Invenția românului care ne scapă de gunoaie va ajunge la ruși?

 

În timp ce Europa țipă că avem probleme majore cu deșeurile, statul român își permite să îngroape, la propriu, invenția secolului, care ne-ar fi scăpat definitiv de gunoaie. Acțiunile statului par a fi fost dictate din afara țării, având în vedere că inventatorul român a fost adus în situația de a fi obligat să-și vândă patentul.

Românul care a inventat cea mai performantă instalație din lume care transformă deșeurile în energie, a fost împiedicat să funcționeze de autoritățile statului timp de șase ani, până a intrat în faliment. Acum, fiind adus în mod deliberat în faliment, nu are nicio altă soluție decât să-și vândă invenția. Printre cei care îl curtează cel mai insistent se află rușii, dar și ucrainenii, austriecii fiind și ei extrem de interesați să cumpere patentul românesc.

„Am oferte pentru vânzarea patentului de la ruși și ucraineni, dar și de la austrieci și din alte țări. S-ar putea ca România să cumpere dreptul de a construi la un preț exorbitant. Cu cât o să vând patentul mai scump, cu atât o să-i coste pe domnii aceștia din România mai mult instalațiile.

Instalația, care transformă deșeurile într-un gaz energetic, mi-a fost luată de lichidator, este închisă și sigilată, iar firma este în faliment. Aceasta funcționa într-un sistem complet închis și asta înseamnă nu că respectam normele de poluare, ci că nu aveam poluare. În faza de laborator, am făcut din deșeurile menajere de la Brașov benzină, motorină și kerosen de aviație.

Instalația a funcționat patru ani, doi ani fără autorizație și doi ani cu autorizație, cu 10 tone de deșeuri pe oră, până în 2014, după care nu au vrut să-mi mai dea autorizație, fără absolut niciun motiv.

Conducerea Ministerului Mediului mi-a spus că am cercetat destul și să nu mai cercetez. Timp de doi ani, cât am avut autorizație de mediu, nu am primit nicio mașină de gunoi din Brașov și nu mi-a dat voie nici să import deșeuri. Am investit 20 milioane de euro, din care doar 3 milioane de euro luați de la bancă.

Uniunea Europeană se face că ne obligă să rezolvăm problema deșeurilor doar ca să ne ia banii. Sunt înțeleși să ne-o tragă. Eu asta am constatat.

Trăim într-o țară în care autoritățile statului român nu respectă legile statului român și nimeni nu zice nimic. Te duci la instanță cu legea în mână și instanța zice că nu a înțeles”, a declarat Costin Frâncu, inginer de aviație și inventatorul instalației de gazeificare.

 
Costin Frâncu

Sabotat de consulul României în Egipt

Patentul invenției de gazeificare a materialelor organice este înregistrat internațional la Geneva. Deși mai există zeci de astfel de patente, invenția inginerului român are, de departe, cel mai mare randament.

„Mă caută toată lumea, unii vor să cumpere patentul, alții vor să le fac instalații, dar este foarte complicat să faci undeva o instalație, când tu, în țara ta, ești neacceptat. Pentru că oamenii, mai ales la sume mari, devin ușor prudenți și se întreabă de ce nu m-am înțeles cu ai mei, la mine acasă. Uneori au suspiciune ei, alteori au suspiciune serviciile noastre, care sunt foarte ocupate să știe exact ce fac, cum mă mișc și pe unde mă mișc.

Aveam un contract în Egipt acum trei ani, semnat pentru 200 milioane de euro, și domnul consul român s-a dus și i-a zis ministrului Mediului de la ei să termine cu escrocii, că eu nu am autorizație la mine acasă și că am venit aici să-mi bat joc de ei. La Cairo sunt probleme grave cu deșeurile, iar cei de acolo m-au primit foarte bine, cu primul ministru, a fost frumos de tot. După aceea m-a chemat ministrul Mediului de la ei și m-a întrebat dacă am autorizație și gata, s-a încheiat cu Egiptul”, a mai declarat ing. Costin Frâncu.

Citiţi şi:

DEZVĂLUIRI: Gunoaiele care ar putea relansa economia și «gunoaiele» care o distrug. Despre o invenție de miliarde de euro blocată de autorități!

O genială invenţie românească ar putea transforma lumea! Maşina care poate merge 5.000 de kilometri cu numai trei litri de apă!

 

yogaesoteric
30 martie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More