Judecătoarea Mădălina Afrăsinie denunţă constrângerea României de către UE să adopte noile legi ale justiţiei pentru ridicarea MCV: „MCV e instrument de şantaj”

Faptul că Uniunea Europeană cere României să adopte urgent noile legi ale justiţiei în schimbul ridicării Mecanismului de Cooperare şi Verificare nu reprezintă altceva decât un şantaj al Bruxelles-ului, care nu dă nicio garanţie că va elimina MCV pentru ţara noastră.

[Oficial, MCV reprezintă mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) prin care Comisia Europeană evaluează și, chipurile, sprijină evoluția Bulgariei și României în direcția eficientizării sistemului administrativ și judiciar.]

Avertismentul a fost exprimat pe 29 august 2022, de către judecătoarea Mădălina Afrăsinie (foto) de la Tribunalul Bucureşti, la câteva ore după ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că România, Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc toate condiţiile pentru a deveni membre cu drepturi depline ale spaţiului Schengen. Declaraţia lui Scholz a venit la două luni după ce vicepreşedinta Comisiei Europene Vera Jourova afirmase că România ar putea scăpa de MCV dacă va adopta legile justiţiei până în toamnă. Primul pas a fost făcut: în luna august, Guvernul a adoptat toate cele trei proiecte şi le-a trimis în Parlament (click aici pentru a citi).

În acest context, judecătoarea Mădălina Afrăsinie a scris pe Facebook că promisiunile străinilor vor rămâne vorbe goale, în condiţiile în care există un precedent: modificarea din 2009 a legilor justiţiei, la pachet cu adoptarea de urgenţă a noilor coduri penale (prin asumarea răspunderii) – acţiuni însă lipsite de vreun rezultat, întrucât România continuă să se afle sub povara MCV.

Iar acum situația este cu atât mai gravă, cu cât legile justiţiei aşa cum au fost ele gândite de ministrul Cătălin Predoiu sunt atât de abuzive, încât riscă să-i aducă la tăcere pe judecători, subliniază Afrăsinie.

Nu în ultimul rând, magistrata TMB subliniază că oficialii UE ar fi fost firesc să se arate preocupaţi şi când au fost desecretizate protocoalele SRI.

Redăm întreaga postare de pe Facebook a judecătoarei Mădălina Afrăsinie:

Deşi sunt în concediul… de acum 2 ani, citesc… şi citesc că se doreşte adoptarea legilor Justiţiei pe repede înainte.

De ce?

Pentru că, prin adoptarea legilor, se va ridica, chipurile, MCV… Vă rog, nu râdeţi.

Nimic mai fals, pentru că MCV-ul este un instrument de şantaj, da, aţi citit bine, de şantaj politic!

MCV-ul nu are treabă cu noi, cu ceea ce înseamnă Act de justiţie, justiţiabili, magistraţi!

Amintiţi-vă că şi acum „ț ani” s-a susţinut că legile justiţiei este necesar să fie modificate, că este necesar să fie adoptate, prin asumare, evident, „celebrele” coduri din cauza de MCV… Legile au fost modificate, codurile adoptate „la mișto” (CCR a urmărit să le repare cât de cât) şi MCV a rămas neclintit!

Mi-aş fi dorit, în naivitatea mea, să văd o astfel de preocupare şi când protocoalele au fost desecretizate… Dar, nu-i aşa, când stai la masă cu statul paralel, când unii magistraţi s-au dus la chermeze cu şefii de servicii sau când stăteau în sufrageriile unor politicieni, mai greu cu reacţiile… Sau, poate, chiar MCV-ul a cerut aşa ceva!

Aşa că nu-mi insultaţi inteligența cu MCV-uri sau alte chestii care nu au legătură cu noi!

Că vă faceţi de râs!

Iar adoptarea legilor în varianta Predoiu vă va arăta că şi judecătorii pot fi aduşi la tăcere!

Shhh, să nu (îi) deranjăm…

Mulţumesc pentru nimic!

Pamflet amar de noapte bună.

Citiți și:
Sentințele nu-s Biblie, judecătorii nu-s dumnezei – Represaliile contra justițiabililor ce critică magistrații si hotărârile judecătoreşti reprezintă o violare a drepturilor omului
Situațiunea (LXXXI): Mai avem doar 5% judecători imparțiali. Câți, oare, se preocupă de Judecata ce ne așteaptă pe toți dincolo?

 

yogaesoteric
17 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More