Legături periculoase. Un site american spune că a găsit conexiuni financiare între Joe Biden, democrați și Black Lives Matter


Site-ul american National Pulse vine cu o dezvăluire de senzație: donațiile către mișcarea Black Lives Matter provin de la aceeași platformă de strângere de fonduri online, ActBlue, creată special pentru Partidul Democrat. Același ActBlue este azi principalul canal de finanțare pentru cursa democratului Joe Biden la Casa Albă. La urma urmei, ideologia este comună: în primul rând agenda LGBT și avortul. Două teme care par să vină în contradicție cu numele BLM.

Tot mai multe voci, nemanipulate de presa mainstream, s-au întrebat cât de spontane sunt de fapt și cine s-ar putea afla în spatele protestelor violente care au urmat uciderii afro-americanului George Floyd. Proteste sub umbrela antirasismului, cel puțin așa a fost pentru unii dintre cei care au participat la ele cu bună credință, dar care, în practică, au constituit un teren fertil pentru grupări anarhiste (Antifa), neo-marxiști și propagandiști anti Trump, considerat de americani un soi de „rasist”.

De asemenea, este știut că și sub alți președinți americani au avut loc tragedii similare, în care și-au pierdut viața cetățeni de culoare, dar acestea nu s-au soldat cu o astfel de mobilizare națională, cu un ecou mediatic atât de mare și cu o undă de șoc care s-a propagat până în Europa.

National Pulse scrie însă că, dincolo de orice speculații, un aspect este cert: donațiile pentru mișcarea Black Lives Matter pleacă de la aceeași platformă de strângere de fonduri online, ActBlue, care servește în mod special campaniilor Partidului Democrat și care astăzi reprezintă principalul canal de finanțare pentru cursa democratului Joe Biden la prezidențiale. Descoperirea este ușor de verificat de către oricine are o conexiune la Internet, notează site-ul citat.

Dacă accesați site-ul Black Lives Matter, care promovează și petiţia „Defund the Police” și faceți clic pe butonul „Donate”, sunteți redirecționat către o pagină gestionată de ActBlue şi sunteți întâmpinat de acest mesaj: „Apreciem sprijinul dvs. pentru mișcare și lupta noastră continuă pentru a pune capăt violenței aprobate de stat, pentru eliberarea negrilor și pentru a pune capăt supremației albe pentru totdeauna”.

Fondată în 2004, ActBlue sprijină colectarea de fonduri atât ale democraților, cât și ale organizațiilor progresiste. Puterea sa economică a devenit atât de mare încât i-a determinat pe republicani să creeze, în 2019, o platformă rivală, WinRed.

Numele celor două platforme reflectă polarizarea dintre cele două partide tradiționale americane, „albastru” și „roșu”.

Utilizarea ActBlue nu înseamnă că donațiile către BLM se duc direct la democrați sau invers, dar este clar că platforma este un liant suplimentar al afinităților politice și ideologice dintre mișcarea fondată în 2013 și Partidul Democrat.

Începând cu 21 mai 2020, ActBlue a alocat deja suma de peste 119 milioane de dolari pentru campania „Biden președinte” (suma colectată se apropie de 180 de milioane), adică cei mai mulți bani din campaniile de finanțare ale candidatului democrat pentru Casa Albă, cifră care e cu câteva zeci de milioane de dolari mai mare decât sumele adunate pentru toate celelalte inițiative de strângere de fonduri pro Biden.

Pe lângă Biden, ActBlu a vărsat găleți de bani campaniilor electorale ale altor democrați, precum Bernie Sanders (peste 186 milioane USD pentru „Bernie 2020”), Elizabeth Warren și Pete Buttigieg, toți cei trei susținători radicali ai avortului, dar care între timp s-au retras din cursa alegerilor primare din cadrul partidului.

Citiți și:
De la George Floyd la George Soros, o făcătură marca «Deep State»
«Rasiști» vestiți, înlocuiți cu travestiți!

yogaesoteric
19 iulie 2020

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More