Lockdown-ul îi bagă pe francezi în depresie. Irene Costelian: «Bugetele spitalelor de psihiatrie cresc de trei ori în perioada asta»

 

Franța a mizat pe un lockdown dur în lupta cu pandemia, iar numărul cazurilor de covid a început să scadă. Însă, pe de altă parte, restricţiile severe au cauzat alte probleme, cât se poate de serioase, explică jurnalista franceză cu origini române Irene Costelian.

Născută în România, dar plecată în Franţa încă din copilărie, jurnalista Irene Costelian, de la cotidianul Liberation, a vorbit cu Ziare.com despre provocările cu care se confruntă patria sa de adopţie, despre succesele, dar şi despre eşecurile în lupta cu pandemia. A rezultat o imagine sumbră, a unei țări până de curând prosperă, dar care face faţă tot mai greu crizei sanitare şi economice.

„Este o atmosferă depresivă. Oamenii sunt disperaţi, economia e în scădere, lockdown-ul a promovat multă incertitudine şi disperare în rândul oamenilor. Am văzut că ultimele cifre sunt înspăimântătoare! Sunt oameni care nu mai au din ce trăi, mai ales cei care lucrau în restaurante şi baruri. Circa 10 milioane de francezi se confruntă cu sărăcia, o cifră nemaiîntâlnită aici. Economia e închisă, oamenii nu mai au bani, e multă disperare. De curând, ministrul Sănătăţii a anunţat că bugetul pentru spitalele şi clinicile de psihiatrie va creşte de trei ori. Este enorm, asta arată că oamenii sunt foarte grav afectaţi de acest lockdown, de criză”, a declarat pentru Ziare.com Irene Costelian.

Citiți și:

Instincte autoritare. Președintele Mexicului spune că lockdown-urile sunt ‘dictatură’

Epidemiolog de la Harvard: Nu vom scăpa niciodată de Covid. Lockdown-ul este un experiment unic și este un experiment îngrozitor

Psihicul uman în pandemie. Cum se va transforma omul

 

yogaesoteric
23 ianuarie 2021


 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More