Conform noilor reguli, în Anglia ţi se poate refuza îngrijirea medicală dacă ești considerat „rasist” sau „homofob”

Pacienților considerați „rasiști” sau „homofobi” li se poate refuza îngrijirea în spitalele de stat NHS Trust, conform noilor reguli care au intrat în vigoare în luna aprilie anul trecut.

Anterior, personalul putea refuza să trateze pacienții care nu erau într-o stare critică și care erau agresivi verbal sau manifestau violență fizică față de personalul medical. Dar aceste reguli de protecție s-au extins la orice hărțuire, intimidare sau discriminare, inclusiv observații homofobe, sexiste sau rasiste.

De asemenea, poliției i s-au acordat noi competențe de a urmări „infracțiunile de ură” comise împotriva personalului NHS.

Ceea ce este determinat a fi „rasist” sau „homofob” este lăsat la decizia oricui, deoarece mulți pacienți în vârstă nu sunt familiarizați cu vocabularul „corect politic” și s-ar putea considera că s-au comportat într-un mod rasist sau homofob. După cum subliniază Jack Montgomery, la sfârșitul anului 2017, un pacient NHS care a solicitat o asistentă feminină să efectueze o intervenție de col uterin s-a plâns atunci când spitalul a trimis o persoană cu un „aspect evident bărbătesc… părul închis, un aspect facial și o voce de sex masculin, cu aspect masiv, purtând tatuaje și cu barbă” care ulterior a declarant că „Genul meu nu este bărbătesc. Sunt un transsexual”.

Linia dintre cazurile medicale critice și non critice este de asemenea pusă în dezbatere. Se va refuza tratamentul unui pacient deoarece cineva a considerat că are o atitudine ofensatoare? Acest aspect este chiar mai rău decât scorul de credit social al Chinei, care nu a ajuns până acum la a pedepsi oamenii prin retragerea tratamentului medical dacă exprimă gânduri incorecte politic.

Această măsură a eliminării dreptului la asistența medicală de bază din cauza opiniilor politice sau sociale a stârnit discuții aprinse pe platformele de comunicare virtuală. Este de asemenea semnificativ să subliniem că aceste schimbări au venit sub un guvern presupus „conservator”.

Citiți și:
Cristian Jura, secretar de stat CNCD, s-a autosesizat împotriva medicilor care refuză să trateze pacienți nevaccinați anti-covid
Elveția: Cei care îi critică pe homosexuali riscă 3 ani de închisoare

 

yogaesoteric
12 ianuarie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More