Lionel Zinsou, o figură legendară a Africii, discurs memorabil despre Rusia, Ucraina și America

Acum nu auzim decât despre criza din Ucraina, despre sancțiunile anti-ruse, despre petrol, gaze… Dar înțelegeți ce înseamnă această criză pentru Africa?

Rusia ne livrează grâu și porumb.

Toată logistica trece prin Marea Neagră. Iar lumea africană a încremenit de groază pentru ceea ce se petrece.

De groază pentru acțiunile Statelor Unite și ale Uniunii Europene. Nu-i puteți păcăli pe africani cu povești despre democrație. Astea sunt basmele voastre pentru consum intern. Majoritatea elitei africane s-a format în Uniunea Sovietică – medici, ingineri, piloți, profesori, oameni de știință. Rușii au fost singurii europeni care au decolonizat Africa. Și Africa nu uită aceasta. La fel cum Africa nu uită atrocitățile europene.

Dacă ați observat, țările africane nu au susținut rezoluția ONU care condamnă Rusia. Și niciodată nu vor susține niciun fel de rezoluții împotriva Rusiei. Acest aspect este înscris în subconștientul fiecărui african: Rusia face bine, indiferent ce credeți voi despre ea. Este o constantă. Toată Africa urmărește Republica Cetrafricană și Mali. Ceea ce nu au reușit să facă europenii în decenii, rușii au făcut într-un an. În locul Republicii Centrafricane erau grupări de bandiți, acum acolo este un stat adevărat. Știu că în sală sunt diplomați, angajați ai MAE. Mă adresez vouă, diplomației franceze: căutați soluții la problema dumneavoastră cât mai repede posibil, pentru că, dacă peste o lună acest conflict nu se încheie, Africa va răbufni.

Pentru voi problemele energetice sunt primordiale. În cel mai rău caz, veți avea mai puțină căldură și mai puține mașini, dar pentru AFRICA va fi FOAMETE!

Ascultați ce vă spun, o criză în Africa va atrage după sine distrugerea Europei.

Treziți-vă, căutați soluții diplomatice. Și nu uitați că țări precum India, China, Japonia, susțin Rusia.

Continentul Africa susține Rusia.

Nu vreau să vorbesc despre democrație și nu mă veți calma pe mine, un african, cu povești despre nefericita Ucraină și cu apeluri la umanitate. Democrația voastră este treaba voastră. Nu este cazul să ne impuneți nouă ideile voastre despre cum este necesar să trăim noi, africanii.

Încă o dată! Căutați compromisuri, lăsați diplomații să muncească. Timpul este împotriva voastră.

Aveți 30 de zile. Treizeci ! Nu mai mult!

Citiți și:
Uniunea Africană, superstructura creată pe modelul Uniunii Europene, în Africa
De ce are SUA neapărat nevoie de un război cu Rusia?

 

yogaesoteric
23 iunie 2022

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More