O modalitate revoluţionară şi net superioară de a practica HATHA YOGA: VIJNANA ASANA

În urma iniţierii oferite recent în cadrul Şcolii de yoga MISA, iniţiere care ne permite să practicăm HATHA YOGA într-o manieră net superioară, rezultatele au început deja să apară. Practica VIJNANA ASANA pune accentul pe posturile de conştientizare efectuate după fiecare dintre posturile active. Printr-o abordare atentă, cu dăruire şi entuziasm, cu un elan integrator de a ne racorda la sursele infinite de energie benefică din Macrocosmos, practica HATHA YOGA devine o formă de meditaţie, căci permite amorsarea unor experienţe meditative şi supramentale şi trăirea unor stări incipiente de SAMADHI. Totul începe cu realizarea consacrării anticipative a fructelor şedinţei de HATHA YOGA către Dumnezeu Tatăl, consacrare ce este repetată de trei ori în mod distinct.

În continuare vă oferim relatările unor cursanți yoga care au integrat deja în practica yoga această modalitate.

„Am simțit o stare de libertate, pierderea noțiunii de timp real, stare de entuziasm.”
I., anul 19 de yoga

„S-a creat în ființa mea o stare profundă de intimitate cu Dumnezeu, a apărut o stare de centrare excepțională. Se simte o deconectare de exterior, apare un efect minunat care are drept rezultantă mărirea elasticității trupului. Percepția se modifică și se petrece totul ca și cum am fi deconectați de la exterior. M-am simțit ca și cum aș fi mult mai mare. După terminarea ședinței de HATHA YOGA, efectele spirituale sunt deosebite, mă simt mult regenerată și echilibrată.”
M. V.,  anul 19 de yoga

„Am remarcat că timpul trăit pe perioada ședinței de HATHA YOGA a trecut pentru mine foarte repede. Sunt mult mai centrat și atent. Cel mai important aspect pe care l-am remarcat este că mintea îmi stătea în loc față de altă dată când îmi fugea la fel și fel de alte lucruri. Acum erau doar câteva gânduri ce țineau de ASANA respectivă. Mulțumesc mult pentru ceea ce ni s-a oferit.”
C., anul 19 de yoga

„În felul acesta HATHA YOGA începe să îmi placă mult, totul este foarte profund, interiorizarea este foarte bună, timpul zboară aproape fulgerător. Este o stare de centrare de parcă totul se integrează în tot.”
C. B., anul 19 de yoga

„În noua variantă a ședintei de HATHA YOGA am descoperit că sunt mult mai atentă la aspectele profunde. Ele devin pentru mine permanente. Apare în felul acesta o integrare deosebită.”
M. F., anul 19

„Am constatat că noua metodă este net superioară și totul este dat chiar de la consacrarea triplă. Fluctuațiile mentale sunt mult mai rare și cu o atenție sporită se poate păstra starea de focalizare până la sfârșitul ședinței de HATHA YOGA.”
Anonim, anul 19 de curs

„În felul acesta este multă liniște și interiorizare. Sunt conștientă de ceea ce fac, sunt mult mai prezentă. Îmi simt învelișurile ființei și totodată mă lămuresc ce însemnătate au învelișurile subtile, mai ales VIJNANAMAYAKOSHA și ANANDAMAYAKOSHA.”
M. L., anul 19

„Descoperirea noii atitudini de a realiza ASANA-ele a fost pentru mine un adevărat declic transformator. Mi-am dat seama că practicam HATHA YOGA cu această atitudine de mai mult timp, fără să știu exact cum anume și despre ce este vorba. Astfel, trăirile pe care le-am avut la sală în timpul cursului după ce ni s-a explicat cum să realizăm conștientizarea ecourilor la nivelul învelișului supramental și la nivelul învelișului beatitudinii au fost aceleași cu trăirile de la conștientizările pe care le făceam și înainte după ASANA-e și anume: stări de împlinire și plenitudine care îmi hrănesc ființa în totalitate și o trezesc la viață, stări care apar și se mențin întocmai ca un fundal pe parcursul realizării întregii ședințe de ASANA-e, asemeni unei meditații continue, cu diverse nuanțe, în funcție de ASANA-ele pe care le realizez. Această stare, ce mi-a fost dată, atât de împlinitoare, completă și regenerantă, am recunsocut-o și în meditațiile cu învelișul supramental. Tripla consacrare de care am aflat și pe care apoi am decis să o aplic, a produs în cazul meu ceva profund benefic pentru că m-a ajutat să constat că de fapt consacrarea devenise pentru mine o rutină și că nici măcar nu mai simțeam nimic în urma realizării ei, o făceam pentru că așa trebuie, într-un mod mecanic și pe fugă, fără trăire. Astfel, tripla consacrare m-a ajutat să retrăiesc starea de sacralitate și transfigurare. Când reușesc să realizez o astfel de ședință de ASANA-e, întreaga mea ființă este apoi regenerată, hrănită, mai trează, vigilentă, prezentă, clară, împlinită, ca și cum în sfârșit mă simt completă. De câteva ori, în anumite ASANA-e, în funcție de starea mea din ziua respectivă trăiam chiar stări de fericire luminoasă care mă împlineau profund, stări pe care le mai trăisem tot în meditațiile cu învelișul supramental; atunci chiar spuneam că ASANA-ele sunt posturi prin care intru în meditație profundă, în care savurez fiecare nuanță pe care mi-o oferă postura respectivă, care doar în aparență este o simplă postură. Această stare de fundal ce se creează în urma conștientizării după fiecare ASANA ce implică perceperea ecourilor la nivelul învelișului supramental și la nivelul învelișului cauzal și nu doar la nivelul trupului fizic și a învelișului eteric, este ca și cum aș intra într-o altă lume, unde savurez cu bucurie și extaz câteodată multe dintre nuanțele specifice posturii trupești respective, nuanțe pe care recunosc că este dificil să le descriu în cuvinte.”
E., anul 19 de yoga

