La Iași a început școala cu un curs despre relațiile intime dintre homosexuali. Cer demiterea urgentă a directorului liceului

Deputatul AUR de Iași, Mihai Albișteanu, îi cere ministrului Sorin Cîmpeanu să îl demită pe directorul liceului teoretic din Hălăucești, unde a avut loc un curs despre relațiile intime dintre homosexuali.

Domnule ministru Câmpeanu, aveți decența și cereți ISJ Iași să îl demită de urgență pe directorul liceului teoretic din Hălăucești. Este inadmisibil ca într-o instituție de învățământ să fie găzduită propagandă homosexuală în rândurile tinerilor. Este o rușine pentru județ, un scandal pe care aveți obligația să îl stingeți, prin pedepsirea vinovaților”, a declarat deputatul AUR, Mihai Albișteanu.

Nu știam ce se petrece”

Un grup de tineri din partea organizației „Rise OUT” au susținut două ateliere adresate „tinerilor curioși, cu inițiativă și plini de viață” în care au fost prezentate concepte ce se află la baza comunității definite drept cea a persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, de mișcări sociale comune (LGBTQ). Directorul instituției de învățământ în care s-au promovat ideile „inovative” susține că unitatea nu s-a implicat în organizare, ci doar a pus la dispoziție sala de clasă, după ce a fost prezentată o agendă a activităților, relatează BZI Iași.

În cadrul activității, un așa-zis bărbat, pe nume Mike, le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă LGBTQ, „despre cum este necesar să ne susținem unii pe alții, ce înseamnă o comunitate, incluziune, echitate și discurs activist”.

Lecție de orientare sexuală, înainte de începerea anului școlar

Un grup informal de persoane a fost prezent la școala din Hălăucești, din Iași, propagând mai multe idei ce vizează orientarea sexuală și genul persoanelor, respectiv comunitatea LGBTQ. Reprezentanții grupului au făcut publice informații cu privire la tematicile aparte ce au fost abordate în cadrul activităților.

Am avut marea bucurie să fim prezenți în cadrul școlii de vară organizate în Hălăucești – Sat European de Tineret 2022, județul Iași.

Colegul nostru, Mike, a ținut două ateliere pentru două grupuri de tineri curioși, cu inițiativă și plini de viață la care, sperăm noi, s-au deschis câteva orizonturi noi de cunoștințe și opinii.

Ne bucurăm enorm că feedback-ul a fost unul favorabil și le mulțumim din suflet celor din Hălăucești că ne-au oferit ocazia să luăm legătura și cu tinerii din mediul rural, dar și pentru inițiativa deosebită pe care au arătat-o în desfășurarea acestei școli de vară”, scriau reprezentanții grupului pe pagina de Facebook.

Deși atelierele au fost organizate într-una dintre sălile instituției de învățământ de la Hălăucești, directorul unității susține că școala nu a fost implicată în proiect și că nici profesorii nu au fost prezenți, iar activitățile din agenda prezentată de grup erau strict educative, nu de promovare a orientărilor sexuale deviante.

În realitate, nimeni nu știe despre ce s-a discutat în acea sală de curs, cu exactitate.

Școala nu are nicio implicare, nu a participat niciun profesor, noi nu suntem parteneri, este vorba de un grup informal de tineri din Hălăucești care depind de un program european și au obținut un titlu de sat european, pentru că își doresc să obțină un spațiu în care să desfășoare activități. La nivelul localității avem o colaborare bună cu biserica și cu primăria, astfel că s-au desfășurat multe activități în școală.

A venit acest grup de tineri și au solicitat să intre în școală, doar dacă vremea este nefavorabilă, dar școala nu s-a implicat, am avut doar un angajat care a supravegheat să nu se petreacă nimic pe terenul de sport, dar nu am avut vreun angajament. Știu că au participat tineri, cu vârste de peste 15 ani, că s-a cerut și acordul părinților și că au intrat într-una din zile în sală, pentru că ploua. Deci nouă ni s-a prezentat o agendă cu activități care erau legate de discriminare, sportive, nimic ieșit din comun”, a declarat Lidia Neculaes, directorul Liceului Teoretic Hălăucești.

Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ) și-a exprimat punctul de vedere vizavi de activitățile „inedite” ce au avut loc în instituție.

Activitățile s-au desfășurat prin intermediul unui proiect european, Hălăucești – Sat European de Tineret 2022, proiect care este în parteneriat cu primăria. Nu a fost coordonat de instituția de învățământ, membrii proiectului desfășurând acțiuni în aer liber și din cauza vremii nefavorabile fiind primiți în unitate, dar nu există vreo legătură între acest proiect european și instituție”, a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al ISJ.

Citiți și:
Dr. Galina Răduleanu, fost deținut politic: Trăim în amoralitate. În școli este nevoie de educarea caracterului, nu de educație sexuală
Educația sexuală: Nu deschideți cutia Pandorei

 

yogaesoteric
30 septembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More