Astro-biochimia pentru nativii din semnul zodiacal al constelației Berbec

W. Carey, după o viață de cercetare, a găsit că există o relaţie între cele douăsprezece elemente minerale și cele douăsprezece semne ale zodiacului. Aceia care nu cred în astrologie, nu vor fi interesați de acest aspect și vor spune că biochimia poate fi studiată fără a cunoaște astrologie. Dar veți remarca în cele ce urmează că există o legătură foarte clară între cele două discipline și ele sunt interconectate.

Fiecare consumă o cantitate mai mare din sarea alocată semnului sub care s-a născut sau semnului în care se află Soarele la momentul naşterii sale, decât oricare altă sare. Poziția și aspectele Lunii și ale planetelor mai importante vor indica și ele care sunt carențele de minerale pe care le poate avea o persoană.

Citiți prima parte a articolului

Semnul zodiacal al constelației BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Guvernat de sfera subtilă de forță a planetei Marte

Sarea biochimică: KALI PHOS (fosfat de potasiu)

În ziua de 21 martie a fiecărui an, Soarele intră în semnul zodiacal al constelației Berbec, primul semn zodiacal. Ziua și noaptea au lungimi egale şi de aceea se mai numește echinocțiul de primăvară.

Noul An Astrologic începe cu adevărat atunci când Soarele își începe încă o dată călătoria prin cele douăsprezece semne zodiacale, trecând printr-un semn zodiacal în fiecare lună și luându-i un an pentru a-şi completa călătoria ciclică.

Faptul că într-o parte a globului este vară, în timp ce în cealaltă parte este iarnă, este dat de depărtarea foarte mare față de Soare, dar semnul astrologic prin care trece Soarele este rezultatul poziției Pământului în raport cu soarele. Când soarele trece prin semnul zodiacal al constelației Berbec, întreaga planetă îi recepționează influența, prin urmare ambele emisfere o primesc simultan.

Forța extraordinară inerentă în toate fenomenele naturii este motivul pentru care această perioadă a anului este numită primăvară. În această perioadă, întreaga natură se trezește la viață. Semințele încolţesc, copacii înfloresc, iar iarba și gardurile vii sunt de verdele cel mai intens. Păsările cântă şi se împerechează şi chiar și cea mai insensibilă fiinţă umană simte ceva din puterea primăverii.

Întregul pământ se reîncarcă cu viață sau electricitate spirituală, astfel încât toți cei ce trăiesc pe pământ pot deveni la rândul lor revitalizați și reîmprospătați. Cu toții cunoaștem puterea tămăduitoare a Pământului Mamă. Fiecare fiinţă umană este un acumulator, o colecție de celule analoage unei baterii electrice, capabilă să primească sau să fie încărcată cu energie, viață sau electricitate spirituală, sau cum am vrea altfel s-o numim. De asemenea, fiecare ființă umană este capabilă să emită sau să manifeste viața sau energia pe care o primește. Așa cum o baterie electrică conţine materialele necesare pentru a se încărca, tot așa bateria umană conține fosfat de potasiu, sarea tisulară biochimică corelată semnului zodiacal al constelației Berbec, pentru a putea atrage și contacta puterea electrică nelimitată prezentă peste tot în Univers și care este cauza dezvoltării şi a noilor începuturi.

Constelația Berbec este primul semn al zodiacului şi guvernează prima parte a trupului, creierul mare, care este organul gândirii.

De vreme ce creierul este cel mai important organ al trupului, este rezonabil să presupunem că sarea tisulară alocată semnului care guvernează capul, unde se găsește creierul, este de o importanță extraordinară în structura omului.

Fosfatul de potasiu creează materia cenușie a creierului unindu-se cu albumina și oxigenul. Este nevoie să fie prezente și celelalte săruri, dar fosfatul de potasiu este cea mai importantă, pentru că fără aceasta, chiar dacă sunt prezente celelalte săruri, creierul nu poate funcționa, deoarece nu există materia cenușie.

