Laptele de capră – Un aliment ce îmbunătățește funcțiile inimii, întărește oasele și ajută digestia

Laptele de capră este bogat în proteine, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și vitaminele A, B2, C și D. Toate aceste substanțe nutritive îi oferă importante beneficii pentru sănătate.

Bun pentru inimă

Laptele de capră este o sursă bună de magneziu, un mineral benefic pentru inimă. Magneziul ajută la menținerea unui ritm cardiac regulat și chiar împiedică formarea cheagurilor de sânge și creșterea nivelului de colesterol. Magneziul funcționează, de asemenea, împreună cu vitamina D, care este un alt element vital pentru sănătatea inimii.

Laptele de capră este bogat în trigliceride cu lanț mediu – un tip de grăsimi sănătoase care au abilitatea de a dizolva depozitele de colesterol din organism și care ajută la prevenirea și tratarea afecțiunilor coronariene. Laptele ar putea, de asemenea, să crească nivelurile de colesterol bun, iar aceasta este un beneficiu suplimentar pentru inimă.

Combate inflamația

Laptele de capră poate fi folosit ca supliment pentru a trata inflamația. Proprietățile antiinflamatorii ale laptelui de capră sunt datorate compușilor săi numiți oligozaharide, care pot ajuta la tratarea bolii inflamatorii intestinale.

Întărește oasele

Laptele de capră este bogat în calciu; un pahar vă oferă 327 miligrame de minerale, mai mult decât laptele de vacă. Laptele de capră este bogat și în vitamina D – un alt nutrient care stimulează absorbția calciului și, prin urmare, sănătatea osoasă. Laptele de capră este utilizat și pentru a preveni osteoporoza la pacienții cu poliartrită reumatoidă. Laptele previne, de asemenea, demineralizarea osului.

Ușor de digerat

Globulele de grăsime din laptele de capră sunt mai mici, ceea ce îl face mai ușor de digerat. Ajuns în stomac, proteinele din laptele de capră formează un cheag mai moale decât laptele de vacă – și aceasta scade iritația pe care o poți avea de la laptele de vacă.

Opțiune pentru cei cu intoleranță la lactoză

Laptele de capră are un conținut mai scăzut în lactoză și poate fi o opțiune viabilă pentru cei care prezintă intoleranță la lactoză. Acest laptele este de asemenea ușor de digerat și de persoanele cu stomac sensibil.

Îmbunătățește sănătatea creierului

Lipidele din laptele de capră pot reduce anxietatea. Laptele de capră conține și acid linoleic conjugat, care influențează dezvoltarea creierului.

Bun în timpul sarcinii

Laptele de capră este deosebit de bun în timpul sarcinii, datorită înaltei sale valori nutritive.

Previne anemia

Laptele de capră are o biodisponibilitate ridicată a fierului și îi îmbunătățește absorbția. Ceea ce înseamnă, într-un fel, că ajută la prevenirea anemiei.

Echilibrează nivelul pH-ului

Laptele de capră este alcalin și este mai în concordantă cu nivelul pH-ului laptelui matern, motiv pentru care poate echilibra nivelul pH-ului organismului.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Laptele de capră este bogat în acizi grași esențiali și trigliceride, ceea ce îl face foarte bun pentru piele. Deoarece este alcalin, nu irită pielea. În plus, laptele de capră este încărcat cu vitamina A – care este un nutrient esențial pentru piele. Acidul lactic din lapte hidratează și luminează pielea.

Îmbunătățește sănătatea părului

Puteți spăla părul cu lapte de capră și aceasta poate îmbunătăți considerabil sănătatea părului.

Citiți și:
Usturoiul și laptele crud tratează pneumonia, astmul, insomnia, tusea, artrita și problemele cardiace
Laptele minunat de ovăz – 8 beneficii și 3 rețete

 

yogaesoteric
26 ianuarie 2022

 

Also available in: Français

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More