Întrebați-vă și voi cine este agresorul

O mică rundă de iluminare istorică.

1989 – 1991: Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de Externe Genscher și a omologului său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor face parte din NATO.

Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO.

„Rusul” rămâne calm.

2001: În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii însă se opun.

Exista până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania).

„Rusul” rămâne calm.

2004: Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon.

„Rusul” rămâne calm.

2014: Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko.

În același moment, Statele Unite – cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) – încep să se infiltreze în Ucraina prin intermediul firmelor Monsanto, Black Water și consilieri militari americani, oferindu-le perspectiva aderării la NATO. A avut loc a doua încălcare a zonei tampon.

„Rusul” rămâne calm.

2014: Forțați de lovitura de stat americană (rușii își staționaseră întreaga flotă de la Marea Neagră la Sevastopol, în Crimeea), a avut loc o ocupare pașnică a Crimeei. Spre deosebire de toate celelalte relatări, nu a fost tras un singur foc și nimeni nu a fost ucis. Cu excepția câtorva tătari din Crimeea, 90% dintre locuitorii Crimeei au fost de acord cu aceasta, aspect confirmat printr-un referendum la acea vreme.

„Rusul” este agresorul rău și este pedepsit pentru asta.

2014 – 2022: Odată cu brigăzile Azov libere (adulatorii național-socialiști ai svasticii), Ucraina bombardează în mod constant cele două „regiuni separatiste” Lugansk și Donețk, care încă fac parte din Ucraina. Mii de ruși mor, sute de copii ruși, de asemenea.

Ucraina a încetat să plătească pensii locuitorilor acestor zone „separate” din 2014. Acolo se închide robinetul de bani pentru propria populație.

Aprovizionarea cu alimente a acestor zone este preluată exclusiv de Rusia.

Nimic din toate acestea nu este menționat în presă.

Unde era solidaritatea oamenilor din vest cu cei aflați în nevoie?

2020: Urmând exemplul anului 2014 în Ucraina, Occidentul a vrut acum să răstoarne guvernul din Belarus, ceea ce a eșuat. Acesta a fost al treilea atac asupra zonei tampon NATO-Rusia.

„Rusul” rămâne calm.

2022: Putin cere pentru ultima dată o garanție că Ucraina nu va deveni membră a NATO și că regiunile Donețk și Lugansk vor fi în mare parte autonome pe teritoriul ucrainean. Acest demers este respins de SUA.

Rușii invadează Ucraina. Pentru a pune capăt războiului, Putin cere o garanție a neutralității, demilitarizarea Ucrainei, recunoașterea celor două regiuni Donețk și Lugansk ca republici populare și recunoașterea Crimeei ca suveranitate rusă. Acestea sunt respinse de SUA.

„Rusul” este singurul agresor, fiind sancționat într-un mod fără precedent, exclus din sistemul financiar, cultural și boicotat în toate privințele.

Acum, întrebați-vă și voi cine este agresorul.

Citiți și:
Un rus pro Putin a vorbit pentru Libertatea: Nu vă trimiteți cetățenii la acest război, nu furnizați arme Ucrainei! Dacă vreți să opriți focul, nu aruncați paie pe foc
Rebekah Koffler, fost ofițer CIA și expert în doctrina rusească, nu este de acord cu Zelenski: România și Polonia nu fac parte din planul lui Putin

 

yogaesoteric
22 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More