Fosfatul de potasiu, pe lângă celelalte săruri care au fost prescrise, este necesar practic în toate cazurile de boală. Toate tulburările psiho-mentale și de asemenea tulburările nervoase de orice fel: depresiile, insomnia, iritabilitatea, isteria, hipersensibilitatea, durerile de cap (în cazul anemiei e necesar și fosfatul de fier) necesită fosfat de potasiu. Este de o inestimabilă valoare pentru cei care fac eforturi intelectuale intense și după multe ore de concentrare.

Deoarece fosfatul de potasiu construiește celulele creierului, este evident că fără această sare nu putem avea o gândire clară. Chiar numele e semnificativ, deoarece Kali înseamnă „mamă” sau „materie” din care obţinem „material” și phosphorus înseamnă „purtător de lumină”. Astfel, fosfatul de potasiu este sarea sau materialul prin care poate funcționa lumina conștiinței. Nu e de mirare că totul pare întunecos și depresiv când această sare lipseşte.

Dintre toate cele doisprezece elemente minerale fundamentale ale trupului, vibraţiile fosfatului de potasiu sunt vibraţiile cele mai înalte la care trupul poate fi expus fără niciun risc. Razele X vor distruge în același timp și celulele canceroase și celulele sănătoase. În cazul fosfatului de potasiu nu se poate petrece așa ceva.

Potasiul (Kaliu) însănătoșește și are efect antiseptic. De aceea, o combinație a tuturor celor trei forme biochimice ale potasiului, numite: fosfat de potasiu, clorură de potasiu și sulfat de potasiu, împreună cu fosfatul de fier, a fost adesea folosită cu succes. Fosfatul de potasiu este folosit pentru a alimenta focul vital al vieții în acţiunea de purificare a organismului bolnav; clorura de potasiu construiește celule noi; sulfatul de potasiu curăță porii pielii și scaldă celulele într-un fluid sărat, uleios și antiseptic, iar fosfatul de fier atrage oxigenul necesar întreținerii focurilor vitale purificatoare ale fosfatului de potasiu care vor putea arde în continuare.

Datorită proprietăților lui antiseptice, fosfatul de potasiu este indicat în afecțiuni ale pielii, în special în iritații, și în combinație cu fosfatul de fier, dacă există arsuri. Într-adevăr, așa cum flacăra fosfatului de potasiu arde în oxigenul atras de fosfatul de fier, e dificil să se separe aceste două săruri tisulare, prima fiind alocată semnul zodiacal al constelației Berbec, iar cea de-a doua semnul zodiacal al constelației Peștilor, adică primului şi respectiv ultimului dintre semnele zodiacale. Acestea par închise împreună ca și cum funcția lor ar fi de a uni zodiacul într-un cerc.

Impulsurile nervoase către toate organele trupului sunt generate în creier, așadar şirul simptomelor generate de fosfatul de potasiu este foarte larg. Organele senzoriale ale vederii, auzului, gustului și mirosului sunt toate supuse influenței fosfatului de potasiu. Această sare este de mare ajutor în ciclul menstrual şi în perioada de sarcină precum și în afecțiunile respiratorii, cum ar fi astmul bronşic, tusea convulsivă, angina difterică, vocea răgușită sau pierderea vocii.

Dr. G. W.Carey afirma despre fosfatul de potasiu:

Materia cenușie a creierului este controlată în întregime de către sarea celulară anorganică, fosfatul de potasiu. Această sare se unește cu albumina și, prin adăugarea oxigenului, creează fluidul nervos sau materia cenușie a creierului.

Așadar, când apar simptomele nervoase datorate faptului că fluidul nervos a fost secătuit dintr-o cauză oarecare, fosfatul de potasiu este remediul veritabil, deoarece nimic altceva nu poate acoperi acest deficit. De exemplu, dacă un om de afaceri extenuat ia acest remediu, el va merge acasă bine dispus. Dacă soția e obosită, cu nervii slăbiţi din cauza copiilor și va lua fosfat de potasiu, va remarca cât de repede se va restabili echilibrul ei interior.

Compensarea deficiențelor aceasta este singura lege a vindecării.

Citiți și:
Zodia Berbec
Primăvara – momentul cel tainic şi magic al începutului

 

yogaesoteric
3 aprilie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More