JUSTIŢIA LA ORDIN: PENTRU UNII MUMĂ, PENTRU ALŢII CIUMĂ (3)

  de Nicolae Catrina

Citiţi aici prima parte şi cea de a doua parte a acestui articol

În concluzie, această nouă și cumplită nedreptate la care Gregorian Bivolaru este supus cu nonşalanţă de către completul de judecată de la ÎCCJ demonstrează dincolo de orice dubiu duplicitatea sau altfel spus „dubla măsură” a acestor judecători care – parafrazând acum rostirea folclorică la care ne-am referit în cuprinsul acestui articol – se poartă față de Adrian Năstase întocmai ca o „mumă” iar față de Gregorian Bivolaru se poartă întocmai ca o „ciumă”. Toate acestea evidențiază crasa lipsă de verticalitate și de bună-credință din partea judecătorilor de la așa-zisa Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai în glumă mai în serios, am putea spune că aceste aspecte nedemne pentru justiția din România probează pentru noi faptul că Înalta Curte este de fapt… jalnica și joasa Curte! Având în vedere că acest lanț de abuzuri și nedreptăți flagrante se acumulează și continuă să se manifeste cu o crasă impertinență, ne putem da seama că toate acestea le va distruge gradat judecătorilor de la ÎCCJ nu numai credibilitatea, dar și reputația precum și competența profesională (chiar dacă în momentul de față ei consideră că sunt „imuni” la orice dezvăluiri referitoare la abuzurile și ilegalitățile pe care le săvârșesc cu o incredibilă nerușinare). Acești judecători se comportă într-un mod despotic și fac să domnească arbitrarul în deciziile lor, deoarece fiind îmbătați de putere, consideră că nu trebuie să dea socoteală nimănui pentru deciziile oricât de nedrepte pe care le iau sau le vor lua.

În acest climat de complicitate pe care mass-media din România îl acceptă întru totul, deoarece profesorul yoga Gregorian Bivolaru este victima unui linșaj mediatic fără precedent și fără de sfârșit, este necesar să remarcăm totuși și o rază de lumină pe care o reprezintă site-ul „Lumea Justiției”, în cadrul căruia au fost deja prezentate corect unele dintre abuzurile grave la care a fost supus profesorul yoga Gregorian Bivolaru. Cu toate acestea, semnalele de alarmă care au fost trase în cadrul acelor articole ce au apărut pe site-ul Lumea Justiției cu privire la abuzurile judecătorului Ionuț Matei nu au avut nici un ecou în conștiința acestuia. Toate aceste nedreptăți care sunt săvârșite cu impertinență de un judecător ce se află la ÎCCJ și care ar trebui să fie un model de imparțialitate, de obiectivitate și de corectitudine, sunt cu atât mai grave dacă luăm în considerare că reputația și competența profesională sunt cu totul incompatibile cu lipsa bunei-credințe, cu parțialitatea și cu iresponsabilitatea pe care o manifestă judecătorul Ionuț Matei. În cazul Gregorian Bivolaru, legile în vigoare și prevederile elementare ale justiției sunt pur și simplu călcate în picioare, iar acest așa-zis proces devine o bătaie de joc ce atestă, dincolo de aparențe, așa cum am precizat anterior, că această mascaradă cu efecte tragice pentru Gregorian Bivolaru este în realitate o jalnică farsă judiciară.

Având în vedere tot ceea ce se petrece, merită să ne gândim (cu privire la jocurile abjecte de culise) la situația actualmente foarte semnificativă a procurorului George Bălan, care a fost principalul instrument (docil și servil) al „justiției la ordin” prin care a acționat omul politic Adrian Năstase împotriva lui Gregorian Bivolaru și a acestei școli de yoga: din înverșunatul inchizitor și „vânător de vrăjitoare” care era în anul 2004 (și s-a menținut în această ipostază câțiva ani buni după aceea) iată că George Bălan a ajuns de curând să-și dea demisia din procuratură pentru că este el însuși inculpat și anchetat într-un caz de trafic de influență și de apartenență la o vastă rețea infracțională! Mai mult decât atât, printr-un necesar joc dumnezeiesc al justiției imanente, acela care s-a folosit cândva de el (este vorba de fostul prim-ministru Adrian Năstase) a ajuns el însuși după gratii! Referitor la toate acestea, merită să ne amintim ce adevăr tainic se ascunde în dictonul folcloric: „CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA, CADE EL ÎN EA!”