„Am integrat cu bucurie noua modalitate de a practica ASANA-e în TAPAS-ul pe care îl aveam pentru a realiza SHIRSHASANA de lungă durată. Urmăream să intru în învelișul supramental folosind o tehnică învățată anterior, însă după ce încheiam SHIRSHASANA aveam stări frumoase dar nu mă mențineam în supramental. După ce am integrat VIJNANA ASANA, am observat că intru și reușesc să mă stabilizez acolo, chiar și după încheierea TAPAS-ului, în timp ce realizez activități în existența cotidiană. Prin VIJNANA ASANA s-a produs un fel de vitalizare la nivelul lui VIJNANAMAYAKOSHA care îmi permite stabilizarea la acest nivel, pe perioade din ce în ce mai lungi. Am tot urmărit să dobândesc această stare pe alte căi. Acum iată că VIJNANA ASANA mi-a oferit această cale privilegiată. Mulțumesc.”
L. N., anul 18 de yoga

„Astfel sunt mult mai conștientă de momentele în care atenția mea nu se focalizează la ASANA pe care o realizez. Sunt mult mai conștientă de învelișurile subtile și de efectele ce apar. Mintea este mult mai liniștită și apare o pace interioară și o comuniune mult mai profundă cu Dumnezeu Tatăl. Acum pentru mine prezintă mai mult sens practica spirituală. Nu mai este doar un TAPAS ce trebuie să fie realizat, ci o cale privilegiată de comuniune cu Dumnezeu prin intermediul ASANA-elor. Depinde doar de mine cât și cum voi integra această tehnică în existența mea de zi cu zi.”
C. D., anul 8 de yoga

„Îmi place foarte mult acest gen de conștientizare. Este mult mai profundă, fapt ce  îi dă practicii spirituale o importanță mult mai mare. Mie personal mărturisesc că așa o să îmi placă mai mult ASANA-ele pentru că astfel îl conștientizez pe Dumnezeu în ceea ce fac. Simt că ASANA-ele au mult mai mult efect în felul acesta. Astfel, capăt mai multă încredere în ele, și în rolul lor transformator.”
R. S., anul 8 de yoga

„Un avantaj major al acestei modalități noi este că elimină plictiseala care îmi mai apărea înainte. Apoi am descoperit că apare o stare de puritate, de sacralitate și, îmbucurător, se elimină foarte ușor oboseala psihică. O să urmăresc să realizez mereu ASANA-ele în această formulă, pe cât posibil constant. Mulțumiri.”
C. P., anul 8 de yoga

„Am simțit o stare pregnantă de centrare în sine, stare de calm și liniște interioară, stare de echilibru, energizarea și vitalizarea întregii ființe.”
M. D., anul 8 de yoga

„La ASANA-ele practicate în felul acesta am simțit o transpunere a ființei într-o sferă superioară, profundă, fără timp, iar aceste efecte le-am simțit și zilele următoare. Am aplicat metoda și la o ședință de LAYA YOGA iar rezultatul a fost excepțional. Am avut fulgerător o conștientizare profundă legată de iertare, de speranță, conștientizări pe care le căutam de cinci ani de zile. Am auzit sunetul MANTRA-ei și am simțit ecourile benefice multe ore în șir după terminarea meditației și în numai 24 de ore m-am vindecat în proporție de 90% de o răceală care mă ținea la pat de două zile.”
G. M., anul 8 de yoga

„În felul acesta am simțit o ridicare a energiilor lăuntrice pe care le-am acumulat, am conștientizat multă liniște și calm, am descoperit mai multă iubire în ființa mea.”
E., anul 8 de yoga

„Am simțit o stare de calm, de liniște și o mare putere de conștientizare și interiorizare. Nu am mai avut fluctuații mentale. M-am putut interioriza mult mai ușor.”
R. I., anul 8

„Percep acest mod nou de a realiza ASANA-e astfel: mă ajută să fiu mai prezentă în practica spirituală, simt uneori că sunt mult mai mare. Percep anumite vibrații care pur și simplu mă fac să trec înafara timpului.”
D. D., anul 8 de yoga

„Integrând VIJNANA ASANA am simțit o stare de detașare și focalizare. Cuvintele cheie sunt: profunzime, eficiență sporită, rezultate sensibil mai ample.”
Anonim, anul 8 de yoga

Aşteptăm în continuare cât mai multe relatări pe acest subiect din partea cititorilor noştri, relatări care vor permite ca fiecare dintre cursanţi să îşi înţeleagă mult mai bine propriile experienţe, fiind totodată emulaţi în acest entuziasm colectiv al unei abordări noi şi revoluţionare şi care totodată se bazează pe modalităţi iniţiatice străvechi.


Citiți și:

Acţiunea de a observa este o poartă către Conştiinţa Supramentală

VIJNANA-MAYA-KOSHA

 

yogaesoteric
10 iunie 2014

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More