Întâlnirea grupului Bilderberg a provocat și anul acesta conflicte între jurnaliștii independenți și forțele de securitate

de Ileana Damian


Membrii grupului secret Bilderberg, cel mai influent grup din lume, denumit pe bună dreptate „Guvernul Mondial Nevăzut”, se întrunesc în fiecare an, pentru a discuta, cu ușile închise, probleme de nivel mondial, în ciuda faptului că soarta lumii este un aspect de interes general.

Securitate sporită la întâlnirea anuală Bilderberg

Întâlnirea din acest an, a 60-a, a avut loc în Danemarca, în perioada 31 mai – 1 iunie şi a fost găzduită de Hotelul Marriot din Copenhaga.

Cum întâlnirile grupului Bilderberg se desfăşoară în cadru închis, în secret, cu câteva zile înaintea sosirii participanţilor, hotelul a fost complet securizat. Mai mult, la intrarea în hotel, pentru a-i proteja pe membrii grupului Bilderberg a fost ridicat un gard înalt de trei metri. Presiunea legată de securitatea acestui eveniment a fost atât de mare pentru poliţie încât li s-a atras atenţia vânzătorilor de îngheţată, aflaţi la distanţă de o milă, să fie atenţi la eventuale persoane cu comportament suspect.

În ciuda măsurilor severe de securitate şi în acest an s-au înregistrat unele incidente. Doi reporteri independenți, Luke Rudkowski și Dan Dicks, care se cazaseră în hotel, au îndrăznit să pună întrebări despre eveniment organizatorilor, în barul hotelului. La început, organizatorii au negat că ar avea cunoştinţă despre acest subiect. Pentru că cei doi reporteri nu s-au lăsat păcăliţi şi au continuat cu întrebările, au fost chemaţi agenții de securitate, care le-au cerut celor doi să șteargă orice filmare sau poză făcută. Cum Rudkowski și Dicks au refuzat, a fost chemată poliția, care a admis că numai un ordin judecătoresc i-ar putea obliga pe cei doi să șteargă datele obținute în condițiile respective. Cu toate acestea cei doi reporteri au fost arestați pentru comportament suspect și au fost închişi timp de o oră. Mai mult decât atât, şi ceilalți reporteri cazaţi acolo au fost obligați să părăsească hotelul, chiar dacă aveau rezervare pentru întregul weekend.
 
Este semnificativ faptul că mass-media oficială nu incomodează cu nimic întâlnirile Bilderberg. Publicaţiile, posturile de radio şi televiziunile oficiale menţionează extrem de rar câte ceva despre grupul Bilderberg, iar dacă o fac, informația este vagă, anemică, cu toate că printre participanţii la conferinţele anuale ale grupului se numără şi unii oameni de media.

Reprezentare la nivel înalt vs. transparență redusă la maxim

La întâlnirea Bilderberg 2014 au participat 140 de persoane, din 22 de tari, capete încoronate, lideri politici şi din domeniul industriei, experți în finanțe, reprezentanţi ai mediului academic, militar, medico-farmaceutic şi ai mass-media. Printre participanții la conferință se numără Eric Schmidt (directorul executiv al Google), Peter Thiel (membru în conducerea Facebook), Keith Alexander (directorul NSA până de curând), directorul corporației de asigurări și investiții AXA, Henri de Castries), Philip M. Breedlove, Comandatul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (reprezentant internațional), Benoit Coeure, membru al Comitetului executiv, din cadrul Băncii Centrale Europene (reprezentant internațional), Etienne Davignon, ministru de Stat si totodată președinte Bilderberg (Belgia), Henry A. Kissinger, membru de onoare, președinte la Kissinger Associates, Inc. (SUA), Christine Lagarde, director al Fondului Monetar Internațional (reprezentant internațional), He Liu, ministru al Biroului de Conducere al Grupului Central pentru afaceri Financiare si Economice (China), Paulo Macedo, Ministrul Sănătății (Portugalia), Regina Beatrix, fiica Prințului Bernhard al Olandei, cel care a fondat în 1954 acest grup, Anders Fogh Rasmussen, Secretar General al NATO (reprezentant internațional), Viviane Reding, Vicepreședinte si comisar pentru justiție, Drepturi Fundamentale și Cetățenie din cadrul Comisiei Europene (reprezentant internațional), Daniel L. Vasella, Președinte de Onoare la Novartis International (Elveția) etc.

