Lanțul nevăzut

 

Traian Băsescu perorează încă verzi și uscate la televizor. În mod normal, la câte a făcut, acum ar fi fost cazul să peroreze cel mult în fața colegilor de celulă. Dar el e liber ca pasărea cerului. Mai mult, așa cum intuisem, în ciuda faptului că a fost dovedit turnător al Securității, nu și-a pierdut postul de europarlamentar. Șmecheria folosită e aceeași pe care a tot practicat-o de-a lungul vieții sale politice: prelungirea în instanță – cu ajutor din sistem – până când cazul devine irelevant.

Degeaba i se va da decizia definitivă de colaborator al Securității după ce mandatul de europarlamentar i se va fi terminat. Rămâne cu banii, cu pensia cu toate beneficiile. De ce se petrec toate aceste imbecilități? Este simplu: pentru că sluga este încă utilă sistemului ticălos. Mai mult, modul în care un asemenea nemernic „scapă” de pedeapsă e o dovadă pentru actualii și viitorii recruți a beneficiilor de care ai parte dacă slujești sistemul.

Desigur, știați ceea ce v-am spus. Sunteți la fel de scârbiți pe cât sunt și eu. Asta însă nu e un motiv suficient de puternic de a nu-l asculta. De ce? Pentru că sistemul vorbește prin intermediul său. Băsescu e un ventilator care împroșcă spre public mizeria sistemului, de aceea e indicat să fie urmărit. Bunăoară ce debita el la începutul crizei actuale? Că armata ar fi nevoie să ocupe zonele rurale pentru a pune în aplicare decretul #stauacasă. Știu, vi se arată nemernicia celor care ignoră autoizolarea și trepădușesc pe unde vrea mușchiul lor. Dar v-ați întrebat de ce respectivii au fost lăsați liberi? De ce nu li s-a impus o carantină într-un spațiu controlat de autorități?

Ținta autorităților a fost strict instaurarea stării de teroare. Și cum se manifestă teroarea mai bine decât prin restrângerea libertății personale?

Înțelegeți așadar care-i șmecheria? Sistemul e disperat că, în ciuda propagandei, a stării de urgență și a amenințărilor, oamenii continuă să se comporte cât se poate de normal. De-aceea e nevoie de trecerea la următorul nivel, adică la ieșirea armatei în stradă. La italieni armata a tot fost prezentă pe străzi în ultimii ani, probabil pentru a-i obișnui pe cetățeni cu prezența lor în decor. Acum au ieșit inclusiv cu tancurile, într-un scenariu pe cât de absurd, pe atât de intimidant. Nu-i oare îngrijorător că împotriva unui virus de câțiva nanometri se scot în stradă tancuri de șapte metri și câteva tone? În alte vremuri ar fi fost hilar, demn de Švejk sau de moș Teacă. Acum constatăm că totul e luat în serios și nimeni nu comentează.

De fapt absolut nimic nu are legătură cu virusul. Dușmanul împotriva căruia se dă lupta e omul simplu, cel care trebuie legat din nou în lanțuri. După ce-a fost imbecilizat și învățat să asculte, omului trebuie să i se lege și lanțul de siguranță. Nu de alta, dar, în ciuda propagandei, mai există un număr restrâns de persoane care, nu doar că nu se lasă prinse în mrejele propagandei, dar riscă să le deschidă ochii și celorlalți. De-aceea e inventată această criză. Și de-aceea, peste tot în lume, se pun aceleași restricții. E un plan bine elaborat.

Peste ceva vreme, un colectiv care va primi și Premiul Nobel, va anunța că a reușit crearea unui vaccin revoluționar împotriva unui spectru mare de viruși, printre care și acest mult blamat COVID-19. Dar că e o mare problemă: funcționează doar în cazul în care toți sunt imunizați, altfel riscul e acela de a se produce mutații cu consecințe grave pentru toată lumea. E limpede de la cine vor apărea problemele: fix de la oile negre ale societății, „antivacciniștii”! Ei vor fi arătați cu degetul ca o potențială amenințare la sănătatea publică.

Și astfel va deveni necesară o metodă prin care să se certifice faptul că cineva, cu siguranță, și-a făcut vaccinul. Dar ea există deja: e ieftină, fiabilă și constă în alocarea unui ID unic sub formă de certificat digital fiecărui om. Dar care certificat, pentru a fi funcțional, va trebui „lipit” cumva de posesor. O variantă ar fi cărțile de identitate electronice, care deja îl conțin. Dar și cărțile pot fi schimbate, astfel încât cea mai eficientă metodă se va dovedi cea a implantului. Și uite-așa, cu armata-n stradă, se va pune pe tapet lanțul pe care tot l-au plănuit unii. Ușor, ușor, din indivizi devenim turmă. Spre binele nostru, desigur.

Știu ce veți spune: „e conspirație, așa ceva nu se poate petrece”. Bine, sunt sătul de comentarii inepte. Vă întreb însă: ați fi crezut în urmă cu câteva luni că veți fi arestați la domiciliu? Continuați să visați!

Autor: Dan Diaconu

Citiţi şi:

Avertisment dur: Pandemia de coronavirus ascunde efectuarea unor EXPERIMENTE SOCIALE la scară globală!

Testare și vaccinare cu poliția! Danemarca adoptă legea care permite vaccinările FORȚATE împotriva coronavirusului

 

yogaesoteric
14 aprilie 2020

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More