Vrem să subliniem că în niciun caz aceste situații (care pentru noi yoghinii sunt expresii evidente ale acțiunii legii universale a karma-ei sau altfel spus, a legii universale oculte a cauzei și a efectului) nu dorim să fie cumva receptate de către cei perverși, ce au mințile întunecate din cauza urii și răutății ce îi impulsionează, ca reprezentând chiar și cea mai mică amenințare din partea noastră. Dorim să fie clar, pentru cei înzestrați cu bun-simț și inteligență creatoare, că nu am intenționat prin menționarea acestor aspecte în contextul de față decât să subliniem faptul că întotdeauna, mai presus de orice putere a acestei lumi, se află Atotputernicul Dumnezeu, care îi ajută întotdeauna pe cei și pe cele care cred cu o tărie de nezdruncinat în El. Tocmai de aceea, îndrăznim să sperăm că în cele din urmă toate aceste nenumărate nedreptăți, unele dintre ele strigătoare la cer, care au fost și sunt săvârșite împotriva profesorului de yoga Gregorian Bivolaru vor înceta în totalitate, iar adevărul și dreptatea vor triumfa.

În loc de încheiere: „Completul negru” – supranumele macabru atribuit de presa românească celor trei judecători care instrumentează dosarul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru.

Tocmai când încheiasem de realizat acest articol am aflat, dintr-un articol publicat în ziarul Evenimentul Zilei din data de 26 ianuarie 2013 (și continuat apoi într-un alt articol, din 28 ianuarie 2013), că cei trei judecători care instrumentează dosarul lui Gregorian Bivolaru la ÎCCJ au fost supranumiți de presa din România „Completul negru”, aceasta din cauza sentințelor (deja faimoase prin asprimea lor) pe care ei le-au dat în mai multe cazuri, ce au implicat inclusiv personalități politice binecunoscute din țara noastră și la care a ajuns și dosarul senatorului Dan Voiculescu:

Completul de trei judecători este format din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Ionuţ Matei, considerat „Completul Negru” de la Instanţa Supremă în urma pedepselor aspre pe care le dă. Ultima condamnare pe care au dat-o a fost chiar în cazul unei colege, fosta judecătoare Maria David, care a primit patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Tot acest complet a dat prima condamnare în dosarul „Trofeul Calităţii”, în care fostul premier al României, Adrian Năstase, a primit doi ani de închisoare cu executare. În acest caz, decizia a fost strânsă, Ioana Bogdan şi Ionuţ Matei au fost pentru condamnare, iar Cristina Rotaru pentru achitare. Ionuţ Matei şi Cristina Rotaru au făcut parte din completele care l-au condamnat pe fostul ministru ţărănist al Agriculturii, Ioan-Avram Mureşan, la şapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri. Ionuţ Matei a dat condamnări şi în alte cazuri celebre de corupţie: fostul deputat PSD Mihai Sireţeanu, fostul deputat PDL Eugen Bădălan, fostul procuror- general adjunct al României Gabriela Ghiţă.[…]

„Completul negru” format din judecătorii Ionuţ Matei, Ioana Bogdan şi Cristina Rotaru au finalizat cercetarea judecătorească și în dosarul în care fostul procuror Ioan Ciofu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii ianuarie 2007, alături de Maricica Ioviţă, acuzată că i-ar fi dat magistratului bani pentru ca omul de afaceri Adrian Porumboiu să fie învinuit de infracţiuni economice. În urma deliberărilor, cei trei judecători au stabilit ca fostul magistrat Ioan Ciofu să execute trei ani de închisoare în regim de detenţie, iar Maricica Ioviţă a fost condamnată la doi ani de închisoare.

„Spaima gulerelor albe” (adică a infractorilor din înalta societate), cum mai sunt supranumiți, tot de către presă, acești trei judecători, l-au făcut până și pe temutul politician Dan Voiculescu să-și dea (din nou!!) demisia din Senat, numai pentru a evita judecarea dosarului său de corupție la ÎCCJ și a-l strămuta la Tribunalul București (prietenii domnului Voiculescu știu de ce…):

Este vorba despre dosarul care a venit de la Tribunalul Bucureşti, după ce Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat. Prejudiciul în această cauză este de aproape 60 de milioane de euro. Dosarul a fost blocat astfel timp de aproape zece luni. Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Senat la trei date cheie: 6 septembrie 2007, după ce DNA a început urmărirea penală în dosarul Loteria II, 25 iunie 2012, când dosarul său era la un pas de a fi finalizat de Curtea Supremă şi 28 ianuarie 2013 de frica completului de judecată (dosarul trebuia judecat pe 31 ianuarie, urmare a solicitării DNA, care a atras atenţia că „există riscul ca anumite infracţiuni din acest dosar să se prescrie, din cauza termenului îndelungat de judecată”).

