Jurnaliştii care pun la îndoială naraţiunea NATO sunt acum „terorişti informaţionali”

O masă rotundă sponsorizată de Departamentul de Stat al SUA privind combaterea dezinformării a avut loc recent la Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Potrivit comunicatului de presă, la masa rotundă au participat ONG-uri, mass-media și experți internaționali. Delegații au discutat despre „metodele de dezinformare” folosite în Ucraina și în străinătate. Pe ordinea de zi a fost prevenirea legală și guvernamentală a „contrafacerii și dezinformării în contextul securității cibernetice”.

Andrii Shapovalov, directorul Centrului de Combatere a Dezinformării din Ucraina, a recomandat modificări legislative pentru a reprima acești „teroriști”, amintind de suprimarea canalelor media și informative din Germania nazistă înainte de al Doilea Război Mondial. Şapovalov a declarat că „teroriştii informaţionali este necesar să ştie că vor fi chemați să răspundă în faţa legii în calitate de criminali de război”.

Desigur, reprimarea disidenței este esențială pentru menținerea sprijinului public pentru războiul prin procură al NATO din Ucraina. Mass-media rusă a dispărut deja din sfera internetului controlată de Occident. Jurnalista independentă canadiană Eva Bartlett și co-fondatorul Pink-Floyd, Roger Waters, apar deja pe listele ucrainene de „ucidere”.

Bartlett a fost, de asemenea, amenințată pe Twitter de fosta deputată a Partidului Conservator Britanic Louise Mensch, care a informat forțele speciale ucrainene despre prezența ei la Donețk. Câteva zile mai târziu, a avut loc un atac asupra hotelului din Donețk unde erau cazați mai mulți jurnaliști, printre care și Bartlett – coincidență?

Jurnalista germană Alina Lipp a fost sancționată și amenințată cu urmărirea penală de către guvernul german pentru că a raportat despre atrocitățile zilnice comise de forțele naziste ucrainene împotriva civililor din Donețk și Lughansk. Alina Lip a spus:

Tocmai mi-au închis contul bancar. Apoi contul tatălui meu a fost închis. Acum o lună am constatat că din contul meu dispăruseră toți banii: 1.600 de euro. Mi-am dat seama că ceva se petrece în Germania. În urmă cu câteva zile, am primit o notificare de la procuratură, iar împotriva mea a fost deschis un dosar penal pentru sprijinirea operațiunii speciale. În Germania, operațiunile speciale sunt considerate o infracțiune, iar eu sunt, de asemenea, un infractor. Mă aștept la trei ani de închisoare sau la o amendă uriașă.”

Jurnalistul britanic Graham Philips a fost sancționat în mod ilegal de regimul britanic, fără nicio investigație și fără ca lui Philips să i se acorde un „drept la replică”. Cele mai multe rapoarte ale mass-mediei mainstream despre această încălcare a drepturilor sale umane îl descriu pe Philips ca fiind „unul dintre cei mai proeminenți teoreticieni ai conspirației online pro-Kremlin”. O defăimare familiară desfășurată de mass-media aliate NATO pentru a dezumaniza și discredita vocile provocatoare.

Philips, la fel ca mulți alți jurnaliști vizați, locuiește în Donbass, care a fost amenințat cu o epurare etnică brutală de către forțele naziste ucrainene și ultranaționaliste proxy ale NATO de la lovitura de stat pusă la cale de Victoria Nuland de la Washington în 2014.

Acești jurnaliști transmit vocile ucrainenilor vorbitori de limbă rusă care au fost supuși la crime de război îngrozitoare, tortură, detenție și persecuție timp de opt ani și ignorați de Occident. Pentru aceasta, ei vor fi acum etichetați „teroriști informaționali” – pentru că denunță terorismul sancționat de statele membre NATO.

În Marea Britanie apar organizații precum Molfar Global, al cărei proiect „Book of Orcs” angajează 200 de presupuși voluntari pentru a identifica „criminalii de război ruși (orci)” și pentru a întocmi o „listă de ucidere” legală. Terminologia „orc” este un alt proces de dezumanizare, care face ca cetățenii și militarii ruși să fie percepuți ca monștri științifico-fantastici, pentru a sensibiliza publicul occidental în fața măsurilor luate pentru a-i reduce la tăcere și a-i pedepsi pentru că… sunt ruși sau vorbesc limba rusă. Ei afirmă pe prima pagină a site-ului:

Toți ocupanții ruși este necesar să fie identificați și pedepsiți conform legii. Nu există un termen de prescripție pentru crimele de război și crimele împotriva umanității. De aceea, ne-am propus să îi găsim pe toți și să îi împiedicăm să scape de justiție”.

Cine decide cine este necesar să fie inclus pe listă? Cine le decide soarta? Care dreptate? Într-o țară ca Ucraina, impregnată de corupție – unde execuțiile sau dispariția disidenților și a opoziției politice sau mediatice este un fapt obișnuit – cine va fi responsabil de acțiunile întreprinse împotriva celor trecuți pe „lista neagră a orcilor”? Aceasta este o justiție nelegiuită care se încadrează sub umbrela „guvernării globale bazate pe reguli” a SUA – supuneți-vă sau muriți, iar legislația recent elaborată va face ca moartea dumneavoastră sau asasinatul sancționat de stat să fie legal.

Organizatorii mesei rotunde au fost Academia Serviciului Național de Securitate, Fondul civil de cercetare și dezvoltare (CRDF Global Urkaine), finanțat de Departamentul de Stat al SUA și Departamentul Apărării, Academia Internațională de Informații, Clusterul național de securitate cibernetică, legat de Departamentul de Stat al SUA.

Tentaculele agențiilor de informații dominate de SUA și Marea Britanie se extind tot mai mult și mai adânc în societate, încercând să sugrume reacțiile de respingere a politicilor interne opresive ale regimurilor respective și a obiectivelor de război perpetuu din politica externă. Cu toții suntem atacați, cu toții ne confruntăm cu aceeași soartă ca și Julian Assange dacă nu rupem ciclul și nu începem să ripostăm.

Dacă vă opuneți războaielor imperialiste, rasismului, nazismului, terorismului, extremismului violent, tiraniei globale în domeniul sănătății, supremației tehnocratice, elitismului clasei prădătorilor și eugeniei controlate de produse farmaceutice, sunteți „terorist”. Cu toții suntem „teroriști”.

Citiți și:
Dezinformarea – componentă de bază a războiului informațional
Mass-media şi dezinformarea. Devieri de la informarea corectă

 

yogaesoteric
12 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More