoretică, ar fi greu să putem beneficia din plin de toate deschiderile pe care le oferă stările benefice de transă. „Atunci când am primit iniţierea am înţeles cu totul altfel toate aspectele teoretice, pe care aveam senzaţia, de altfel, că le înţelesesem foarte bine. Percepţia care apare atunci când ai acces direct la toate aceste lucruri este cu totul altceva decât simpla înţelegere mentală. Fără prezentarea teoretică detaliată, nu aş fi putut beneficia din plin de această iniţiere şi, fără iniţiere, nu aş fi înţeles de fapt mai nimic din prezentarea teoretică.” (A.C.)

„Prima dată când am realizat această metodă secretă, în cadrul iniţierii de la Herculane, am avut sentimentul că ea este foarte complexă şi îmi va fi extrem de greu să o reiau după aceea singur acasă. Spre surpriza mea, atunci când am reluat-o, am constatat cu bucurie că etapele decurgeau firesc unele din altele şi pregăteau gradat intrarea în stare, astfel încât nu am avut nicio problemă să practic şi singur. De la Herculane şi până acum, am făcut această metodă de şase ori şi aş spune că i-am prins gustul.” (M.P)

Iniţierea, cheia succesului

Pentru a practica cu succes o astfel de tehnică, nu contează atât să avem acces la informaţii, cât şi să primim iniţierea efectivă de la un ghid spiritual care practică cu succes acea metodă spirituală. Iniţierea în stările benefice de transă a fost oferită în cadrul Simpozionului de la Herculane de profesorul de YOGA Gregorian Bivolaru. Dar ca orice altă iniţiere ezoterică, şi aceasta va deveni eficientă şi va rodi numai pentru aceia şi acelea care o vor aprofunda prin intermediul gramului de practică.

„Un adevărat ghid spiritual este cel care prin puterea divină ce îi vine în valuri uriaşe de la Dumnezeu ne oferă un impuls, datorită propriului exemplu personal. Astfel ne deschide şi ne ajută să facem împreună cu el primii paşi dincolo de poarta Paradisului: inefabila poartă secretă a cunoaşterii spirituale. Fiecare autentică iniţiere pe care un ghid spiritual ne-o pune la dispoziţie ne oferă un început miraculos, care ne poate propulsa pe o nouă şi net superioară treaptă de evoluţie interioară, care este capabilă să ne transforme extraordinar de mult viziunea de ansamblu asupra realităţii. Depinde întotdeauna de aspirantul care tocmai a fost iniţiat dacă va da dovadă de perseverenţă şi tenacitate pentru a rămâne pe nivelul superior pe care a fost impulsionat să ascensioneze prin intermediul energiei subtile, benefice, colosale şi prin puterea tainică a exemplului pe care i l-a oferit cu ocazia iniţierii ghidul spiritual. Dacă aspirantul rămâne fără întrerupere pe noua treaptă pe care a fost propulsat, aceasta indică întotdeauna că iniţierea sa a fost încununată de succes.” – Gregorian Bivolaru, Sfaturi pline de înţelepciune pentru cei care au îmbrăţişat calea binelui divin

Porţile secrete ale paradisurilor astrale s-au deschis pentru mii de oameni

„Încă din primele faze ale metodei am simţit că în cazul meu se produce foarte uşor deschiderea către lumile paralele paradisiace. Parcă era un întreg cailedoscop mirific de tărâmuri şi frumuseţi care se rotea în faţa ochilor mei şi eu nu trebuia decât să mă deschid lăuntric pentru a avea acces la ele. Era ca un fel de alunecare fascinantă din aproape în aproape către noi spaţii, noi tărâmuri, noi dimensiuni. Aceste realităţi îmi apăreau de-a dreptul opulente, pline de o bogăţie de nedescris.” (E.D.)