Informațiile acuzatoare la adresa grupului Bilderberg care au circulat pe internet şi în mass-media în ultimii ani, i-a obligat pe reprezentanții grupului să formuleze o versiune oficială a agendei întâlnirilor anuale. Pe lista dezbaterilor din 2014 s-au aflat teme precum: Care este următorul pas pentru Europa?, Ucraina, Confidențialitatea informațiilor (Intelligence sharing) sau Mai există intimitate (does privacy exist)?, Noua arhitectură din Orientul Mijlociu etc.

Ținând cont de mega-scandalul generat de divulgarea mai multor documente top-secret de către Edward Snowden, fost angajat al NSA, despre programele SUA de supraveghere a comunicaţiilor internaţionale [prin Facebook, Google, Yahoo, programe informatice capabile sa extragă informaţii din aplicaţiile folosite pe telefoanele inteligente (de exemplu, popularul joc Angry Birds), prin intermediul companiilor telefonice sau al internetului prin fibră optică] și, în plus, având în vedere prezența directorilor acestor companii în cadrul ședințelor Bilderberg, includerea subiectului Mai există intimitate? pe agenda oficială a întâlnirilor, ne face să ne întrebăm ce se ascunde de fapt în spatele acestor cuvinte. Că nu este vorba de o reală transparenţă ne demonstrează şi faptul că la întâlnirile din anii precedenţi au fost recunoscute persoane politice importante care nu erau menţionate pe lista oficială a participanţilor.

La nivel mondial se intensifică mișcările de protest anti-Bilderberg

Tot mai mulţi oameni din întreaga lume au început să se edifice asupra acţiunilor grupului Bilderberg. Unii oameni politici precum și unii membrii ai acestei societăţi secrete au început să facă dezvăluiri sau au lăsat să răzbată informaţii din interior.

Anul acesta, la Copenhaga, trei membrii ai Parlamentului italian, Carlo Sibilia, Claudio Cominardi și Paolo Bernini, au cerut membrilor grupului Bilderberg să dea dovadă de transparenţă. În plus, în februarie 2013, un post de televiziune din Italia a prezentat un documentar-bombă despre conspirațiile secrete ale „iluminaților”. În ziua următoare difuzării acestui documentar, Papa Benedict al XVI-lea și-a anunțat public demisia, invocând motive de sănătate. El a fost singurul Papă din ultimele opt secole care a renunțat la investitura sa. Să fie, oare, aceasta o simplă coincidență?!

Printre inițiativele de acest fel, putem menționa și mişcarea anti-Bilderberg iniţiată de Alex Jones în urmă cu câțiva ani, Occupy Bilderberg, care continuă să ia amploare. De la an la an, tot mai mulți manifestanți se adună în locuri publice și protestează pașnic atunci când au loc întâlnirile secrete ale bilderbergilor. Anul trecut, mii de oameni au protestat la Watford, Anglia, în fața hotelului Grove, iar în anul 2012 au avut loc proteste masive în Virginia, SUA, în timpul conferințelor grupului conspiraționist.

În anul 2011, politicianul și avocatul italian Luigi Marra a atacat în instanță grupul Bilderberg pentru „activități criminale” și „conflicte de interese”, argumentând că, în conformitate cu Articolul 18 din Constituție „se interzice societăților secrete să  interfereze în acțiunile politice.”

În septembrie 2011, europarlamentarul englez Gerard Joseph Batten a atacat în plen grupul Bilderberg și practicile sale conspirative.

Tăcerea este ruptă și din interior

Un bancher din Elveția, fost membru al Grupului Bilderberg, a „prevestit” încă din 2010 numirea lui Christine Lagarde la conducerea FMI, decizia fiind luată în cadrul întâlnirii grupului cu mult înainte de investirea sa propriu-zisă (în iulie 2011).

