Limbajul comunist (newspeak). Caz actual

George Orwell a înțeles cum comunismul construiește un nou limbaj, zis popular „limbă de lemn”, pe care el l-a numit newspeak. Acesta este acum o realitate concretă.

Acest limbaj este foarte acid față de cei socotiți dușmani. Și, precum tot comunismul, este și foarte mincinos.

În această perioadă avem un caz recent, foarte folositor pentru cine vrea să vadă adevărul: termenul comunist „post-fascist”.

La prima vedere, termenul, foarte nou, ar desemna ceea ce este după (post-) fascism. De pildă, toată Italia post-fascistă (adică de după fascism). Ori toată lumea post-fascistă (adică de după fascism). Dar, nu, pentru producătorii de texte comuniste și comunistoide, „post-fascist” înseamnă altceva: ceva foarte, foarte, foarte rău!

Doar a spus că e de rău Ana Pauker de la Bruxelles! Deci înseamnă că este adevărat! Că dacă nu…….

Chiar! Ce se petrecea dacă se abțineau pretinșii jurnaliști pretins români care au scris dobitocenia în cauză? Ce se petrecea dacă făceau și ei o minimă cercetare?

Ar fi văzut că și partidul Frații Italiei (Fratelli d’Italia), și dna care îl conduce, s-au delimitat clar de Fascism!

Ar fi văzut că partidul Frații Italiei nu are nimic fascist în doctrină. Că este un partid patriotic, având principii sănătoase, firești; fără extremisme.

Dar ei știu asta! De unde se vede? Se vede pentru că dacă nu știau, vorbeau despre un partid „fascist” sau „pro-fascist”.

Însă cunoscând realitatea, nu au folosit acești termeni. Au născocit altul, imbecil, dar cu răsunet: „post-fascist”. Măcar așa să lipească eticheta „fascist” pe un partid de dreapta – cu toate că fasciștii sunt de stânga!

A numi un partid de dreapta „socialist”, „fascist” ori „comunist” este cel puțin paradoxal, dacă nu aberant la nivel patologic. De aceea, propagandiștii comuniști „s-au scos” folosind absurdul termen de „post-fascist”.

Este un exemplu tipic de limbaj de lemn: „post-fascist” este un cuvânt (compus) răsunător, mincinos, insultător.

Iarăși tipic este că dacă dreapta câștigă mai departe alegerile – în Europa și SUA – aceiași propagandiști comuniști vor deveni cei mai fierbinți lăudaci ai noilor regimuri.

Autor: Mihai Aldea

Citiți și:
Originile neomarxiste ale limbajului «corect politic»
Cu un secol în urmă, H.G. Wells a descris cum noua ordine mondială va fi instaurată printr-o lovitură de planetă (I)
Profeția supravegherii totale de acum șapte decenii: 71 de ani de la publicarea primei ediții a romanului «1984» al lui Orwell

 

yogaesoteric
2 decembrie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More