Israelul a arestat în două luni de zile 1200 de copii palestinieni

 

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (PLO) a afirmat la sfârşitul lunii noiembrie 2015 că Israelul a arestat începând cu 1 octombrie 2015 în jur de 2400 de palestinieni, jumătate dintre aceştia fiind copii.

Comisia pentru problemele prizonierilor a PLO a declarat că acest grup mare de civili a fost reţinut pentru motive diverse şi a cerut Naţiunilor Unite să asigure protecţie palestinienilor, mai ales acelora care se află închişi în spatele gratiilor, în Israel. În declaraţie, care a fost făcută cu ocazia Zilei internaţionale a solidarității cu poporul palestinian (29 noiembrie), s-a mai menţionat că un total de 7000 de prizonieri palestinieni, incluzând 430 de copii şi 40 de femei rămân închişi în închisorile regimului israelian.

„De la declanşarea revoltei populare, ritmul arestărilor administrative a crescut, iar numărul (celor închişi fără proces) a ajuns la 500, incluzând persoane reținute din Ierusalim (East al-Quds) şi, de asemenea, arabi israelieni”, se mai afirmă în aceeaşi declaraţie.

Comisia PLO care monitorizează problemele prizonierilor şi situația acestora a mai cerut Organizației Naţiunilor Unite să trimită misiuni de investigaţie care să cerceteze „crimele grave de război şi crimele împotriva umanităţii” comise în mod curent împotriva deţinuţilor palestinieni. Ea a mai menţionat că acţiunile Tel Aviv-ului din cadrul închisorilor încalcă rezoluțiile ONU, Carta ONU şi legile internaţionale pentru drepturile omului.

Comisia a amintit că Israelul a adoptat o politică de arestări masive în teritoriile palestiniene, având ca ţintă majoritară persoanele sub 18 ani.

Conform Ministerului palestinian pentru Sănătate, mai mult de 100 de palestinieni au fost ucişi și alte câteva sute răniţi de când regimul israelian a început o represiune dură asupra palestinienilor la începutul lunii octombrie 2015.

Citiţi şi:

Raport șocant în Israel: «Vizam adeseori ținte civile, din distracție!»

Peste 1.300 de palestinieni au fost împușcați de israelieni în primele 11 zile ale lunii octombrie

yogaesoteric
7 ianuarie 2016


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More