În anul 2010, Willy Claes, fost secretar-general al NATO și membru al grupului Bilderberg, a recunoscut că participanții la întâlnirile Bilderberg au misiunea să asigure implementarea în lume a deciziilor politice formulate în timpul ședințelor secrete ale grupului.

În anul 2009, un membru al grupului Bilderberg afirma cu emfază că moneda euro, care a apărut în anii ’90, a fost, de fapt, concepută în cadrul întâlnirilor grupului încă din anul 1955. Această informație deosebit de importantă a fost confirmată de o echipă de investigații a BBC care a avut, în urmă cu mai mulți ani, acces la unele documente din cadrul grupului.

Scena politică – teatru de păpuși în mâinile „elitei”

Există multe alte exemple despre modul în care grupul Bilderberg a influențat majoritatea evenimentelor la nivel mondial, de-a lungul timpului numind, în mod curent, președinți de stat și premieri, fără să respecte vreun proces democratic. Barack Obama a fost ales președinte în 2008, după participarea sa la reuniunea Bilderberg. La fel s-a petrecut și în cazul lui Bill Clinton care a fost numit președinte în 1991 (până atunci fiind un neînsemnat deputat), al lui Tony Blair în 1993, al lui Romano Prodi, fostul șef al Comisiei Europene, în 1999, precum și al premierului Italiei Mario Monti, în 2011.

Un fost ofițer SIE (Direcția de informații secrete externe), Stelian Andronic, a declarat că în anul 1973, unul dintre subiectele principale ale conferinței grupului Bilderberg a fost preluarea spre gestionare a resurselor petroliere. Neîntâmplător, un an mai târziu, în 1974, a avut loc primul șoc petrolier. Date oficiale arată că în 1970 prețul petrolului era de 1,80 dolari barilul, iar în 1974 a crescut la 10-12 dolari.

În urmă cu câțiva ani, în cadrul unei emisiuni televizate, Stelian Octavian Andronic a făcut o serie de dezvăluiri de pe vremea când era prim-secretar în cadrul Ambasadei române de la Haga. El a povestit că în anul 1972 a primit ordin din partea lui Nicolae Ceaușescu să pregătească dosarele membrilor familiei regale a Olandei, pentru a le studia înaintea vizitei pe care urma să o facă în acea țară. În urma cercetărilor făcute despre familia regală, Stelian Andronic, care era, de fapt, membru sub acoperire al Serviciilor Secrete de Informații Externe, a obținut informația că prințul consort Bernard al Olandei a fost unul dintre întemeietorii Grupului secret Bilderberg, în anul 1954. Tot atunci el a aflat care erau, încă de la formare, obiectivele acestui grup.

„Scopul acestui grup a fost crearea unui Guvern Mondial și a unei Armate Mondiale, unice. Ulterior la aceste deziderate s-a mai adăugat crearea unei Religii noi, de tipul New Age. La grup participă personalități din întreaga lume, deosebit de influente, și unul din cei care a constituit grupul declara că sarcina lui (a grupului) este aceea de a difuza la conducerile lumii, la guverne și președinții, părerile grupului în legătură cu diferitele probleme importante ale lumii. De exemplu, la una din întâlnirile care a avut loc în 1973 când Ceaușescu a vizitat Olanda, a fost discutată problema crizei petroliere declanșate în acea perioadă și hotărârea ca grupul să se ocupe cu preluarea în gestionare a acestor rezerve petroliere internaționale.”

Pentru a putea contracara planurile criminale ale acestei grupări oculte, înainte de toate este necesar ca ele să fie cunoscute de cât mai mulţi oameni. Așa cum spunea istoricul englez Arnold J. Toynbee „Cea mai mare pedeapsă pentru cei neinteresaţi de politică este aceea că vor fi inevitabil conduşi de cei foarte interesaţi de politică”.

 

Citiţi şi:

Grupul Bilderberg – Guvernul mondial secret

Procesele verbale ale întâlnirii Bilderberg din 1999

Protocoalele secrete ale maeştrilor francmasoni

yogaesoteric
10 iunie 2014

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More