Prin urmare, dl Voiculescu a reușit și reușește cu nonșalanță, recurgând la diverse tertipuri și chichițe judecătorești, să blocheze judecarea dosarului său la ÎCCJ, iar presa, deși semnalează aceste stratageme procedurale șmecherești, rămâne totuși moderată în aprecieri la adresa domnului Voiculescu, deși acesta este învinuit (printre altele) de delapidarea a 60 de milioane de euro! Dar nu același lucru se poate spune despre considerațiile acelorași ziariști atunci când vine vorba de profesorul de yoga Gregorian Bivolaru (care așa cum știm cu toții, este judecat tot de „completul negru” al ÎCCJ): brusc, cei doi autori ai articolului citat schimbă complet tonul și devin foarte prompți în a participa și ei, activ, la linşajul mediatic al lui Gregorian Bivolaru! Astfel, cu o incalificabilă fățărnicie, ei susțin că acum (la ÎCCJ), „Bivolaru este, în sfârşit, judecat corect”! Altfel spus, insinuează cei doi ziariști, fără să spună însă aceasta în mod direct… până acum Gregorian Bivolaru nu ar fi fost judecat corect de cele două instanțe care au decis achitarea sa!!!

Orice om înzestrat cu bun simț nu are cum să nu remarce atât reaua credință cât și reaua intenție a acestor scribi, precum și „dubla măsură” (proprie rostirii populare la care ne-am referit în titlul acestui articol) cu care ei prezintă, pe de o parte, cazul inculpatului Dan Voiculescu (care, pe lângă faptul că este un dovedit „turnător” al sinistrei Securități ceaușiste, iată că recurge acum la toate șmecheriile judiciare posibile numai ca să nu fie judecat de asa-numitul „complet negru”, complet de care este evident că îi este foarte frică și de care fuge mâncând pământul) și, pe de altă parte, cazul lui Gregorian Bivolaru, care, deși acesta a fost găsit nevinovat de două instanțe judecătorești, este prezentat cu mult sadism și cu o falsă „imparțialitate”:

În aprilie 2012, aceiaşi trei judecători au casat hotărârile de achitare date de Tribunalul Sibiu şi Curtea de Apel Alba Iulia pentru liderul MISA, Gregorian Bivolaru, acuzat de perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori şi au reţinut cauza spre rejudecare. Deoarece pe parcursul procesului avocaţii lui Bivolaru au susţinut că s-au folosit interceptări ilegale şi au arătat că o declaraţie dată în faţa unui notar de o persoană cu identitate protejată nu are valoare juridică, cei trei judecători, prin decizia de anulare a hotărârii de achitare, i-au dat acestuia posibilitatea să se apere în mod corect, în conformitate cu toate regulile unui proces echitabil. În acest moment, procesul lui Bivolaru se judecă pe fond.

Asemenea mostre de pestilentă fățărnicie și de sadism ipocrit se împletesc cu diferitele exemple de prostie crasă pe care presa le-a vehiculat și continuă să le vehiculeze cu privire la dosarul lui Gregorian Bivolaru, una dintre acestea fiind și enormitatea: „când eşti nevinovat nu ai de ce să te aperi”! Altfel spus, potrivit acestei „cugetări” cretine, nimeni din România sau din vreo altă țară nu ar fi fost și nu ar fi niciodată acuzat sau chiar condamnat pe nedrept! Este evident că o asemenea intoxicare a opiniei publice în cazul profesorului de yoga Gregorian Bivolaru nu urmărește decât să „pregătească terenul” pentru eventualitatea – destul de probabilă – a unui nedrept și abuziv verdict de vinovăție a lui Gregorian Bivolaru: suprasaturat deja de astfel de articole pretins „obiective” (dar care nu sunt în fond decât mizerabile manevre de linșaj mediatic), publicul larg nu va mai da aproape deloc atenție ilegalităților și nedreptăților flagrante ce vor însoți în mod inevitabil acele eventuale decizii de condamnare, prin care judecătorii „completului negrul” își vor fi făcut atunci „datoria” față de stăpânii lor din umbră, stăpâni ce sunt, în natura lor, chiar mult mai întunecați decât slugile lor, membrii „completului negru”.
 
 

Citiţi şi:

Aforisme despre justiţie şi justiţia la ordin (3)

Abuzurile flagrante ale Justiţiei Române în cazul aşa-zisei părţi vătămate Dumitru Mădălina

 

yogaesoteric

14 februarie 2013

 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More