Israelul construiește un nou gard

 

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat la începutul lunii septembrie că guvernul său va începe construcţia unui gard de-a lungul graniţei cu Iordania, potrivit Al jazeera. În Iordania, Liban şi Egipt sunt peste două milioane de refugiaţi, conform ONU.

Scopul acestui gard este împiedicarea refugiaţilor de a intra în Israel, anunţa sursa citată. Netanyahu a anunţat recent că nu va permite ca „Israelul să fie scufundat de un val de imigranţi ilegali şi activişti terorişti”.

„Israelul nu este indiferent la suferinţa refugiaţilor sirieni şi africani, dar… suntem o ţară mică, foarte mică, fară profunzime demografică sau geografică. De aceea trebuie să ne controlăm graniţele”, a afirmat el la reuniunea săptămânală a cabinetului pe care îl conduce.

Anunţul a venit la o săptămână după ce Isaac Herzog, liderul opoziţiei din Israel, spusese că ţara sa ar trebui să primească refugiaţi din Siria, amintind de chinurile evreilor din trecut, care au fugit din calea conflictelor.

Mahmoud Abbas, preşedintele Palestinei, a cerut, de asemenea, Israelului să permită palestinienilor aflaţi în taberele de refugiaţi din Siria să intre în teritoriile palestiniene. Graniţele acestora sunt însă sub controlul Tel Aviv-ului.

Noul gard, ce va avea peste 30 de kilometri, va fi continuarea celui deja existent, care se întinde peste 240 de km de-a lungul graniţei cu Egiptul. Israel mai are, de asemenea, un gard care se întinde de-a lungul graniţei cu Siria. „Vom înconjura Israelul cu gard sofisticat, ce ne va permite să ne controlăm graniţele”, a spus Netanyahu.

Cifrele oficiale arată că peste 45 000 de refugiaţi sunt deja în Israel, majoritatea din Eritreea şi Sudan. Majoritatea celor care nu sunt în tabere trăiesc în cartiere sărace din Tel Aviv.


Citiți și:

Serviciile secrete austriece acuză: SUA şi George Soros finanţează fuga imigranţilor spre Europa

Peste 1.300 de palestinieni au fost împușcati de israelieni în primele 11 zile ale lunii octombrie

Raport șocant în Israel: «Vizam adeseori ținte civile, din distracție!»

 

 

yogaesoteric
6 decembrie 2015

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More