„Am început să simt primele manifestări ale stării de transă încă din etapele pregătitoare, când a apărut amplificarea unor trăiri care m-au proiectat apoi în unele lumi paralele astrale. Percepeam anumite imagini care corespundeau cu stările pe care începeam să le resimt din ce în ce mai intens. Era o stare foarte vie şi foarte clară, specifică modului meu de a trăi. Apoi pe parcursul etapelor următoare, pe măsură ce Grieg descria ce anume se petrece pe parcursul acestor etape, chiar recunoşteam din ceea ce simţeam faptul că descria exact aşa cum percepeam apariţia anumitor lumi. De exemplu, prima dată mi-a apărut un peisaj cu un lac de munte şi cu nişte munţi înalţi, iar ceea ce mă conducea acolo era o stare specifică de linişte profundă, o anumită nevoie de profunzime, de puritate. Prima dată apărea starea, iar apoi apărea proiecţia în lumea subtilă corespunzătoare acelei stări pe care o trăiam. Apoi au apărut şi alte imagini, am fost proiectată în alte lumi legate de anumite sentimente precum iubirea şi pe care le regăseam cumva în acele universuri care erau caracterizate de o stare de viu, culori foarte vii si extraordinar de inedite. Formele, mişcările din acele planuri, totul depăşea cumva imaginaţia obişnuită, ceea ce noi în mod normal suntem obişnuiţi să ne imaginăm, să ne gândim, nu mai vorbesc de ceea ce trăim noi în mod obişnuit în acest plan fizic. Totul era uimitor, ca şi formă, ca şi mişcare, ca şi modalitate în care se desfăşurau toate acele forme. La un moment dat era ca un fel de dans într-un plan în care mişcările erau cu totul şi cu totul neaşteptate. Nu-mi imaginam acele mişcări, ci ele se derulau în acele planuri conform cu ceea ce eu trăiam.” (D. F.)

Accesul în lumile paralele poate îmbrăca diverse forme

Ceea ce caracterizează la modul fundamental starea benefică de transă este posibilitatea ce a experimenta, în simultaneitate cu existenţa unei stări obişnuite de conştiinţă, trăirea în universul astral. Gradat, această trăire în universul astral devine preponderentă, iar trăirea în universul fizic devine atunci secundară. Translaţia gradată în universul astral este aspectul esenţial şi misterios care caracterizează inducţia unei stări benefice de transă. În cazul practicării metodei speciale de inducere a stărilor benefice de transă, apar întotdeauna numai rezonanţe cu lumi astrale elevate.

„Am simţit o activare foarte intensă simultană a lui BRAHMARANDRA, AJNA CHAKRA ŞI ANAHATA CHAKRA şi am simţit apoi cum mă proiectez la nivelul centrului de forţă ANAHATA CHAKRA. Această proiecţie era ca şi cum fiinţa mea s-ar extinde şi ar intra într-un fel de contact tactil, afectiv – era ca şi cum aş fi pipăit încetul cu încetul dimensiunea subtilă. Odată cu această „pipăire” am simţit cum se deschide un spaţiu imens, era ca şi cum l-aş fi simţit cu inima şi am putut vedea, la început, o lumină din ce în ce mai intensă, albă, apoi o structură foarte complexă, ca un gen de pânză formată din hexagoane colorate enorme şi apoi, pe acest fundal, au început să se deruleze foarte multe imagini. Nu ştiu exact semnificaţia lor, ce am putut remarca este faptul că era vorba de simboluri foarte vechi; am avut certitudinea că privesc cumva în trecut, în istoria umanităţii. Apoi, această proiecţie în subtil a rămas ca un fel de stare pe care am conştientizat-o ca şi cum simultan, chiar dacă mă uitam cu ochii fizici şi nu vedeam imagini din subtil, a rămas un fel de impresie că sunt ancorat, că sunt extins într-o dimensiune care este mai mult decât spaţiul fizic.” (F. C.)

„Cel mai mult la această tehnică mi-a plăcut că atunci când m-am întors la sală am văzut nu cu ochii fizici, ci în subtil, că fiecare dintre noi venea aici însoţit de îngerul lui păzitor şi toţi aceşti îngeri erau atât de bucuroşi pentru noi! De asemenea aici în sală am perceput prezenţa a foarte mulţi îngeri şi l-am simţit şi pe Grieg proiectat în această sală. Atmosfera în acest plan subtil în care se manifestau îngerii era de o bucurie foarte mare. Toate aceste fiinţe din subtil se bucurau pentru noi, pentru ceea ce noi am primit. Pentru câteva fracţiuni de secundă le-am auzit şi vocile, nişte voci foarte suave şi foarte frumoase.” (I. D.)

