„Limba română este cea mai frumoasă din lume, pentru că este limba naiului”

Afirmația îi aparține unei naiste franceze, fiind remarcată de artistul Vasile Răducu, el însuși un naist de mare valoare, unul dintre cei mai buni ai României.

Vasile Răducu (52 de ani) este în prezent membru al Ansamblului Ciocârlia, al formației Traffic Strings, însă și al Muzicii Reprezentative a Jandarmeriei Române.

Într-un interviu acordat publicației Adevărul, Răducu spune că a avut numeroase oferte de a rămâne în străinătate, dar spune că nu i-a trecut prin cap să părăsească țara.

Niciodată nu m-am gândit să rămân în străinătate. Oferte au fost destule, însă nu m-au convins (râde). Am cântat și m-am întors acasă.

Naiul, pe cât pare de firav, nu este un instrument uşor. Pentru a ajunge la un nivel înalt, este nevoie de multă muncă şi de implicare. La finalul lui august am fost invitat în Belgia împreună cu alt mare naist, Romeo Văduva, pentru a reprezenta România la un festival al naiului – Panfluit Paradijse – organizat de Raluca Pătuleanu şi Ștefan Negură, de unde m-am întors cu energie benefică şi dorința de a munci mai mult.

Am întâlnit naişti din toată Europa, nivelul de interpretare al folclorului românesc a atins cote înalte. Am fost impresionat să văd un citat pe un tricou purtat de o naistă din Franța: «Limba română este cea mai frumoasă din lume pentru că este limba naiului»”, a declarat Vasile Răducu.

Citiți și:
Constantin Brâncuși: „Eu am vrut să înalţ totul dincolo de pământ. Eu am făcut piatra să cânte pentru omenire
Simbolurile de pe ia românească reprezintă codul genetic al neamului nostru

 

yogaesoteric
6 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More