Transfigurarea miraculoasă a percepţiilor

În cadrul stărilor de transă, percepţiile asupra planului fizic devin secundare, dar niciodată priza de conştiinţă asupra planului fizic nu trebuie să dispară în totalitate. Realitatea feerică a lumilor astrale care este experimentată atunci prin intermediul corpului subtil astral face ca şi percepţia asupra realităţii fizice să fie complet transformată. Pentru o fiinţă care experimentează stări benefice de transă şi se plimbă, de exemplu, prin natură, totul apare ca fiind ca prin farmec transformat. Peisajele, lucrurile, fiinţele, apar toate ca fiind îmbibate de un fel de vrajă tainică, fascinantă, iradiind o lumină misterioasă şi plină de farmec. Totul pare inedit, uimitor, enigmatic şi savuros.

„Am mers singur undeva pe malul Cernei, într-un loc special. Am simţit acolo o stare de linişte, o stare de tăcere lăuntrică, de pace sufletească foarte profundă care m-a făcut să mă regăsesc. Am mai trăit şi cu alte ocazii această stare de tăcere, de linişte sufletească, dar de această dată a fost cu totul specială. Fiind în natură, simţeam la un moment dat că mă contopesc cu natura, că fiinţa mea este expansionată şi n-aş mai putea spune până unde era fiinţa mea şi unde începea natura. M-am întins pe spate pe pătură, pe pietrele de pe malul Cernei, privind cerul. Atunci când întorceam capul spre zona împădurită simţeam foarte frumos cum mă prelungesc spre natură, că natura face parte din mine. A fost o trăire cu totul excepţională… La un moment dat am simţit cum această dizolvare a mea în natură se absoarbe în SAHASRARA şi am devenit martorul acestei trăiri, un martor foarte lucid. Trăiam o stare de fericire foarte profundă, dar în acelaşi timp tăcută, o stare extraordinar de savuroasă.” (C. B.)

„În etapa de fructificare am experimentat o extraordinar de mare bogăţie de trăiri, neaşteptat de mare. În primul rând, în momentul în care am ieşit din sală am fost uimită într-un mod foarte plăcut de strălucirea pe care o avea absolut totul în jur, totul avea o luminozitate deosebită. În general am simţit că, dincolo de ceea ce vedem în planul fizic, există o bogăţie de lumi. Privind orice frunză, orice floare, simţeam că în spatele ei se deschide o bogăţie foarte vastă şi că natura este foarte, foarte vie. Privind în modul acesta natura am simţit că şi eu mă îmbogăţesc foarte mult prin intermediul acestei frumuseţi pe care ea o emană. Chiar am avut o stare foarte frumoasă de amplificare a stării de SHAKTI prin comuniune cu natura, simţeam că toată această frumuseţe şi feminitate a naturii se regăseşte totodată în mine şi întreaga mea feminitate se regăseşte în natură.” (A. G.)

„În natură, stând culcat în iarbă şi privind către cer am remarcat o amplificare foarte mare a capacităţii de a vedea acele fenomene specifice etericului. Acel dans de particule luminoase care este specific planului eteric pentru mine a devenit foarte clar.” (F. C.)

„Ceea ce mă fascinează de fiecare dată când trăiesc stări de transă romantică benefică este magia clipei, plenitudinea ei. Pot, doar privind dansul frunzelor unui copac în ritmul adierii vântului, să trăiesc stări de extaz, să simt că această clipă are în ea totul şi în acel copac se reflectă întreg Universul. Pot, doar privind ochii iubitului, să îi simt sufletul şi să recunosc în el energia arhetipală care se află la baza a tot ceea ce este creat. Starea de transă romantică benefică mă deschide să simt intens şi acut prezenţa lui Dumnezeu în tot şi în toate, existenţa mea devenind astfel povestea noastră de iubire.” (C. C.)

Pentru toţi cei care au primit iniţierea la Herculane, trăirile avute reprezintă cu siguranţă un început promiţător. Mulţi dintre ei sunt hotărâţi să continue şi să exploreze potenţialul fabulos al acestei iniţieri. „De acum încolo mă voi arunca cu şi mai mult curaj în acest vârtej al iubirii care îmi colorează într-un mod atât de sublim viaţa!” (F. F)

(va urma)

NOTĂ. Următoarea iniţiere în stările benefice de transă va avea loc în cadrul Simpozionului Internaţional de YOGA Costineşti 2008.

Citiţi şi:
Aforisme referitoare la inducţia stării benefice de transă
Reînvierea marelui yoghin Sri Yukteswar şi revelaţiile sale uluitoare

yogaesoteric
25 iunie 2008

Also available in: English Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More